Festivalul „Gulliver”: Artă chinezească pe scena gălăţeană

Festivalul „Gulliver”: Artă chinezească pe scena gălăţeană
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sute de iubitori ai teatrului, nu doar copii, iau cu asalt sala Dramaticului gălăţean, la spectacolele din cadrul Festivalului Internaţional de Animaţie „Gulliver” (ediţia a XXI-a), care se derulează, până vineri, la Galaţi.

Teatrul „Gulliver” a prezentat, marţi seara, în concurs, avanpremiera spectacolului „O noapte furtunoasă”, de I.L.Caragiale, în regia şi adaptarea lui Daniel Stanciu. Un spectacol excelent, care se adresează, deopotrivă, copiilor şi adolescenţilor, cu efecte de grafică digitală 3D, cu mult umor, elegant, chiar şi la scenele cu încărcătură erotică, jucate foarte bine de actorii noştri de la Gulliver - Gina Geru, Ramona Păuc, Marian Sterian, Aurelian Iorga, Eduard Şişu, cărora li se alătură Petronela Buda de la Dramaticul gălăţean şi Vlad Ajder, de la Teatrul „Jean Bart” din Tulcea.

Miercuri, Teatrul „Luceafărul” din Iaşi a venit în festival cu „Fram, Ursul Polar”, după Cezar Petrescu, în regia şi adaptarea lui Constantin Brehnescu, figură emblematică a teatrului ieşean de animaţie. Costumele, semnate de Marfa Axenti şi muzica lui Radu Sanduloviciu, sporesc farmecul spectacolului, iar interpretarea actorilor ieşeni este demnă de toată lauda. Printre ei, regăsim şi un fost gălăţean de-al nostru, Cătălin Cucu.

Programul pentru astăzi

Astăzi, festivalul continuă, la ora 10,00, cu „Frumoasa şi Bestia”, dramatizare de Mirella Tonechi, după Fraţii Grimm, regia Eva Labadi Megyes, spectacol al Teatrului „Merlin” din Timişoara, urmat, la ora 11,00, de „Ursul păcălit de vulpe”, adaptare după Ion Creangă, regia Mădălin Anescu şi Mateea Marin, producţie a Teatrului „Antraxia” din Râmnicu Vâlcea (în Sala Studio). La ora 13,30, Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoşani  vine cu „Semaforul”, scenariul şi regia Mihai Donţu - un basm modern cu rădăcini în tradiţia populară românească: semaforul, ca personaj, este reper şi ghid pe întortocheatele căi ale existenţei noastre. Seara, la ora 18,00, Wong Tim Keung Simon şi Călin Mocanu ne invită la o „Călătorie spre Soare-Apune, Povestea din spatele muntelui”, spectacol al Institutului Ming Ri pentru Educaţie Artistică - Teatrul de umbre pentru copii din Hong-Kong, China, în colaborare cu Teatrul Ţăndărică.

Preţul biletelor este de 8 lei pentru copii şi 10 lei pentru adulţi.

Citit 761 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Noiembrie 2013 14:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.