Lansare de carte / Marius Grama - „Dresorul de duminici”

Lansare de carte / Marius Grama - „Dresorul de duminici”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Duminică, 5 ianuarie 2014, la ora 17,00, la Bankers Cafe, Marius Grama îşi va lansa volumul de versuri „Dresorul de duminici”, apărut la Editura Junimea la finele acestui an. „Titlul cărţii vine de la numele unui grupaj de poeme scrise anul trecut, cu care am câştigat câteva premii importante”, declară Marius Grama. „Este o carte care a apărut ca urmare a obţinerii unui premiu la concursul „Porni Luceafărul…”, de la Botoşani, poate cel mai important concurs de gen din ţara noastră, care are ca premiu publicarea volumului de debut la mai multe edituri. Eu am câştigat premiul pe care mi l-am dorit, cel al Editurii Junimea, mă bucur că reprezentanţii editurii m-au ales. Cred că dintre toţi câştigătorii gălăţeni de anul acesta sunt primul căruia i s-a şi publicat cartea, Nicoleta Onofrei şi Gabriel Mihăilă urmează, la începutul lui 2014”, adaugă autorul.

Marius Grama are 32 de ani, este jurnalist de televiziune din 2003 şi a câştigat aproape 20 de premii literare.

Volumul „Dresorul de duminici” cuprinde şapte grupaje de poeme, scrise în ultimii zece ani: ”Am scris cam un poem pe an. Între 2005 şi 2012 nu am trimis deloc la concursuri, ci doar când mi-am adus aminte. În 2013 am trimis la cele mai importante competiţii literare, iar la Mizil, la un festival internaţional unde au participat vreo 600 de concurenţi, am câştigat Marele Premiu. Aşa am prins curaj şi… am ajuns să debutez”, mai spune Marius Grama, căruia îi dorim să-i fie într-un ceas bun!

Pe cât de agreabil este ca prezenţă pe micul ecran, pe atât de bine scrie, Marius Grama fiind, încă din vremea liceului, membru al cenaclurilor literare: „Cuvinte” (CNMK), Anton Holban, Gellu Naum, Trimbulinzii şi Lampisterii. A condus publicaţiile studenţeşti „Drumeţul incendiar” şi „Facultativ”. Poeme purtând semnătura lui au apărut în 2007 în volumul colectiv trilingv „Opt încercări de a te naşte singur”, editat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, precum şi în mai multe antologii publicate la Sibiu şi Galaţi.

Citit 2371 ori Ultima modificare Luni, 30 Decembrie 2013 15:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.