Artileria grea, în următoarea premieră: „Pana de automobil”, la Teatrul Dramatic

Artileria grea, în următoarea premieră: „Pana de automobil”, la Teatrul Dramatic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” pregăteşte o nouă premieră. Pe 18 ianuarie va fi gata „Pana de automobil”, de Friedrich Dürrenmatt, în regia lui Radu Nichifor, un spectacol care va reuni pe scenă „artileria grea” a actorilor gălăţeni, după cum declară directorul Cristian Gheorghe: „Publicul va putea vedea în acest spectacol vedetele teatrului nostru: Stelian Stancu, Vlad Vasiliu, Gheorghe V.Gheorghe, Liliana Lupan, Ioana Citta Baciu, alături de Lucian Pînzaru şi Dan Căpăţână. E un spectacol special, în regia lui Radu Nichifor. Scenografia îi aparţine Vioarei Bara, care a mai lucrat la Galaţi „Celestina”, în regia regretatului Adrian Lupu. Un spectacol despre o întâmplare stranie a unui om care, având un accident, ajunge să locuiască, într-o seară, în aceeaşi casă cu nişte foşti justiţiari  - un fost procuror, un fost avocat şi un judecător, care se joacă de-a procesul şi îl implică şi pe acest nou venit în jocul lor. Povestea ia o întorsătură care sper să fie gustată de spectatori”.

„Pana de automobil” se mai joacă pe scena Teatrului Naţional din Iaşi, în regia Irinei Popescu Boieru, începând din 2011.

Felix Alexa şi Alice Barb vor regiza la Galaţi

Vorbind despre celelalte proiecte ale instituţiei pe anul 2014, directorul dezvăluie: „Pregătim bugetul teatrului pe acest an şi aşteptăm cu înfrigurare validarea organigramei pe care am făcut-o la mijlocul anului trecut, validare pe care mi-o doresc pentru a putea face nişte măriri de salarii, de categorii: sunt oameni care au mai mult de 10 ani aici şi e de bun simţ să se întâmple şi acest lucru. Pe 8 martie va fi premiera spectacolului „Trei nopţi cu Madox”, de Matei Vişniec, în regia lui Radu Dinulescu, producţie pe care o vom prezenta şi la Festivalul de la Avignon, din acest an. Apoi va veni Felix Alexa, cu un proiect care va ieşi, în premieră, pe 10 mai, încă nu ne-am hotărât asupra textului,  urmat de Cătălin  Vasiliu, cu un spectacol la Sala Studio, iar în iunie, participăm la Festivalul de la Avignon, din Franţa. În septembrie vine Alice Barb, cu „Îmblânzirea scorpiei”, de Shakespeare, iar Festivalul Naţional de Comedie, ediţia a 26-a va fi în octombrie. Se prefigurează un an extrem de încărcat şi destul de scump. 2014 sper să fie măcar la fel de bun ca 2013. Anul trecut am primit sprijinul celor în subordinea cărora suntem, ca instituţie, iar dacă acest lucru se va întâmpla şi în 2014 va fi, cu siguranţă, un an interesant pentru spectatorii teatrului”, conchide directorul Cristian Gheorghe.

Citit 2458 ori Ultima modificare Marți, 07 Ianuarie 2014 16:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.