Duminică, la Teatrul Muzical: Patru debuturi în opereta „Liliacul”

Duminică, la Teatrul Muzical: Patru debuturi în opereta „Liliacul”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Regia spectacolului este semnată de Cristina Cotescu, de la Opera Naţională din Bucureşti


Teatrul Muzical „Nae Leonard” vă invită duminică, începând cu ora 18,00, la un spectacol de excepţie: „Liliacul”, una dintre cele mai cunoscute şi apreciate operete ale faimosului Johann Strauss fiul, pe un libret de Karl Haffner şi Richard Genee, în regia Cristinei Cotescu, de la Opera Naţională din Bucureşti şi profesor asociat la Conservatorul de Muzică din Bucureşti (din 1990).

Acţiunea se petrece în trei acte şi este o poveste despre moralitate şi permisivitate, identităţi mascate şi încurcate. Orchestra teatrului va fi dirijată de Mircea Holiartoc.

Spectacolul de duminică va înregistra nu mai puţin de patru debuturi: Nicoleta Maier - în rolul Rosalindei, Adelina Diaconu - Adela, Relu Proca - Falke şi Adrian Mărginean - Alfred. În celelalte roluri îi regăsim pe: Adrian Ionescu - în rolul Eisenstein, Lăcrămioara Crihană - Prinţul Orlovski, Iulian Sandu - Franck, Roxana Dobre - Ida, Vasile Chisiu (Bucureşti) - Blind şi Mitică Belciugan - Frosch.

Cine sunt debutanţii

Soprana Nicoleta Maier este absolventă a Liceului de Muzică din Bistriţa Năsăud şi a Colegiului Universitar de Muzică din Piatra Neamţ, specializarea interpretare muzicală - canto. Ulterior, şi-a finalizat studiile la Academia de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj Napoca, specializarea canto. Pe parcursul facultăţii a avut numeroase apariţii scenice la diferite manifestări culturale, vernisaje de pictură, lansări de carte şi apariţii la televiziunile locale din Piatra Neamţ, Cluj Napoca şi Bistriţa Năsăud. Colaborează permanent cu Opera din Cluj-Napoca.

Tenorul Adrian Ionescu a absolvit, în 2004, Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, Facultatea de Interpretare Muzicală, Secţia Canto, iar în 2009, masterul la aceeaşi universitate. Între 1994 şi 1999, a făcut parte din Corul Operei Naţionale Române din Iaşi, iar din 2000 este solist al Operei ieşene. A interpretat roluri în spectacolele: Văduva veselă (Camille de Rosillon), Ţara Surâsului (Son Chong), Liliacul (Alfred/Gabriel von Eisenstein), Sânge vienez (Eduard), Mam’zelle Nitouche (Floridor şi Celestin), Flautul fermecat (Tamino), Cosi fan tutte (Ferrando), La Traviata (Gaston/Alfredo), Rigoletto (Ducele de Mantua), Pescuitorii de perle (Nadir), Elixirul dragostei (Nemorino), Don Pasquale (Ernesto), Oedipe (Laios), Bărbierul din Sevilla (Contele Almaviva), Paiaţe (Pepe), Gianni Schicchi (Rinuccio), Oratoriul de Paşti (Îngerul), Două loturi (Lefter Popescu).

Soprana Adelina Diaconu a absolvit studiile de Licenţă şi Master ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti (clasa de canto a renumitei soprane Silvia Voinea). A participat la competiţii naţionale şi internaţionale, printre care „Leyla Gencer Voice Competition”, în Istanbul, Turcia, în 2010 (s-a clasat printre cei nouă finalişti), „Franz Schubert Competition”, în Russe, Bulgaria, în 2009 (Premiul al II-lea) şi Concursul Naţional de Lied „Ionel Perlea” (Marele Premiu) - la Slobozia, în 2012. Încă de la vârsta de 15 ani, desfăşoară o bogată activitate concertistică, în ţară şi în străinătate. A interpretat diverse roluri, printre care Norina din opera „Don Pasquale” şi Gianetta din „L’Elisir d’amore” de G. Donizetti, Sylvie din opera „La Colombe” de Ch. Gounod, Adela din opereta „Liliacul” de J.Strauss şi Stasi din opereta „Silvia”. În prezent, este solistă a Teatrului Muzical „Nae Leonard” din Galaţi, iar în noiembrie 2013 a desfăşurat în diverse teatre din Olanda, împreună cu orchestra şi corul teatrului, un turneu de 23 de spectacole cu opera „Aida”, în care a interpretat rolul Marii Preotese.

Baritonul Relu Proca, prim solist la Opera Naţională din Iaşi, este cunoscut în lumea operei prin vocea şi talentul său, dar şi prin emoţiile pe care le transmite publicului atunci când concertează. A avut sute de concerte atât în ţară cât şi în străinătate, iar acest lucru îl face să persevereze şi să fie tot mai bun pe scenă.

Preţul biletelor la spectacolul de duminică este de 21,9 lei şi 10,8 lei. Programul casei de bilete a teatrului este de luni până vineri, de la 9,00 la 16,00, sâmbătă şi duminică de la 17,00 la 18,00.

 

Citit 2503 ori Ultima modificare Joi, 09 Ianuarie 2014 18:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.