La Teatrul Dramatic, în acest week-end: Trei spectacole, doi regizori tineri

La Teatrul Dramatic, în acest week-end: Trei spectacole, doi regizori tineri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Eugen Făt şi Radu Nichifor ni-i aduc pe Steinhardt, Durrenmatt şi Robert Thomas


Vineri, de la ora 19,00, în Sala Studio a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, veţi putea vedea „Jurnalul fericirii, după Nicolae Steinhardt şi alte texte-mărturii din închisorile comuniste”, un spectacol în regia lui Eugen Făt, cu Veronica Păpuşă şi Petrică Păpuşă.  „Am pornit acest proiect de la ideea să aduc un omagiu lui Dumnezeu: fie că noi credem sau nu în El, El este în spatele fiecărui lucru. Nu e Dumnezeu băgat în ochi, acel Dumnezeu din cărţile de morală creştină, e un Dumnezeu pe care îl găseşti printre rânduri, printre tăcerile de pe scenă, din gândurile pe care le auzim. Un studiu despre etapele şi trecerile omului sub un anumit auspiciu - închisoarea”, declară regizorul Eugen Făt.

Sâmbătă, „artileria grea” a Dramaticului gălăţean

Sâmbătă, de la ora 19,00, în Sala Mare a Teatrului Dramatic, veţi putea vedea recenta premieră „Pana de automobil”, după Friedrich Dürrenmatt, în regia lui Radu Nichifor. În distribuţie: Lucian Pînzaru, Gheorghe V. Gheorghe, Stelian Stancu, Vlad Vasiliu, Dan Căpăţână, Ioana Citta Baciu şi Liliana Lupan. O poveste cu suspans, cu umor, care ne reaminteşte cât de important e hazardul în viaţa unui om. „Veţi vedea cum o întâmplare banală îţi poate răsuci viaţa la 180 de grade”, declară regizorul brăilean Radu Nichifor.

Preţul biletelor la cele două spectacole ale teatrului gălăţean sunt 18,9 lei, respectiv, 14,7 lei. Pentru elevi, studenţi şi pensionari, biletele costă 10  lei.

Duminică, oaspeţi de la "Maria Filotti"

Duminică, de la  ora 19,00, pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini” vor veni actorii Teatrului „Maria Filotti” din Brăila, cu spectacolul „Papagaliţa şi curcanul” de Robert Thomas, în regia lui Radu Nichifor. În distribuţie: Monica Zugravu Ivaşcu, Marcel Turcoianu, Valentin Terente, Elena Andron, Ramona Gângă, Adrian Ştefan, Narcisa Novac, Wanessa Radu, Dan Moldoveanu, Ionel Spălatu, Ioana Dragu, Miţa Voicu, Nela Necula, Mihai Ardeleanu, dar şi gălăţeanul nostru Cristian Gheorghe.

„E un spectacol de o cu totul altă factură decât „Pana de automobil”, declară regizorul. Am apelat la Cristian Gheorghe deoarece, la un moment dat, unul dintre actorii noştri de la Brăila s-a îmbolnăvit, a avut o problemă destul de gravă şi a lipsit mai mult timp. Este o poveste poliţistă, haioasă, amuzantă. E genul de spectacol la care publicul vine să se distreze”, adaugă Radu Nichifor. Preţul biletelor la acest spectacol este de 18 lei.

 

Citit 1019 ori Ultima modificare Joi, 23 Ianuarie 2014 17:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.