Spectacol de umor negru: "Pana de automobil”, montare excelentă a Dramaticului

Spectacol de umor negru: "Pana de automobil”, montare excelentă a Dramaticului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Duminică, de la 19,00, pe scena Teatrului „Fani Tardini”, se va juca recenta premieră de succes „Pana de automobil”, de Friedrich Durrenmatt, în regia lui Radu Nichifor. Cu Lucian Pânzaru, Gheorghe V.Gheorghe, Ioana Citta Baciu, Liliana Lupan, Stelian Stancu, Vlad Vasiliu, Dan Căpăţînă, excelenţi într-un spectacol de umor negru, care se joacă pe scenă şi în sală. O farsă sinistră pentru personajul titular, în stilul teribil al lui Durenmatt (1921-1990), remarcabil dramaturg elveţian, prozator cu studii filosofice şi teologice, maestru al tragicomicului, care considera comedia "unica formă dramatică ce mai poate exprima azi tragicul", jucat la Galaţi, după 1990, cu „Vizita bătrânei doamne”, „Fizicienii” şi „Frank al V-lea”.

Poate nu ştiaţi...

... că, la fel ca şi „Vizita bătrânei doamne”, ecranizată cu Ingrid Berman şi Anthony Quinn, „Pana de automobil” a constituit un succes pentru filmul italian din 1972, denumit „La più bella serata della mia vita” („Cea mai frumoasă noapte din viaţa mea”), în regia lui Ettore Scola, cu marii actori Alberto Sordi, în rolul Alfredo Traps, excelent jucat la Galaţi de Lucian Pânzaru, şi Michel Simon, în rolul interpretat de Gheorghe V. Gheorghe. Deci, pe lângă un joc perfect al actorilor gălăţeni, avem şi un text cu totul special!

Mâine, „Puşlamaua” revine la Dramatic

Mâine, 8 februarie, de la ora 19,00, Teatrul Dramatic prezintă comedia de actualitate „Puşlamaua de la etajul 13”, text de Mircea M. Ionescu, premiat în Festivalul de comedie de la Galaţi. Regia îi aparţine lui Vili Perveli Nikolov. Distribuţia: Petronela Buda, Gheorghe V. Gheorghe, Veronica Păpuşă, Petrică Păpuşă, Svetlana Friptu, Carmen Albu, Aurel Bâtcă, George Breabăn.

Citit 1129 ori Ultima modificare Joi, 06 Februarie 2014 16:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.