Simbioza artelor/ „Baroque en Noir” – o poveste în imagini

Simbioza artelor/ „Baroque en Noir” – o poveste în imagini
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Baroque en Noir”, expoziţia deschisă la Muzeul de Artă Vizuală (sediul nou, de pe strada Tecuci nr. 7), este, după cum afirma directorul instituţiei, Dan Basarab Nanu, „o poveste gândită de o echipă întreagă, un cuplaj între muzeograf, artist foto, make-up artist, specialişti în design vestimentar şi actori: o sinteză între nişte foarte frumoşi nebuni ai cetăţii, o expoziţie de neimaginat şi, totodată, o dovadă în plus că Muzeul de Artă Vizuală îşi merită numele, întrucât el nu prezintă numai artă plastică, ci tot ceea ce aparţine spectrului vizual”.

Ideea expoziţiei i-a aparţinut Simonei Andrei şi s-a născut, după cum a mărturisit autoarea fotografiilor, „din dorinţa ruperii de cotidian, din nevoia de magie, de opulenţă, de strălucire". În povestea baroc îi puteţi găsi pe dominatoarea regină Miqra (întruchipată de jurnalista Mihaela Gîdei), nobila Artume (Geraldine Ghineţ), uneltitoarea Louma (Roxana Georgiana Băloiu) şi uzurpatorul Theoderich (Tudor Şerban). Este cea de-a cincea expoziţie personală a Simonei Andrei, dar prima în care colaborează cu Roxana Dobre make-up artist, Monica Goldbach şi Roxana Stoian – designeri vestimentari, precum şi cu scriitorii A.G.Secară  şi Petrişor Militaru, autorii textului pilot al expoziţiei. 

Muzeograful Eduard Costandache, curatorul expoziţiei, a spus că "este un proiect fabulos, la care s-a muncit enorm". Un motiv în plus s-o vizitaţi, la Muzeul de Artă, de la 9,00 la 17,00, de miercuri până duminică.

Citit 1097 ori Ultima modificare Joi, 20 Februarie 2014 17:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.