Expoziţie de artă în foaierul Teatrului Muzical: Duplex Crenguţa Macarie - Tudor Şerban

Expoziţie de artă în foaierul Teatrului Muzical: Duplex Crenguţa Macarie - Tudor Şerban
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În foaierul Teatrului Muzical „Nae Leonard” s-a deschis o expoziţie de pictură şi grafică semnată de plasticienii gălăţeni Crenguţa Macarie şi Tudor Şerban, evenimentul fiind realizat de Muzeul de Artă Vizuală, în colaborare cu Facultatea de Arte din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” şi instituţia gazdă.

Plasticianul şi muzeograful Gheorghe Andreescu a afirmat la vernisaj: "Este o expoziţie onorantă, a doi artişti plastici care vin în forţă. Cei doi pleacă în realizările lor de la imaginea fotografică, unul încercând să-şi ducă lucrările spre un făgaş eminamente pictural, iar celălalt pe un făgaş eminamente grafic. Cele două tipuri de lucrări se avantajează reciproc. Creaţiile celor doi plasticieni aduc un suflu nou în plastica gălăţeană. Sunt exponenţi de bază ai unei noi generaţii, sunt moderni, amândoi şi se simt bine în acest modernism. Sunt două stiluri de artă diferite: un gen de pictură care are caracteristici evident moderne şi un gen de grafică plină de culoare, în care modernismul îşi face simţită prezenţa”.

Plasticieni cu premii naţionale şi internaţionale

Crenguţa Macarie este absolventă a Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, promoţia 2011. A câştigat, numai în ultimi doi ani, Premiul pentru pictură „Ritmuri atemporale”, la Festivalul Internaţional „Arta şi tradiţia în Europa”, (Iaşi, 2013), Premiul de excelenţă la Festivalul Internaţional A.R.T.E., (Iaşi, 2013) şi Marele Premiu la Concursul Internaţional de Creaţie Plastică „Eminesciana”, (Iaşi, 2012).

Tudor Şerban a absolvit Universitatea de Arte şi Design din Cluj Napoca (2005). În prezent este asist. univ. dr. la catedra de Pictură a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi. A obţinut locul I la Concursul naţional “Icoana din sufletul copilului” (1996), locul IV la Concursul Internaţional “Save The Earth! - Preserve the Beautiful Oceans, Skies, Forests for the 21th Century”, în Japonia (1996), Premiul II la Concursul naţional “Gh. Naum”, Brăila (1999) şi locul I la grafică, Olimpiada Naţională de Arte Plastice de la Craiova (1999).

Crenguţa Macarie a declarat la vernisaj: „Vin de fiecare dată cu mare bucurie aici, în acest spaţiu tranzitat de multă lume, cu ocazia spectacolelor care au loc pe scena teatrului: un artist plastic este foarte bucuros să aibă un public care să rezoneze cu lucrările lui”, iar Tudor Şerban a mulţumit pentru deosebita colaborare, exprimându-şi speranţa că lucrările de pe simezele teatrului aduc, la propriu, un plus de culoare acestei instituţii culturale - în cazul său o parte dintre lucrări înfăţişând portrete ale unor personalităţi ce au legătură cu lumea muzicii şi  a spectacolului.

Citit 2248 ori Ultima modificare Vineri, 07 Martie 2014 13:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.