Lectură publică la Iaşi/ Angela Baciu - aniversare în versuri

Lectură publică la Iaşi/ Angela Baciu - aniversare în versuri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Angela Baciu este poetă, publicistă, membră a Uniunii Scriitorilor din România - Filiala Iaşi, promotor şi consilier cultural la Casa de Cultură a Sindicatelor. A scris 15 volume de poezie, publicistică şi poezie pentru copii, este prezentă în peste 30 de dicţionare şi antologii. Poezia sa este tradusă în limbile franceză, engleză, maghiară, cehă şi arabă. A  primit peste 25 de premii naţionale şi internaţionale. A realizat interviuri cu cei mai importanţi scriitori români, ultima carte de publicistică fiindu-i premiată de USR - Filiala Iaşi. Revista „Avantaje” i-a decernat, în 2012, titlul de Femeia Anului.

„Scrisul este bucuria mea de a trai şi de a dărui şi a devenit, ulterior, pentru mine, o salvare. Mi-a dat încredere, m-a făcut să devin un om mai bun şi mai înţelept, aşa am învăţat cât de preţioasă e viaţa, sub toate formele ei. Poezia te ajută atunci când te aştepţi mai puţin, când treci prin greu”, afirmă poeta, care îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere participând la Târgul de Carte „Librex”, de la Iaşi, unde va susţine o lectură publică.

„Îmi doresc să pot sa scriu, să mă bucur de tot ce este în jur, să am părinţii sănătoşi şi, pentru că este şi ziua mamei mele, îi urez "La mulţi ani, Mamă dragă!". Iubesc oamenii şi de aceea încerc mereu să fiu lângă ei. Nu pot să nu simt suferinţa şi durerea celor din jur. Am învăţat că atunci când îţi faci planuri mari, viaţa pregăteşte pentru tine altele, iar dacă nu eşti atent este posibil, uneori, ca suferinţa şi dezamăgirea să te îndepărteze de ce este esenţial - bucuria de a oferi şi marele dar primit de noi, toţi: Viaţa”.

La mulţi ani, frumoşi şi buni, îi dorim şi noi astăzi, mulţumindu-i pentru implicarea sa extraordinară în acţiuni culturale şi caritabile.

Citit 1252 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Martie 2014 16:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.