Doi artişti ce comunică telepatic/ Gabriela şi Sabin Drinceanu, la Muzeul de Artă
Foto: Foto: Angela Ribinciuc

Doi artişti ce comunică telepatic/ Gabriela şi Sabin Drinceanu, la Muzeul de Artă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Muzeul de Artă Vizuală (sediul nou, de la parterul blocului V3, pe strada Tecuci nr.7), s-a deschis expoziţia „Atemporal”, a plasticienilor ieşeni Gabriela şi Sabin Drinceanu: „Cei doi artişti fac o pereche extraordinară, se vede clar că se iubesc, se completează şi, practic, ceea ce vedem  este o expoziţie a unei singure persoane, care se numeşte Gabriela şi Sabin Drinceanu!”, a spus, la vernisaj, directorul Dan Basarab Nanu.

Muzeograful Alexandru Pamfil, cel  care s-a ocupat de realizarea expoziţiei a remarcat, la vernisaj, caracterul uşor figurativ al compoziţiilor Gabrielei Drinceanu, ce ne transpun într-o lume ideală. Lucrările lui Sabin, intitulate „Temple”, sunt, de fapt, temple interioare, prin care artistul caută să ne împărtăşească din trăirile lui. Şi unul şi celălalt vin, în lucrări, cu o atmosferă foarte caldă, plăcută”.

Sabin Drinceanu a recunoscut că e „important să ştii că expui lângă Victor Brauner şi lângă alţi artişti importanţi prezenţi cu lucrări în acest muzeu. Anul înfiinţării lui, 1967, este şi anul în care m-am născut”. Şi a mai recunoscut artistul: „Eu şi soţia mea suntem împreună de 25 de ani, facem şi pictură bisericească, acolo chiar că lucrăm braţ la braţ, iar ideile noastre sunt, de multe ori, asemănătoare. Mental, comunicăm aproape telepatic”. Cât despre expoziţia deschisă la Galaţi, „sper că este destul de citibilă, din punctul nostru de vedere, nu este o expoziţie nonconformistă, aş spune că este integrată în tradiţionalul artelor româneşti, cu toate că are o tentă conceptuală, dinamică, a curentelor noi, care se promovează în ultimii 10-12 ani, în zona culturală europeană”. Gabriela Drinceanu a mulţumit pentru invitaţia de a expune într-un spaţiu consacrat al artei contemporane româneşti şi i-a invitat pe gălăţeni să se bucure de expoziţia „Atemporal”, ce va rămâne deschisă până pe 6 aprilie, după care lucrările vor pleca în Germania, la Nürnberg.

Citit 1135 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Martie 2014 16:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.