Salonul de primăvară al plasticienilor gălăţeni
Foto: Foto: Angela Ribinciuc

Salonul de primăvară al plasticienilor gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

„În ultimii ani, Saloanele Filialei UAP Galaţi s-au desfăşurat într-un ritm susţinut, ceea ce este un lucru bun. Artiştii plastici din Galaţi au susţinut câte două saloane pe an, cel de primăvară şi cel de toamnă. În suita lucrărilor de pictură, grafică şi sculptură din expoziţia de la Galeriile de Artă „Nicolae Mantu” întâlnim o diversitate de stiluri: descoperim accente expresioniste, post impresioniste, chiar unele tendinţe suprarealiste şi nu lipsesc nici lucrări cu o puternică notă realistă, sau, la celălalt pol - abstractă. O noutate este participarea masivă a absolvenţilor de la diferite facultăţi de arte plastice, care expun pentru prima dată alături de membrii asociaţiei noastre artistice. Artiştii plastici gălăţeni oferă astfel publicului gălăţean un ansamblu de lucrări plin de culoare - punctat de o suită interesantă de sculpturi, la acest început de primăvară”, a declarat, la deschiderea expoziţiei, criticul de artă Mariana Tomozei Cocoş.

Preşedintele filialei, pictorul Aurel Manole (foto), a evidenţiat numărul semnificativ al tinerilor prezenţi cu lucrări în expoziţie: „Şansa lor de a-şi prezenta cele mai recente creaţii sunt aceste saloane, care reprezintă, totodată, o evaluare a potenţialului artistic al filialei”. Sculptorul Ioan Murariu Neamţ, organizatorul salonului, consideră necesară implicarea tuturor artiştilor, deopotrivă, în organizarea acestor saloane, pentru a promova cât mai bine arta plastică gălăţeană.

Salonul rămâne deschis timp de trei săptămâni şi poate fi vizitat zilnic, de luni până vineri, de la 10,00 la 18,00, iar sâmbătă de la 10,00 la 14,00 (duminica închis).

Citit 1003 ori Ultima modificare Luni, 17 Martie 2014 18:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.