„Don Pasquale” - premieră la Muzical/ "Publicul gălăţean are nevoie să zâmbească"
Foto: Foto Angela Ribinciuc

„Don Pasquale” - premieră la Muzical/ "Publicul gălăţean are nevoie să zâmbească"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Astfel îşi motivează maestrul Paolo Bosisio alegerea repertorială


Personalitate cunoscută în lumea muzicii, italianul Paolo Bosisio este regizor şi director artistic la Teatrul Giacosa din Ivrea şi profesor de istoria artei la Universitatea de Stat din Milano. Premiera Teatrului Muzical „Nae Leonard” din acest weekend, opera buffă „Don Pasquale”, de Gaetano Donizetti, poartă amprenta sa regizorală. „Publicul gălăţean are nevoie să zâmbească”, astfel îşi motivează maestrul Bosisio alegerea repertorială. „Am realizat acest proiect artistic împreună cu directorul Teodor Niţă, un vechi şi bun prieten al meu, şi Mircea Holiartoc, un dirijor foarte bun şi atent. La scenografie şi costume am colaborat cu Andreea Koch, scenografă din Bucureşti. De obicei, când montez în teatre mari din lume, iau cu mine o întreagă echipă. De data aceasta, singurul italian pe care l-am  adus cu mine la Galaţi este asistentul de regie Edoardo Maria Sinatra”, declară Paolo Bosisio.

Cât despre distribuţie, regizorul afirmă: „Adelina Diaconu şi Cristina Simionescu, dublură, pentru rolul Norina, sunt foarte talentate şi am lucrat foarte bine cu ele. Mihnea Lamatic, în rolul titular, Don Pasquale, este un foarte bun cântăreţ şi foarte sigur pe el, din Bucureşti. Sunt sigur că aţi chemat un italian aici pentru a monta o operă în tradiţia clasică italiană. Am norocul de a mă fi născut în patria operei şi port în sânge spiritul operei italiene”.  

Regizorul şi-a educat, încă din perioada copilăriei, pasiunea pentru muzică la Teatro alla Scala din Milano, unde bunica sa avea o lojă permanentă. „Important este să lucrezi într-o atmosferă plăcută. Iar maniera mea de lucru este în aşa fel încât, la ultimele repetiţii, vocea mea să nu se mai audă, pentru că fiecare ştie foarte bine ce are de făcut”, afirmă oaspetele italian.   

„Maestrul Bosissio ne-a dat, prin acest spectacol, o lecţie de regie. Este pentru  noi, toţi, un model profesional, dar şi uman”, declară directorul Teodor Niţă, invitându-i pe gălăţeni la premiera operei „Don Pasquale”, vineri seara, începând cu ora 18,00, iar sâmbătă, de la aceeaşi oră, la al doilea spectacol.

Citit 1523 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Martie 2014 16:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.