Pictorii din Brăila expun la Galeriile Mantu

Pictorii din Brăila expun la Galeriile Mantu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Picturile realizate în oraşul vecin rămân expuse la Galeriile Mantu în următoarele trei săptămâni *

O sărbătoare. Aşa a definit criticul de artă Mariana Cocoş Tomozei expoziţia deschisă luni seara, la Sala „Mantu” a Galeriilor de Artă, aparţinând unor pictori din Brăila. Cum altfel să numeşti venirea unor oaspeţi în casa ta, fie ei vecini aflaţi la o aruncătură de băţ de Galaţi?

Lucrările a 14 dintre membrii Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Brăila, rămân expuse la Galeria „Nicoale Mantu” timp de trei săptămâni. Prezenţa artiştilor plastici brăileni pe simezele din oraşul nostru, ca şi a gălăţenilor în oraşul vecin, vorbeşte despre o tradiţie îndelungată care are toate motivele să continue la fel de fructuos, după cum au apreciat preşedinţii UAP Brăila, Gheorghe Mosorescu, şi UAP Galaţi, Aurel Manole.

Varietate de stiluri

Cei care vizitează frecvent expoziţiile de artă îi vor recunoaşte pe majoritatea artiştilor, pentru că, exceptând un singur debut personal, ceilalţi au mai venit la Galeria „Mantu”. Dacă nu vor fi recunoscuţi după tuşele penelului sau după temele abordate, atunci cu siguranţă după semnătura înscrisă pe pânză.

Oricum, gălăţenii trebuie să ştie că vor găsi în expoziţia brăilenilor o diversitate de stiluri şi o notă de prospeţime. Condiţia este să treacă pragul galeriei de lângă fostul "Modern", fără a li se cere în schimb altceva decât răbdare să admire fiecare pictură.

Foto 1: Criticul Mariana Cocoş, alături de preşedinţii UAP Brăila (dreapta) şi UAP Galaţi (stânga)

Citit 620 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.