Trei săptămâni, 12 spectacole - la Teatrul Muzical

Trei săptămâni, 12 spectacole - la Teatrul Muzical
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Porţii de câte patru spectacole, oferite de Teatrul Muzical „Nae Leonard”, timp de trei săptămâni la rând. Asta înseamnă în acest an Festivalul Internaţional „Leonard”.

Manifestarea ce debutează în această seară se încheie duminică, 7 iunie. Cum i-au obişnuit pe gălăţeni de cinci ediţii încoace, organizatorii au pregătit şi la această a şasea ediţie evenimente care acoperă o diversitate de genuri muzicale, de la operă la muzică indiană sau latino, gale de balet, dar şi o seară unde  se vor acorda premiile „Leonard”. În total, e vorba despre 12 evenimente la care gălăţenii sunt aşteptaţi la fiecare sfârşit de săptămână, de joi până duminică inclusiv.

Un participant neaşteptat

Totuşi, la festivalul din acest an cineva s-a autoinvitat pe nepusă masă: criza economică. De aceea, aşa cum aţi aflat deja din „Viaţa liberă”, gălăţenii se vor reîntâlni de cele mai multe ori cu membrii din colectivele artistice ale teatrului  local.

Ieri, la o conferinţă de presă, directorul festivalului, Florin Melinte, a spus că bugetul manifestării din acest an e redus la un sfert faţă de bugetele din anii trecuţi. În plus, nici sponsorii nu s-au mai arătat atât de generoşi, din acelaşi motiv. Astfel, doar 2-3 firme au mai găsit în puşculiţele lor bani pentru susţinerea festivalului.

„Am renunţat şi la evenimentele în aer liber, organizate în Grădina Publică. Asta e o neîmplinire pentru mine. Cel mai probabil nu vom putea deschide pentru festival nici Grădina „Leonard”. Totuşi, cred că s-a păstrat deschiderea internaţională, având invitaţi din SUA, Italia, India, Republica Moldova şi Ucraina”, a mai spus Florin Melinte.

Directorul general interimar al „Muzicalului”, Laura Sava, a ţinut să evidenţieze şi efortul artiştilor gălăţeni, care în perioada aceasta au făcut repetiţii intense pentru a fi pe măsura aşteptării spectatorilor de la festival.

Bilete şi abonamente

Intrarea la cele mai multe evenimente costă 21 lei (10,6 lei pentru pensionari şi 5,3 lei pentru studenţi).  Există însă şi spectacole cu preţ mai mic, cum ar fi cel de astăzi.

Biletul întreg la spectacolele „Noaptea celor trei tenori” şi „Jula Event” este 53 de lei, iar pentru Gala de balet şi Concertul  Rosso Latino, gălăţenii vor trebui să plătească 31,8 lei. Celelalte spectacole costă  10,6 lei.

Organizatorii au pus în vânzare şi abonamente care au preţ diferit în funcţie de locul din sală dorit. Astfel, un abonament la cele zece spectacole la care publicul larg are acces (sunt excluse concertul „Noaptea celor trei tenori” şi Gala Premiilor „Leonard”) poate costa 100, 50 sau 30 de lei.

Ce puteţi asculta azi, 21 mai

Ora 18,00: - Concert simfonic - portret Viorel Munteanu.

Dirijor: Valentin Doni (Republica Moldova).

Solişti: Ada Burlui (sprană), Dorel Baicu (flaut).

- Concerto grosso nr. 1, Tripticul psaltic pentru orchestra de coarde şi soprană, Glasurile Putnei pentru cor bărbătesc şi orchestra de coarde, Concert pentru flaut şi orchestra de coarde.

Explicaţie foto: Directorul interimar al teatrului, Laura Sava, şi directorul festivalului, Florin Melinte, vă aşteaptă seară de seară la spectacole

Citit 775 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.