MANIFESTĂRI dedicate lui EMINESCU, la Biblioteca „V. A. Urechia“

MANIFESTĂRI dedicate lui EMINESCU, la Biblioteca „V. A. Urechia“
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Biblioteca Judeţeană „V. A. Urechia“ va marca 165 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, în perioada 14-30 ianuarie, cu o serie de manifestări şi expoziţii, la sediul central din strada Mihai Bravu, la cele trei filiale, precum şi la Teatrul Muzical „Nae Leonard“.

Astfel, încă de astăzi, 14 ianuarie, la sediul central al bibliotecii vor avea loc, de la ora 10,30, momentul artistic „Să nu-l uităm pe Eminescu”, al preşcolarilor de la Grădiniţa nr. 45 „Parfumul Teilor”, şi, de la ora 12,00, minispectacolul omagial „Porni Luceafărul…”, al elevilor de la Şcoala şi Liceul Teoretic „Dunărea”. Tot de la ora 12,00, dar la Filiala „Costache Negri”, de la Casa de Cultură a Sindicatelor, sunt programate o prezentare power-point şi un recital eminescian cu titlul „Vreme trece, vreme vine...”, realizate de elevii Liceului „Anghel Saligny”. La Filiala „Paul Păltănea”, din Micro 40, de la ora 13,00, va avea loc prezentarea power-point „Incursiune în opera lui Mihai Eminescu”, făcută de elevii Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu”.

Joi, 15 ianuarie, la ora 10,00, la statuia poetului din Parcul Eminescu va avea loc un moment festiv, cu depuneri de flori şi prezentarea de alocuţiuni ale autorităţilor şi personalităţilor culturale gălăţene. Apoi, în sala Teatrului Muzical „Nae Leonard“, începând cu ora 11,00, se va desfăşura un spectacol omagial dedicat Zilei Culturii Naţionale - 15 ianuarie, sub genericul „Eminescu - eternitatea unei rostiri“, cu participarea unor artişti de la Teatrul Muzical şi Teatrul Dramatic.

Despre manifestările care vor avea loc în zilele următoare vă vom informa începând de mâine, 15 ianuarie.

Citeşte şi: Când vor fi montate PLĂCUŢE INFORMATIVE în trei limbi pe CLĂDIRILE ISTORICE din Galaţi

Citit 1678 ori Ultima modificare Marți, 13 Ianuarie 2015 21:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.