Trebuie să vezi! EXPOZIŢIE UIMITOARE la Muzeul de Artă Vizuală
Foto: Foto Victor Cilincă

Trebuie să vezi! EXPOZIŢIE UIMITOARE la Muzeul de Artă Vizuală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi iar a fost vreme urâtă, gălăţenii au dat iar buluc la un vernisaj al Muzeului de Artă Vizuală! În ciuda lipsei de spaţiu, datorat localului impropriu în care a fost exilat muzeul ajuns galerie, ceea ce a împiedicat expunerea prea multor lucrări, am avut parte de un adevărat regal de artă, în expoziţia "Artişti la Dunărea de Jos". Evenimentul a demonstrat că la Galaţi s-a format o clasă de mijloc a iubitorilor de artă, de faţă nefiind doar plasticieni, fotografi de artă, critici, artişti din alte domenii şi scriitori, ci mulţi simpli consumatori cu profesiuni "normale".

Ajungem astfel, sper, la o normalitate! Oameni cu har, cu nume şi renume, zeci de expoziţii în ţară şi străinătate, profesori de facultate sau de liceu de artă, designeri sau muzeografi, alcătuind, în prietenia lor, o reţea funcţională de plasticieni, cei 12 artişti gălăţeni expuşi au fost şi prezenţi (Jana şi Gh. Andreescu, Cornel Corcăcel, Mariana Cocoş Tomozei, Sava David, Gabriela Georgescu, Tudor Ioan, Aurel Manole, Liviu-Adrian Sandu, Mugurel Vrânceanu), doar Liliana Jorică Negoescu neputând ajunge.

"Personalităţi ale plasticii româneşti", după cum îi numea în deschidere directorul muzeului, Dan Basarab Nanu. Curatorul expoziţiei, plasticianul Gh. Andreescu, face astfel un studiu (care va fi şi publicat) asupra mişcării plastice gălăţene, fiind, după 14 ani de la prima expoziţie, la al zecelea eveniment de acest fel. "N-a fost deloc uşor" pentru Andreescu să aleagă doar o parte dintre plasticieni şi să expună doar o parte dintre lucrările lor, mai observa directorul muzeului. Expoziţie urmează să ajungă şi la Bucureşti, la Căminul artei.


CITEŞTE ŞI: Campania VL "Profesioniştii"/ Cornel Gingăraşu, medicul-artist

Citit 1506 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Februarie 2015 18:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.