OFERTĂ SPECIALĂ de Ziua Greciei, luni, la Casa Cuza Vodă
Foto: Foto Victor Cilincă

OFERTĂ SPECIALĂ de Ziua Greciei, luni, la Casa Cuza Vodă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O ofertă specială: extraordinare dansuri populare greceşti, vitrine cu pistoale, iatagane şi hangere şi un invitat de onoare: dr. ing. Dragoş Gabriel Zisopol, Preşedintele Uniunii Elene din România, deputat.

Astfel, luni, 23 martie, ora 13,30, suntem poftiţi la Muzeul „Casa Cuza Vodă”, la vernisajul expoziţiei „25 MARTIE – ZIUA NAŢIONALĂ A GRECIEI”. Expoziţia „aducând în atenţia publicului gălăţean, şi nu numai, crâmpeie din dramatismul luptei pentru independenţă a poporului grec în prima jumătate a secolului al XIX-lea (1821-1829)”, spune cea care a realizat expoziţia, muzeograf Mariana Delia Pohrib.

Organizatori sunt: Muzeul de Istorie „Paul Păltănea”, în parteneriat cu Serviciul Judeţean Galaţi al Arhivelor Naţionale, Comunitatea Elenă Galaţi şi Ansamblul Artistic Olympos.

„Tematica expoziţiei cuprinde litografii editate în anul 1895, reunite în lucrarea de iconografie istorică greacă retrospectivă privind revoluţia din 1821: «ELLINIDI NEOLAIA(...)/TINERIMEA ELINĂ(...)» de Periclis M. Pestemaltzioglou, precum şi o serie de arme albe şi de foc din colecţia Muzeului de Istorie „Paul Păltănea””, mai aflăm de la muzeografa gălăţeană.


 

CITEŞTE ŞI: Un gălăţean, o poveste de viaţă/ Artistul căminului de bătrâni "Ştefan cel Mare"

 

Citit 1275 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Martie 2015 18:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.