Totalitarismul, în discursul critic şi literatură

Totalitarismul, în discursul critic şi literatură
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Universitatea „Dunărea de Jos”, în organizarea Catedrei de Literatură, Lingvistică şi Jurnalism a Facultăţii de Litere, s-au desfăşurat lucrările conferinţei internaţionale „Discurs critic şi literatură în epocile totalitare”. Tema, una generoasă, a reunit un număr impresionat de lucrări, manifestarea fiind deschisă, în Sala Senatului, în faţa unui auditoriu numeros, de profesorul Nicolae Ioana, decanul de la Litere.

La conferinţă au participat şi trei invitaţi speciali, prof.univ.dr. Lucian Chişu, de la Institutul de Istorie şi Teorie literară „George Călinescu” al Academiei Române, prof.univ.dr.hab. Ana Guţu, Universitatea Liberă Internaţională Chişinău, Republica Moldova, şi prof.univ.dr.hab. Elena Prus, Institutul de Cercetări Filologice şi Interculturale, Universitatea Liberă Internaţională.

Cu toate că iniţial şi-a anunţat prezenţa la manifestare, acad. Eugen Simion a fost nevoit să-şi anuleze în ultimul moment venirea la Galaţi, au precizat organizatorii.

Conferinţa s-a desfăşurat pe mai multe secţiuni: Personaje şi toposuri în literatura epocilor totalitare, Clişee ideologice şi clişee lingvistice, Presiunea politicului asupra discursului critic, Schimbări de paradigmă în discursul mediatic al epocilor totalitare. Conferinţa s-a aflat pe agenda manifestărilor organizate în cadrul Centrului de Cercetare „Comunicare Interculturală şi Literatură” de la Universitatea „Dunărea de Jos”.

Explicaţie foto: Lucrările conferinţei au fost deschise de prof. univ. dr. Nicolae Ioana

Citit 952 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.