Stagiunea estivală la Grădina “Leonard” continuă. Vineri, două spectacole de seară

Stagiunea estivală la Grădina “Leonard” continuă. Vineri, două spectacole de seară
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Vineri, 14 august, ora 18,00, în Grădina „Leonard” a Teatrului Muzical, Stagiunea estivală continuă în aer liber, cu o producţie pentru cei mai tineri spectatori, a trupei independente Teatrul Muzical „Şapte”, alcătuită majoritar din artişti ai Teatrului Muzical „Nae leonard”. Este vorba despre spectacolul „Făt Frumos din lacrimă”, dramatizare după frumosul basm al lui Mihai Eminescu. Regia aparţine actriţei Isabela Oancea, iar muzica, dirijorului Sorin Oancea, ambii de la Teatrul „Nae Leonard”. Joacă: actriţa Isabela Oancea, Mihai Păun actor şi regizor cunoscut de pe scena Teatrelor de păpuşi „Gulliver” Galaţi şi „Cărăbuş” Brăila, Lucian Tatu, solist de balet la Teatrul „Leonard”, Luminiţa Vologa, solistă a secţiei de Revistă la acelaşi teatru şi, tot de acolo, solistul Mihail Anton.

Povestea de dragoste a lui Făt Frumos, soţul domniţei Ileana, soaţa credincioasă care orbi, plângând de dorul său, atunci când voinicul avu de îndeplinit, ca şi Hercule din vechime, mai multe grele munci. Şi, mai ales, să aducă, cam ca în „Tristan şi Isolda”, soaţă împăratului, pe fata Genarului cel sălbatec. Basmul care conţine multe elemente ale tradiţiei populare, cu eroul care învinge prin statornicie, isteţime, modestie, dar şi prin vitejie, are acum parte de o transpunere cu ritm şi muzică! Spectacolul a fost realizat în colaborare cu Agenţia Naţională Antidrog.

Şi un spectacol de seară: „Coana Chiriţa”!

Cine n-a auzit de vestita şi nemuritoarea coană Chiriţa? O adevărată reprezentantă a „cocalarilor” parveniţi de secol XIX, parcă şi mai actuală azi, când povestea poate fi înţeleasă la fel de bine ca şi acum două veacuri… Spectacolul „Coana Chiriţa”, cunoscuta satiră a lui Vasile Alecsandri, al Teatrului Muzical „Şapte”, spectacol care se va desfăşura tot astă-seară, însă de la ora 19,30, şi tot la Grădina „Leonard”, are, ca şi celelalte spectacole ale trupei din weekend, aceleaşi nume pe „generic” ca şi „Făt Frumos din lacrimă.

Am găsit relatări de presă despre succesul de la Năvodari al piesei gălăţenilor, care au iniţiat un teatru de turneu, cu care au primit aplauze la Mioveni, Piatra Neamţ, Suceava etc. Trupa produce „spectacole muzicale şi adaptări dramaturgice ale celor mai importante opere literare româneşti”, precum „Dl. Goe” de Caragiale, „Făt Frumos din lacrimă”, de Eminescu, „Ţiganiada”, de Ion Budai Deleanu, „Amintiri din copilărie”, ”Poveştile lui Creangă” şi „Arap Alb”, de Ion Creangă, "Ţiganiada", de Ion Budai Deleanu, "Popa Tanda", de Slavici.

Sâmbătă: „Santeria” - muzică şi umor universal

Sâmbătă, 15 august, de ora 19,30, la Grădina „Leonard”, Teatrul Muzical „Şapte” va juca spectacolul „Santeria” – un spectacol de muzică, dans şi umor cu aceeaşi interpreţi, pe textul scris de actriţa Isabela Oancea, care semnează şi regia. Coregrafia aparţine Gianinei Sion, din corpul de balet de la „Nae Leonard”. Un spectacol cu „muzică şi umor din lumea-ntreagă”!

Duminică: „Ţiganiada”

Duminică, 16 august, de la 19,30 - spectacolul „Ţiganiada”! Umor, acţiune şi ritmuri ca în muzică ţigănească, într-o montare a primei epopei româneşti, scrisă în versuri, cea a iluministului Ion Budai Deleanu (1763 – 1820), corifeu al Şcolii ardelene: un „poemation eroi-comic”, după cum am învăţat la şcoală. Regia şi dramatizarea de Isabela Oancea, muzica – Sorin Oancea, cu jocul aceloraşi actori. Preţul biletelor la toate spectacole din acest weekend ale Teatrului „Şapte”: 21,60 lei şi 10,80 lei.        

Citit 1958 ori Ultima modificare Joi, 13 August 2015 15:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.