Clasici în „haine” moderne/ CONCERT Mozart Rocks la Grădina Leonard!

Clasici în „haine” moderne/ CONCERT Mozart Rocks la Grădina Leonard!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Concertul „Mozart Rocks revine" este oferit publicului gălăţean astăzi, 16 septembrie, de la ora 19,00, la Grădina „Leonard” a Teatrului Muzical gălăţean. Artiştii oaspeţi care vor cânta muzică foarte cunoscută, clasică şi nu numai, pe instrumentele muzicii rock vor fi acompaniaţi de Orchestra simfonică a Teatrului gălăţean, dirijată de Sorin Oancea.

Pe afiş apare cunoscutul actor, muzician, compozitor, textier, lider vocal, prezentator tv Dan Helciug, celebru după prestaţia sa de la trupele „Parlament” şi „Spitalul de urgenţă”, cu succese internaţionale şi prezenţe televizate numeroase - "enervantul” Dan Helciug, scrie cu umor pe afişul spectacolului. Tot pe afiş este notat şi că Orchestra Simfonică a Teatrului Muzical „N. Leonard” este cea „care a cântat prima oară un astfel de concert”.

Despre proiectul muzical de rock simfonic creat de Constantin Teodorescu, scrie conclusiv pe afiş: „9 ani, 9 orchestre, 9 oraşe, 16 concerte, 31 de artişti solişti”. Acum, proiect în turneu la Galaţi şi Brăila, oraşe „unite în cursa pentru Capitala Culturală europeană 2021”!

Vor cânta: Florin Demea, Remus Carteleanu, Călin Grigoriu, Andrei Ilie, Cezar Popescu, Adrian Ciuplea, Mihai Ardelean, Emilia Teodorescu.

De la Bach, la Queen

Constantin Teodorescu povesteşte pe http://www.mozartrocks.ro istoria acestui eveniment care urmează tradiţia din anii ´70, de împletire a muzicii clasice cu tehnologia muzicală occidentală modernă: „În anul 2006, imaginaţia fiindu-mi zgândărită de audiţia unei piese clasice interpretate la chitara electrică de un talentat chitarist român, Marius Roşiu, şi de o frântură dintr-o adaptare după Simfonia a 5-a de Beethoven, "rătăcită" pe internet (…), mi-a venit ideea unui experiment muzical inedit: acela de a interpreta cu chitara electrică piese celebre ale marilor compozitori clasici, alături de orchestra simfonică. Am reuşit să găsesc încă doi chitarişti deosebiţi, Remus Marius Carteleanu şi George Pătrănoiu, dispuşi să păşească pe un teren care nu le era familiar. După multe repetiţii cu calculatorul şi doar una singură cu orchestra simfonică a teatrului "N. Leonard" din Galaţi, cei trei au urcat cu emoţie (probabil mai mică decât a subsemnatului, care a produs evenimentul) pe scena Casei Tineretului din Brăila, pe 6 decembrie 2006, în ceea ce s-a constituit ca prim act al acestui experiment numit "MOZART ROCKS".

Organizatorul evenimentului a fost Societatea Filarmonică LYRA din Brăila, cu sprijinul autorităţilor locale. Poate nu întâmplător, chiar în ziua concertului de la Brăila, am fost anunţaţi că R.A.D.E.F., "România Film" a aprobat retrocedarea clădirii societăţii noastre, după aproape 15 ani în care ne-am căutat dreptatea în justiţie.” Repertoriul favorit al echipei acompaniate de orchestre simfonice din ţară este este format din piese clasice ale unor compozitori celebri: Mozart, Haendel, Shostakovich, Bach, Ceaikovsky, Beethoven, Bizet, Brahms, Strauss, Carl Orff, Suppé, Rossini, completat cu hit-uri ale unor trupe rock precum Led Zeppelin, Deep Purple, Pink Floyd, Queen, Toto.

Preţul unui bilet este de 21,60 lei şi 10,80 lei cu reducere.

Citit 2519 ori Ultima modificare Marți, 15 Septembrie 2015 18:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.