Cu sprijinul Ambasadei Americane/ Broadway-ul se mută pe scena Dramaticului gălăţean

Cu sprijinul Ambasadei Americane/ Broadway-ul se mută pe scena Dramaticului gălăţean
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Studenţii programului de masterat Teatru Muzical de la Universitatea "Dunărea de Jos"  vor prezenta musicalul "Hairspray", spectacol care, la apariţie, a fost distins cu opt premii Tony

Un musical de excepţie, în genul spectacolelor de pe Broadway se va juca pe scena Teatrului Dramatic "Fani Tardini", miercuri, 24 februarie, începând cu ora 19,00. Spectacolul realizat de studenţii gălăţeni de la programul de master Teatru Muzical din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" s-a bucurat de susţinere din partea Fundaţiei Centrul de Tineret pentru UNESCO din România, dar şi sprijinul financiar al Ambasadei SUA.  E vorba de o interpretare, în limba engleză, a musical-ului american "Hairspray", care reflectă imaginea Americii din anii ’60 şi reprezintă un manifest împotriva oricărui tip de discriminare şi injustiţie socială.

Spectacolul va fi jucat şi pe 26 februarie la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, iar pe 27 februarie la  Teatrul Municipal din Baia Mare.

Musical-ul "Hairspray", care a primit opt premii Tony, prezintă o imagine a societăţii americane din anii 1960 din Baltimore, Maryland. Este povestea unei adolescente care se confruntă cu propriile sale neajunsuri, pe fondul marii istorii a luptei pentru drepturile civile în America anilor ‘60. Povestea lui Tracy Turnblad şi a eforturilor sale de a-şi valorifica talentul, dincolo de aspectul său fizic, se dezvăluie discret, ca un ecou al luptei comunităţii de culoare din Baltimore pentru drepturi egale şi integrare.

Regia şi coregrafia aparţine Lilianei Iorgulescu, în timp ce regia muzicală este a Ancăi Săftulescu. Protagoniştii sunt Maria Alexievici, Cătălina Bâgu, Elena Belciu, Viviana Boboc, Alina Butnaru, Mihaela Gohorianu, Nadejda Manoli, Otilia Panaite, Filip Popa, Dan Radu, Stela Savin, Nicolae Trandafiir, Vlad Vasile, Ramona Vornicu, Elena Zaharia.

Reprezentaţia de la Galaţi se va bucura de prezenţa ataşatului cultural Marjorie Stern, de la Ambasada SUA în România.

Citit 1805 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Februarie 2016 10:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.