Ce n-a văzut Parisul, da´ a văzut Veneţia. FLORIAN DORU CRIHANĂ expune la Muzeul de Artă
Foto: În foto, în Polonia, Expoziţia „Veneţia” găzduită de galeria de artă "Ring", din Legnica, în 2011

Ce n-a văzut Parisul, da´ a văzut Veneţia. FLORIAN DORU CRIHANĂ expune la Muzeul de Artă
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Vineri, 13 mai, la ora 18,00, Muzeul de Artă Vizuală vernisează expoziţia "Blitz veneţian”, grafică satirică cu metaforă şi profundă culoare, aşa cum ne-a obişnuit Florian Doru Crihană. După ce ne-a făcut onoarea de a expune în muzee din străinătate, ba chiar alături de Dali şi Picasso, câştigător a peste 100 de premii naţionale şi internaţionale, inginerul reinventat în plastician aparţine acum întregii lumi.

Artistul gălăţean a avut peste 60 de expoziţii personale. A expus şi la Muzeul Ilustratorilor Americani din New York, Muzeul de Critică Grafică din Hanovra, Muzeul Caricaturii din Basel, Parlamentul European de la Strasbourg, Veneţia etc. Universitatea “Sapienza” din Roma i-a găzduit, timp de doi ani, o expoziţie, iar ziarul „Le Monde” i-a publicat o lucrare din expoziţie. Are lucrări expuse permanent în expoziţia Muzeului “Don Quijote” din Goslar, Germania.

Florian Doru Crihană s-a născut pe 7 aprilie 1958 la Galaţi, iar la 50 de ani Dieter Burkamp îi publica monografia “Idile satirice”, lansată în Germania şi Luxemburg. În 1990, artistul fusese descoperit şi lansat în lume de soţii Gisela şi  Dieter Burkamp, din Germania.

Artistul este un moralist al penelului şi mărturiseşte: “Îmi aleg cu mare grijă subiectul unei expoziţii. Alegerea temei este un proces care durează câteva luni. Nu mă grăbesc. Artistul trebuie să fie surprinzător, trebuie să meargă contra curentului pentru a arăta publicului ceea ce vede, dar nu realizează”.

Citit 1667 ori Ultima modificare Joi, 12 Mai 2016 00:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.