FILM MODERN MOVIE, proiecţii şi discuţii pentru fanii adevăraţi. O întâlnire cu regizorul Cătălin Mitulescu şi actriţa Ana Condeescu

FILM MODERN MOVIE, proiecţii şi discuţii pentru fanii adevăraţi. O întâlnire cu regizorul Cătălin Mitulescu şi actriţa Ana Condeescu
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Alături de o actriţă din noul val cinematografic, Ada Condeescu (în foto, lângă regizor), regizorul, scenaristul şi producătorul în vogă Cătălin Mitulescu, recompensat la Cannes, în 2004, pentru scurt metrajul “Trafic”, ni l-a proiectat sâmbătă seară pe un ecran intim în Salonul artelor – la mansarda Centrului Cultural “Dunărea de Jos” (CCDJ).

Regizor şi co-scenarist al filmului, Mitulescu a stat înainte de vorbă cu tinerii cinefili şi cu ziariştii şi a vorbit despre necesitatea înfiinţării unor cinematografe de artă, cerute de publicul iubitor al celei de-a şaptea arte. Cinematografe intime, de capacitate mică, care să răspundă unei nevoi de educaţie, dar şi unei cereri a publicului rafinat.

Ada Condeescu a fost premiată la Festivalul internaţional de film de la Sarajevo, unde obţinea în 2011 Premiul „Heart of Sarajevo” pentru interpretarea feminină a rolului Veli, tot în regia lui Mituescu. Era felicitată atunci chiar de Angelina Jolie. Tânăra, talentata şi frumoasa actriţă este fiica antologatorului de ediţii, critic, eseist, istoric şi stilist literar Dan Alexandru Condeescu, care după ´90 a fost directorul Muzeului Literaturii Române vreme de 17 ani. Având şi o mamă literată, actriţa a crescut cu literatură, artă plastică şi muzică. A jucat primul ei rol de teatru în clasa a şasea, primul succes în film l-a avut în „Eu când vreau să fluier, fluier!” (Mitulescu a fost co-scenarist al filmului). A jucat şi în „Loverboy”, regizat de Mitulescu (film cu premiera la Cannes!), ca şi în cel mai recent film al regizorului, „Dincolo de calea ferată”, selecţionat în competiţia principală la Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary, ambele proiectate în cadrul festivalului gălăţean „Film Modern Movie”, încheiat sâmbătă.

Citit 1164 ori Ultima modificare Marți, 02 August 2016 17:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.