Vin alegerile? Vine şi nenea Iancu! Vom găsi ”O scrisoare pierdută” în decembrie, la Dramatic
Foto: În foto, ziaristul Caragiale, într-o caricatură de Constantin Jiquidi

Vin alegerile? Vine şi nenea Iancu! Vom găsi ”O scrisoare pierdută” în decembrie, la Dramatic
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Pe 11 decembrie vom avea din nou alegeri în România. Ne-am obişnuit, în toate regimurile, ca în preajma alegerilor să vedem la televizor un spectacol de arhivă ori nou-nouţ cu "O scrisoare pierdută" - "să-i râdem" pe politicieni. Tare-i nenea Iancu: rămâne actual şi azi, va fi şi mâine.

Ocazia excelentă pentru gălăţeni va fi să poată vedea piesa "pe viu", pe scena Teatrului Dramatic "Fani Tardini", unde premiera legendarei comedii este programată pentru 3 decembrie. Poate aşa aflăm şi noi cu cine votăm!

Regia îi aparţine meticulosului regizor al teatrului nostru, Eugen Făt, remarcat prin multe montări curajoase, de dramă şi comedie (recent, "Vânzătorul de iluzii" a fost un succes). Din distribuţie fac parte actori care chiar ştiu să facă mare comedie: prefectul Tipătescu este interpretat de Ionuţ Alexandru Moldoveanu, doamna Zoe Trahanache este Carmen Albu, iar Ghiţă Pristanda este Răzvan Clopoţel. O distribuţie mare în continuare, aşa cum ne-a obişnuit teatrul nostru, spre deosebire de multe alte teatre în ţară, care trebuie să se reducă la o mână de actori.

Pe scena Teatrului Dramatic, piesa lui Caragiale a mai fost montată în anul 1978. Regizor era atunci Nicolae Scarlat, care tocmai montase la noi "Viforul", piesa lui Delavrancea, în care am avut şansa să fac figuraţie.

Citit 3030 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Noiembrie 2016 18:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.