Selecţionată pentru HOLLYWOOD la doar 13 ani | Micul talent are nevoie de sprijin

Selecţionată pentru HOLLYWOOD la doar 13 ani | Micul talent are nevoie de sprijin
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Gălăţeanca Andra Răzăşanu face parte din lotul care va reprezenta România la World Championships of Performing Arts” - Hollywood - USA


O foarte tânără gălăţeancă a fost selectată pentru concursul internaţional de talente World Championship of Performing Arts, de la Hollywood! Este vorba despre eleva Andra Răzăşanu, în vârstă de 13 ani, despre care aveam bucuria să scriu recent că a câştigat şi Trofeul Festivalului concurs naţional de muzică şi dans „Ritmuri pe portativ”, care s-a desfăşurat între 24 şi 25 septembrie la Vaslui, unde a surclasat peste 70 de concurenţi.

Are nevoie de bani pentru drum

Acum însă, sperăm la mai mare, ca Andra să fie ajutată să treacă Oceanul. O călătorie lungă, mai greu de realizat pentru cineva cu venituri modeste, ca mai toată lumea. Andra este unul dintre copiii României crescuţi de bunici, părinţii fiind nevoiţi să meargă la lucru în Grecia, de unde reuşesc din când în când să trimită câte ceva acasă. Bunica a devenit astfel impresar, deşi iniţial nici dumneaei, nici părinţii, nu au crezut că tocmai steaua lor va izbuti să treacă de preselecţie, să atragă atenţia cerului înstelat american…

Şi iată că a reuşit! „Echipa WCOPA România te felicită pentru performanţa de a promova în etapa următoare şi de a avea unica şansă să faci parte din lotul României, care va participa la ediţia a 21-a a Campionatelor Mondiale ale Artelor – „World Championships of Performing Arts” – Hollywood – USA”, între 30 iunie şi 9 iulie 2017, este mesajul pe care eleva silitoare l-a primit din partea directorilor naţionali ai WCOPA, Cătălin Urtoi şi Alina Todaşcă. Pe 31 mai, ea va împlini 14 ani şi va trebui să traverseze oceanul pentru a participa la „singura serie de concursuri pentru câştigarea laurilor de către artişti care aspiră la cele mai bune performanţe de pe pământ!”, după cum scrie pe site-ul Festivalului.

Despre concurs, Andra a aflat de pe internet. Piesa pe care interpretat-o şi a trimis-o online la concurs este melodia pe care a remarcat-o de pe YouTube, dintr-o emisiune „Spaniolii au talent”, piesă numită „High Away to Hell”, un nume cel puţin trăsnit, dar obişnuit în rock. Este chiar piesa pe care de altfel a interpretat-o cu atâta succes şi la festivalul de la Vaslui, unde a început, neaşteptat, cu o arie de operă, fiind întâi înveşmântată într-o lungă rochie albă, trecând însă apoi la ritm de rock, smulgând albul şi apărând într-un costum negru - bluză şi pantalon scurt, din piele. Până şi juriul a aplaudat-o în momentul în care a urcat pe scenă ca să primească trofeul şi s-au fotografiat cu interpreta.

Elevă la clasa de canto la Şcoala de Artă a Centrului Cultural „Dunărea de Jos” (CCDJ),  îndrumată de profesoara Emilia Savu, Andra, cu care am stat de vorbă, este un copil cuminte, interiorizat. Ea trece acum în anul trei la studiul de canto la Şcoala de Artă a Centrului Cultural şi s-a făcut remarcată şi anul trecut, la Festivalul concurs naţional de muzică uşoară pentru copii organizat la Galaţi de Centrul Cultural, când a cucerit Trofeul pentru categoria de vârstă la care avea dreptul atunci, cu o piesă rap în limba engleză, foarte bine primită de juriul condus atunci de cunoscutul interpret de muzică uşoară Horia Moculescu, dar şi de cunoscutul compozitor şi dirijor Andrei Kerestey.

Flautul fermecat de… pensulă

Andra este elevă la Liceul de Artă. În clasa a IV-a, a învăţat acolo să cânte la flaut. Apoi s-a îndrăgostit de desen şi a ajuns în clasa profesorului Cornel Corcăcel, plastician şi dascăl generos. E în clasa a VIII-a acum, iar la anul, vrea să ajungă la canto clasic.

În familie, mama sa îndrăgea actoria, a şi jucat. La Şcoala de Arte, Andra a ajuns după ce a aflat că un coleg făcea acolo dans. Avea 11 ani când a intrat pe mâinile doamnei Savu şi s-a simţit aici ca într-o familie. A căpătat încă o mamă, o mamă muzicală. Prima dată a cântat rap.

În final, ar putea ajunge să cânte în faţa a  4.000 de spectatori, care au plătit pe un bilet în jur de 100 dolari, concurând cu alţi mici dansatori, interpreţi şi actori din lume, care trebuie să demonstreze că au talent cu carul. La concursul de la Hollywood se vor întrece peste o mie de concurenţi din lumea întreagă, în final rămânând doar 40. Să fie o şansă şi pentru Galaţi? Dar întâi şi-ntâi, concurenta trebuie să ajungă acolo, nu? O primă taxă, de 200 de dolari, ar trebui achitată până pe 28 noiembrie. Biletele de avion, alte cheltuieli acolo, vor mai necesita câteva mii de dolari. Credem că se vor găsi însă oameni generoşi, care  să stea la baza unui succes gălăţean. Acolo concurenţilor li se oferă şansa unor burse şcolare, multe premii, întâlnirea cu impresari. Oricine vrea să afle mai multe sau să ajute la succesul Andrei o poate contacta la tel. 0744.404.691 pe „mama nr. 2”, profesoara Emilia Savu, o sufletistă recunoscută.

Citit 6935 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Noiembrie 2016 19:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.