De la Tokyo, la Londra şi Galaţi. Un pictor brăilean expune la Galeriile gălăţene
Foto: Preşedintele filialei UAP, Sava David, criticul Roxana Bărbulescu, plasticienii Ştefan Şerban și Gh. Andreescu au vorbit la vernisaj

De la Tokyo, la Londra şi Galaţi. Un pictor brăilean expune la Galeriile gălăţene
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Plasticianul brăilean Ştefan Şerban, autorul picturilor din cadrul expoziţiei vernisate, săptămâna trecută, la Galeriile de Artă "Nicolae Mantu", este invitat special la First Prague Art Symposium, care se va desfăşura între 20 şi 26 mai, în capitala Republicii Cehe.

Artistul a primit Premiul de excelenţă, urmat de Premiul I, la Concursul Internaţional de Artă Grafică Tokyo, în 2016, şi la concursul Internaţional „Tradiţii de iarnă” Teleneşti, Republica Moldova, o diplomă de excelenţă, la Reading Central Library, Berkshire, Marea Britanie, şi apoi altă diplomă, de la Ambasada României la Londra, precum şi multe premii în ţară.

La vernisaj, i-a mulţumit unuia dintre profesorii săi de la Facultatea de Arte a „Universităţii „Dunărea de Jos”, conferenţiarul şi plasticianul Tudor Ioan, prezent la vernisajul la care au venit, alături de gălăţeni, artişti şi prieteni ai plasticianului expus. Stefan Şerban şi-a obţinut licenţa la Iaşi, la Universitatea de Arte „George Enescu”, pe care a absolvit-o în 2013, la 58 de ani.

La vernisaj, a venit din Capitală tânărul critic de artă Roxana Bărbulescu, preşedintele Asociației Culturale ARŢAR, care a vorbit despre o apropiere, ca stil, a artistului de raionism (sinteză între cubism, futurism şi orfism), cu o geometrizare a peisajului. Pictorul aduce în expoziţie tehnici variate - ulei, acril, colaj. "Pictează fără eboşă (fără schiţă - n.a.), constata criticul, de unde rapiditatea execuţiei şi deci prolificitatea sa. În doi ani de stagiatură la Uniunea Artiştilor Plastici, a avut cinci expoziţii personale, deşi nu era nevoie decât să participe la cele de grup, care, de asemenea, au fost numeroase, ne-a spus plasticianul, care a adunat peste 25 de expoziţii personale în patru decenii de pictură.

Deşi este profesor de educaţie plastică  o şcoală din oraşul vecin (este născut în comuna brăileană Grădiştea),  plasticianul mărturisea că "a fugit" din acest oraş ca apartenenţă de breaslă, din 2014 fiind membru al filialei Ialomiţa. Deocamdată, căci, constatând că la Galaţi se lucrează fără pauze, la vernisaj a solictat să fie primit în filiala noastră.

Citit 2143 ori Ultima modificare Duminică, 09 Aprilie 2017 19:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.