Oficialitățile de la Moscova neagă în continuare otrăvirea lui Navalnîi

Oficialitățile de la Moscova neagă în continuare otrăvirea lui Navalnîi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Rusia a spus marți că a mărit lista de oficiali europeni care nu au voie să intre în țară, ca răspuns la sancțiunile ”inacceptabile” la adresa Moscovei pentru otrăvirea lui Alexei Navalnîi, transmite Reuters.

Ministerul rus de externe nu a precizat numele oficialilor vizați, dar a chemat diplomați de rang înalt din ambasadele Germaniei, Suediei și Franței de la Moscova pentru a-i informa despre decizia luată ca urmare a sancțiunilor UE impuse la mijlocul lunii octombrie, potrivit TASS. Atunci, Uniunea Europeană și Marea Britanie au impus sancțiuni contra a șase ruși și a unui centru de cercetare de stat pentru folosirea agentului neurotoxic de uz militar contra lui Navalnîi, un critic proeminent al președintelui Vladimir Putin.

Tot marți, Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin, a declarat, într-o conferință de presă, dar ca opinie personală, că ”putem spune că pacientul (Navalnîi) are o pronunțată manie a persecuției. De asemenea, se pot identifica semne clare de megalomanie”.

Rusia a negat în mod constant otrăvirea lui Navalnîi, la Tomsk, pe 20 august, susținând că substanța de tip Novichok detectată de laboratoarele occidentale după spitalizarea din Germania nu a fost prezentă în corpul său când a fost tratat în Rusia. Moscova refuză, de asemenea, să deschidă o anchetă penală, argumentând că Berlinul este cel care refuză să transmită date.

În tot acest timp, Navalnîi, specializat în investigații privind corupția elitelor, îl acuză pe președintele rus că ar fi dispus această tentativă de asasinat.

Citit 793 ori Ultima modificare Marți, 22 Decembrie 2020 17:34

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.