Coordonare la nivel european pentru refugiații ucraineni

Coordonare la nivel european pentru refugiații ucraineni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul român al Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat luni că a solicitat comisarului european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, prezentă în România, o coordonare la nivel european în privinţa procedurilor privind înregistrarea cetăţenilor ucraineni care vin în România, respectiv în Uniunea Europeană (UE), adăugând că a primit asigurări din partea oficialului de la Bruxelles că va exista o reglementare unitară la nivelul tuturor statelor membre pentru astfel de situaţii.

"Sigur că autorităţile române îşi doresc să simplifice cât mai mult etapa de înregistrare a cetăţenilor care vin din Ucraina. Suntem conştienţi că după 20-30 de ore de aşteptare la frontiera din Ucraina, încă 4-5 ore de procesare în centrele noastre nu sunt tocmai plăcute. Însă, fiind primul stat membru al UE unde ajung cetăţenii din Ucraina, aceste documente le vor fi necesare, le vor folosi foarte mult, fie că aleg să rămână în România, fie că aleg să plece, iar la frontieră sau în statul membru în care doresc să ajungă vor avea nevoie cu siguranţă de aceste documente. Concluzia: este nevoie de o simplificare a acestui proces de înregistrare şi de aceea este nevoie de o abordare comună, coordonată de Comisie, tocmai pentru ca toate statele membre să aplice aceleaşi proceduri simplificate", a mai declarat Bode.

Ministrul Afacerilor Interne a însoţit-o, luni, la Siret, pe Ylva Johansson, care a vizitat Punctul de Trecere a Frontierei şi tabăra mobilă de refugiaţi amenajată pe stadionul din localitate.

Peste 2.500 de ucraineni au ajuns în Galați, în ultimele 24 de ore. Detalii

 

Citit 493 ori Ultima modificare Luni, 28 Februarie 2022 17:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.