Se cere, din nou, demisia ministrului Educației

Se cere, din nou, demisia ministrului Educației
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Partidele REPER și USR au cerut luni demisia ministrului Educației, după ce PressOne a dezvăluit că acesta ar fi plagiat o carte de specialitate.

"Într-o Românie educată pe bune, acest plagiator ar fi fost istorie. (…) Sorin Cîmpeanu este o unealtă convenabilă într-un sistem profund defect și care nu vrea să renunțe la controlul asupra resurselor. Faptul că acest om a ajuns ministrul Educației nu este o întâmplare. Iar el ilustrează culmea hoției: a copiat 92 de pagini din munca a doi profesori, apoi le-a furat de tot lucrarea și apoi și-a dat o lege de absolvire a faptei comise. REPER așteaptă în continuare semnăturile celorlalți parlamentari pentru a depune moțiunea împotriva acestui ministru dovedit acum ca fiind plagiator", arată REPER, într-un comunicat.

Liderul USR, Cătălin Drulă, cere și el plecarea lui Cîmpeanu din funcție: "apărătorul plagiatorilor, el însuși este un plagiator, nu mai are ce căuta nici măcar o secundă în fruntea Ministerul Educației. Cea mai recentă investigație făcută de jurnalista Emilia Șercan arată, negru pe alb, cum Sorin Cîmpeanu nu doar că a copiat într-un curs universitar capitole din munca altor profesori universitari, dar și-a însușit apoi în mod fraudulos lucrarea lor. Cîmpeanu, care declara recent că nu vede o definiție a plagiatului validă juridic, este un dublu plagiator, care nu a făcut decât să legifereze în interesul plagiatorilor, implicit în interesul său".

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și-ar fi însușit în 2006, cu modificări neînsemnate, 92 de pagini din munca a doi universitari, alături de care a semnat în 2000 - ca al patrulea autor - nouă pagini dintr-un curs universitar, conform unei investigații semnate de Emilia Șercan.

Citit 994 ori Ultima modificare Marți, 27 Septembrie 2022 02:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.