La Muzeul Eparhial, credință și recunoștință de Ziua Copilului

La Muzeul Eparhial, credință și recunoștință de Ziua Copilului
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

De Ziua Internațională a Copilului, în Arhiepiscopia Dunării de Jos s-au desfășurat ample manifestări în care mulţi copii au avut prilejul să participe la diverse activități creative și recreative, în cadrul cărora au fost oferite daruri, iar cei mici s-au bucurat de atenţia deosebită şi dragostea celor din jur.

Două dintre centrele reprezentative din municipiul Galaţi şi-au deschis porţile larg în aceste zile pentru a-i primi pe cei mici, dar şi pe părinţii şi pe îndrumătorii care, zi de zi, se ocupă de creşterea şi educarea lor cât mai frumos şi sănătos. La ambele evenimente de la Galaţi, în mijlocul copiilor a fost prezent chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpresfinţitul Părinte Casian.

Ierarhul le-a transmis celor prezenţi cuvânt de binecuvântare şi de apreciere pentru frumoasele activităţi cu specific tradiţional românesc, a rostit rugăciuni împreună cu cei mici şi le-a oferit tuturor daruri.

Primul eveniment organizat cu acest prilej s-a desfăşurat în grădina Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, în seara zilei de 31 mai. "În cadrul acestei manifestări cultural-educative şi artistice, ansamblurile folclorice «Doiniţa Covurluiului» şi «Ubrăvioara» au pus în scenă prin cânt, dans şi voie bună tradiţiile şi obiceiurile zonei Dunării de Jos. Manifestarea a cuprins şi o expoziţie cu materiale educative realizate de copii. După momentele artistice, ierarhul Dunării de Jos i-a condus pe copii în Capela din incinta Muzeului eparhial, pentru a se ruga împreună cu ei şi a le oferi daruri", se precizează într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Programele dedicate copiilor au continuat joi, 1 Iunie, la Aşezământul Social-Filantropic eparhial "Sfântul Vasile cel Mare" din municipiul Galaţi. Amplele activităţi religioase, cultural-artistice şi educaţionale au fost încadrate în programul intitulat Ziua Porţilor Deschise şi au avut ca temă generală "Copilăria de la tinereţe până la bătrâneţe". Programul a cuprins ateliere de creaţie, respectiv, pictură, brutărie, handmade, cusut, puzzle lingvistic, desene pe asfalt şi fotografie, în care copiii participanţi au avut ocazia să lucreze icoane, broderie, prescuri.

Citit 592 ori Ultima modificare Duminică, 04 Iunie 2023 11:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.