Apă gratuită dar fără săpun şi filmul electoral „hoţii de biciclete”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bila Alba - Cu riscul de a primi pentru a doua oară în decurs de doar jumătate de an un drept la replică din partea organizaţiei PDL, nu putem să nu acordăm din nou această distincţie organizaţiei municipale. Potrivit unui comunicat de presă, consilierii locali PDL vor încerca să adopte un proiect de hotărâre prin care pensionarilor cu pensii de sub 1.000 de lei să li se asigure, lunar, gratuit, trei metri cubi de apă rece.

Motivaţia ar fi că, din cauza facturilor foarte mari, pensionarii consumă o cantitate mai mică de apă decât cea prevăzută în normele de sănătate publică. Explicaţiile democraţilor s-au oprit aici, căci era destul de jenant să se recunoască în mod public sistemul folosit de mulţi: apa în care ai spălat legumele de la bucătărie este folosită apoi pentru spălatul vaselor şi, ulterior, vărsată în vasul de toaletă de regulă, după nr. 2!

Din păcate, iniţiativa democraţilor ar fi fost şi mai bună dacă se aplica tuturor gălăţenilor – nu doar pensionarilor – cu venituri de până în 1.000 de lei şi dacă, pe lângă apa aia rece s-ar fi adăugat şi o cotă de săpun…

Bilă Neagră - Pentru lipsa de inspiraţie a celor care au decis să creadă că hoţii de biciclete constituie un subiect suficient de bun pentru demararea unei campanii electorale. Care biciclete de pe Faleză, cine le-a furat de la cine le-a donat şi mai ales de ce, nici măcar nu mai are rost să vorbim, căci am pica într-un scenariu la fel de penibil ca unul în care şeful de la Electrica sabotează un alt candidat trăgând heblul în club, la nu ştiu ce party!

Pentru cei care încă mai cred că un film din ’48 poate face campanie electorală în 2012, le readucem aminte că ar putea la fel de bine să încerce cu „Stan şi Bran”, „Război şi Pace”, „Căsătorie în stil italian”, sau, de ce nu?, „Operaţiunea Monstrul” – îi asigurăm că oricare din ele ar putea fi aplicate la candidaţii sau alianţele politice ale zilelor noastre.

Citit 15298 ori Ultima modificare Duminică, 22 Aprilie 2012 11:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.