Scandalul restaurantului plutitor se extinde/ Malul Dunării, cotropit de o gaşcă politică

Scandalul restaurantului plutitor se extinde/ Malul Dunării, cotropit de o gaşcă politică

Ieri, o macara de mari dimensiuni şi mai mulţi muncitori lucrau la ponton
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
68 comentarii

* Noua afacere de la malul Dunării se „coace” încă din perioada 2009-2010, atunci când a stârnit, de altfel, un scandal-monstru în Primărie şi în PSD


În urma articolelor publicate de „Viaţa liberă” cu privire la noul ponton ancorat în zona Falezei Inferioare a Dunării, nu au întârziat să apară informaţii legate de modul în care au fost obţinute primele avize din partea municipalităţii. Potrivit surselor noastre, afacerea „Vrancea” se coace încă din perioada 2009-2010, atunci când la conducerea Primăriei se aflau social-democraţii Dumitru Nicolae (primar), Florin Popa (city manager), Nicuşor Ciumacenco (viceprimar) şi liberalul Mircea Răzvan Cristea (viceprimar).
Proiectul ar fi ajuns în Primărie pe filieră PSD, respectiv cu ajutorul city-managerului Florin Popa, însă Nicuşor Ciumacenco s-ar fi împotrivit ca vasul să fie amplasat în dreptul scărilor de la Elice, fapt ce a generat o serie de tensiuni în Primărie, dar, mai ales, la nivelul partidului. Conform informaţiilor noastre, lui Ciumacenco i s-ar fi cerut în şedinţele de partid să-şi revizuiască atitudinea şi comportamentul, reproşându-i-se că se opune "progresului oraşului". În final, însă, în anul 2011, a fost emis certificatul de urbanism, iar autorizaţia de construcţie a venit la doar câteva luni mai târziu, în martie 2012, cu puţin timp înainte ca fosta administraţie să spună adio Primăriei.

Există declaraţii consemnate chiar de ziarul nostru!

În ciuda faptului că atunci când am întrebat de platforma plutitoare ne-am lovit de multe „nu ştiu-ri”, zile la rând, există totuşi, în arhiva ziarului nostru, în ediţia din 8-9 august 2009, un articol care demonstrează faptul că afacerea „Vrancea” a fost sprijinită de foşti şi actuali angajaţi ai Primăriei din partea PSD. În materialul publicat de „Viaţa liberă”, reprezentanţi ai fostei administraţii prezentau o serie de planuri cu privire la Faleza Dunării, în care se vorbea, printre altele, şi despre mai multe vase-restaurant ce urmau să fie amplasate pe fluviu. Iată ce se spunea în articol: „S-a primit documentaţie şi de la o a treia firmă, ne-a spus dl Ionel Ardean, director al Direcţiei de Urbanism. În fază de obţinere a certificatului de urbanism se află un vas restaurant care va fi plasat în faţa restaurantului „Valurile Dunării”. Vasul va putea face şi curse Galaţi-Brăila sau Galaţi-Tulcea, atunci când vor fi destule cereri. Proiectul este al unui fost navigator, Lucian Crăciun, prin firma navigator Pontic Trans SRL (…) momentul propice a fost acum, după apariţia unui city-manager la Primărie: Florin Popa. El a avut energia să dezlege, cum se zice, calul de la gard. Este meritul lui... Eu am fost lângă el, şi viceprimarul Ciumacenco a acceptat de asemenea ideea.”
Numele deputatului PSD Ştefan Viorel şi al lui Constantin Hârţan, director general al Companiei de Navigaţie Fluvială Română (CNFR) Navrom, sunt vehiculate, de asemenea, ca fiind conducătorii din umbră ai afacerii.

Reacţiile gălăţenilor

Articolele au înregistrat zeci de comentarii din partea cititorilor noştri, cei mai mulţi dintre aceştia exprimându-şi nemulţumirea cu privire la faptul că noul vas-restaurant va obtura priveliştea de la malul Dunării. Gălăţenii nu s-au declarat, însă, împotriva apariţiei unei noi afaceri pe fluviu şi nici împotriva amplasării ambarcaţiunii în zonă, ci, mai degrabă, împotriva locului pe care aceasta urmează să îl ocupe, întrucât oamenii cred că municipalitatea ar trebui să protejeze zona în care zeci de oameni se opresc, în fiecare zi, pentru a admira Dunărea.
De remarcat este şi faptul că în rândul afaceriştilor de la malul apei este un freamăt continuu de când s-a aflat că un nou vas-restaurant va fi amplasat în zonă şi, prin urmare, va exista mai multă concurenţă. Pentru noi şi orice cetăţean simplu, însă, mai puţin contează temerile acestora, deoarece, logic, un competitor în plus nu poate duce decât la creşterea calităţii serviciilor oferite şi, poate, şi la preţuri ceva mai accesibile. Cert este că, până la acest moment, reprezentanţii societăţii care va opera vasul nu au simţit nevoia să aducă lămuriri cu privire la subiect.

Citit 32430 ori Ultima modificare Luni, 05 Mai 2014 16:43

68 comentarii

 • postat de UN OM Vineri, 15 Mai 2015 16:02 89.136.185.*** Link la comentariu
  1
  2

  FALEZA , MAIDANEZI SI NU NUMAI , CIRCULATIE CU AUTO , ECOSAL MASINA DE GUNOI SI ALTA SEFI , UNU CU O TULUMBA CE STRNESTE PRAFUL CIT CUPRINDE , MASINI CICA PTR APROVIZIONARE LA MIZERILE DE " LOCANTE ' PLUTITOARE SI PE USCAT DUGHENE DIN O S B SI ETC !!!!!!!! SI DE OBICEI 2 UMFLATI CASCHETATI CARE DIN CAUZA COZOROACELOR NU VAD NIMIC ,NIMIC

  Raportează
 • postat de Marinero Joi, 14 Mai 2015 21:43 79.116.65.*** Link la comentariu
  0
  0

  Dar cu nava Tudor Vladimirescu (fabricata in PSDenia?), terminalul de nave de croaziera, unde nu a acostat nimeni niciodata? Cu ce bani si in ce scop s-au facut?

  Raportează
 • postat de Verdeatza Vineri, 20 Iunie 2014 00:25 64.250.85.*** Link la comentariu
  3
  6

  vin eu cu LEGIONARII mei si am sa fac ordine in orasul asta rosu : pana nu curatim cancerul asta comunist nu veti trai normal cu asa metastaze in tot corpul.

  Raportează
 • postat de Iulian Joi, 12 Iunie 2014 18:41 5.13.175.*** Link la comentariu
  10
  1

  Pe timp de vara dupa o mica plimbare pe faleza merge o bere sau un suc,dar cam toate terasele sunt pline .Nu vad nimic rau in aparitia unei terase,vaporas,etc. Nu e ok locatia nu te pune nimeni sa intri si sa servesti ceva.

  Raportează
 • postat de cetatean Marți, 10 Iunie 2014 11:37 193.230.156.*** Link la comentariu
  2
  8

  SI INCA NU REALIZATI CA AFACEREA ESTE PUSA LA CALE DE HARTAN,FLORIN POPA SI STEFAN VIOREL. CE AVETI CU PRIMARII CAND ACESTIA FURA DIN BANII NOSTRI DE PESTE 25 DE ANI DE ZILE. NU AVEA NIMENI CUM SA REZISTE LA ASA SACALI...

  Raportează
 • postat de cetatean Luni, 26 Mai 2014 08:29 193.230.156.*** Link la comentariu
  1
  8

  Cunosti foarte bine situatia Dan.d , dar asa este DNA-ul din Galati doarme sau este corupt , pentru ca dupa ce a anchetat personajul in cauza nu a gasit nimic in neregula, IN CONDITIILE IN CARE IN ALTE ORASE ACEASTA INSTITUTIE PLATITA DE NOI ISI FACE TREABA.

  Raportează
 • postat de culi Duminică, 25 Mai 2014 18:25 213.114.231.*** Link la comentariu
  0
  7

  Faleza Dunarii o sa ajunga o groapa de gunoi. Cele doua epave in amonte de Malnas este un exemplu concludent.Ma intreb de ce EDILII orasului nu ia o hotarare se l-e trimita la otalaria din Combinat.Si colac peste pupaza a mai aparut o platforma despre care s-e vorbeste in articolul respectiv.Acuma cui sa n-e adresam ca doar edilii vor asa ceva!!????

  Raportează
 • postat de Incoruptibilul Vineri, 09 Mai 2014 13:56 5.13.166.*** Link la comentariu
  1
  14

  In atentia ciorditorilor de patrimoniu galatean! Nu mai furati bai jegurilor.A-ti furat ce nici prin cap nu ne trece.De la la cel cu tata -n gura,pan la cel cu barba sura.Tot ce trebuia retrocedat,ati mutat batranii cu japca si a-ti furat terenurile centrale.Consilierii PDL stiu mai bine ca oricice;ciorditorul infractor de unde vine ?????A vandut ce a putut in cardasie cu acolitii de guvernare,si au cumparat intamplator,dar cu totul si cu totul intamplator terenul unde va fi plantat in judetul Constanta piciorul de sustinere a unui pod de la autostrada.Evident ca va trebui sa fie despagubit la un pret stabilit de el,ca altfel nu cedeaza.Dar cu malul Dunarii,faleza inferioara trebuie dezafectata de toate panaramele de tinichea,asa zisele restaurante.Bai bulangiilor ati intrecut masura.De unde dracu ati venit voi smecherii de doi bani,acolo sa plecati. Dar mai repede.V-ati instalat cu partidele voastre de kaka sa furati si ne radeti in nas.Va dati de ceasul mortii sa parveniti in orasul nostru muhaiele idioate ce santeti.Lasati faleza libera de orice gunoi.Faleza s-a conceput pentru promenada daca stiti ce-i aia si cu ce se maninca,nu ca mediu toxic de afaceri,fregventat de toti mardeiasii ,hotii si asa zisii interlopi de cacat. Curatati urgent aceasta zona superba a Galatiului si redatii luminozitatea bine meritata mediului.

  Raportează
 • postat de nikola kboom Joi, 01 Mai 2014 11:38 93.144.78.*** Link la comentariu
  4
  21

  Un glont antre felinare rezolva rapid si taie pohta oricarui smecheras,baron,politician etc. de se preta la porcarie.Sondaje,petitii.anchete.Vax!Cand vor simti ca madam cu coasa ai cauta se fac nevazuti rapid.Cu bla,bla,bla nu sperii nici mustele!

  Raportează
 • postat de crystal Joi, 24 Aprilie 2014 15:44 89.137.136.*** Link la comentariu
  2
  26

  s-au strans pana acum 112 semnaturi la petitie petitieonline.com/signatures/cerem_repoziionarea_viitorului_restaurant_plutitor_de_la_zid/ . Varugam sa dovediti ca va pasa macar pentru copii si nepotii dumneavoastra si ca acel ponton trebuie mutat cel putin. Se poate vota si anonim. Pentru a accesa linkul de aici doar stergeti semnele "******" din tabul cu adrese web de la pagina cu eroare de link.

  Viata Libera faceti publica aceasta petitie , va rugam. Aceasta petitie a strans deja 112 apeluri de urgenta.

  Raportează
 • postat de eco Luni, 21 Aprilie 2014 23:57 5.13.115.*** Link la comentariu
  4
  19

  De la chestiunea Faleza ati ajuns sa combateti despre partide. Nu e clar ca traim in ,,orasul rosu'' marca PSD si ca ei fac cele mai mari matrapazlacuri? Noi, galatenii, trebuie sa luptam pentru ecologizarea falezei. Unii abereaza despre vase de croaziera, locuri de munca si alte amplasamente de incetosat mintea(bodegi). Haideti sa facem ceva pe langa ONGuri, daca acestea nu sunt tot o gaselnita politicianista. E posibil ...de ce tac si nu fac nimic?
  Faleza trebuie sa fie verde, pe partea orasului, unde s-ar putea dezvolta un ecosistem, iar partea dinspre Dunare sa fie libera de vase si bodegi, pentru a putea tot omul sa se relaxeze la malul apei. E singurul punct forte al Galatiului si trebuie sa luptam pentru acest simbol dat de Dzeu si pe care unii vor sa-l ,,infrumuseteze''cu pontoane si bodegi.
  Faleza trebuie sa fie pentru promenada si sport nu pentru masini care aprovizioneaza, caini , parcuri de masinute care strica gazonul si peluzele de flori, ex. vizavi de vasul Vega.

  Raportează
 • postat de Daniel Voiculesc Duminică, 13 Aprilie 2014 20:57 92.80.186.*** Link la comentariu
  4
  13

  Degeaba va dati cu parerea, mai mult sau mai putin documentati, daca nu se ajunge la concluzia mea: DE VINA E BASESCU!
  Daca, tousi, e adevarat ce se scrie in articol, ii convoc pe partenerii afacerii la un curs de specializare CRESCENT.

  Raportează
 • postat de Gigel Duminică, 13 Aprilie 2014 20:10 89.136.186.*** Link la comentariu
  2
  23

  Astept cu nerabdare sa avem inca un Arhitect sef al orasului bagat la puscarie ! Dupa ce au distru arhitectural bulevardul Brailei in zona Tiglina 1 , acum vor sa mute aberatiile arhitectonice pe malul Dunarii , la asa politicieni asa oras ...de ....!

  Raportează
 • postat de @anonim Duminică, 13 Aprilie 2014 20:03 5.13.237.*** Link la comentariu
  3
  7

  buna dimineata ....s-au facut petitii , dar cu adormiti ca tine nu-i de mirare ca se-ntampla ce se-ntampla.

  Raportează
 • postat de anonim Duminică, 13 Aprilie 2014 17:59 84.117.40.*** Link la comentariu
  5
  14

  Multumim VL pentru faptul ca luati in seama umila noastra parere ! Daca nu luam pozitie vizavi de toate aranjamentele facute in defavoarea proprietatilor publice, acceptand furtul obstesc, vom ajunge sa fim chiriasi in propria tara. Ar fi binevenita initierea unei petitii pe aceasta tema.

  Raportează
 • postat de Noul Galati,noua shaorma cu de toate. Duminică, 13 Aprilie 2014 14:04 5.13.128.*** Link la comentariu
  3
  34

  Acum or sa se vada pe fata marlanii,cocalarii,coloratii,analfabetii si curvele. Adica cei care vor da navala pe nava -bodega. Galatenii de bun simt nu vor calca pe schela. Trebuie sabotata afacerea in toate modurile,proteste,pancarte,benere,presa etc. Mai ales sambata si duminica dupa ora 16.

  Raportează
 • postat de qwana Sâmbătă, 12 Aprilie 2014 23:41 5.13.162.*** Link la comentariu
  4
  39

  JOS ticăloșii din PSD!
  JOS MAFIA din GALAȚI!
  AȘA CEVA NU SE MAI POATE FRAȚILOR!
  Haideți să îi băgăm cu capul la fundul apei dacă tot vor să ia Dunărea cu ei!

  Raportează
 • postat de Sa iesim in strada la protest! Sâmbătă, 12 Aprilie 2014 22:44 5.13.234.*** Link la comentariu
  2
  33

  Nu trebuie sa mai permitem asa ceva, deoarece mai avem exemplul zonei unde a fost restaurantul Vacanta. Vorbesc de zona de confluenta a Siretului cu Dunarea, in apropiere de Auchan (fostul Real). Acolo tot malul a fost vandut de primarul Niciolae, iar locuitorii nu mai au acces la mal. Noroc ca este o parte din gard lipsa si se mai poate intra pe acel teren PRIVAT pentru a ajunge la apa. Atunci au fost unele discutii pe la tv si cam atat. Sper sa nu ajungem sa avem sarma ghimpata de-a lungul Dunarii.

  Raportează
 • postat de Lucian-Freedom Sâmbătă, 12 Aprilie 2014 17:08 5.13.157.*** Link la comentariu
  3
  21

  Inteles, deci amplasamentul supara. OK - Schimbati locul vasului, mai la deal, mai la vale! Scurt! Privelistea merita, merita si concurenta, foarte bine! Sa fie dezvoltare, sa fie si priveliste. Salutari, tot respectul!

  Raportează
 • postat de Nu amplasarii de noi carciumi in locuri neadecvate Sâmbătă, 12 Aprilie 2014 16:17 5.13.151.*** Link la comentariu
  2
  17

  Atentie celor majoritari care nu-s de acord cu actualul amplasament pt. o noua carciuma zice-se aducatoare de venit si locuri de munca , mobilizati-va cunoscutii, vecinii, prietenii si rudele caci ONG-urile si asociatiile se misca greu spre deloc pentru o astfel de cauza. Protestati vizibil prin petitii on line si prin alte modalitati , pt.ca de la diferite directii de cultura, uniuni ale arhitectilor, ale artistilor , de la sindicatul profesorilor , biserica , etc. nu-i nici o speranta , toti acestia fiind bugetari si temandu-se pt. posturile lor. Acum sa-i vedem pe pensionari , care altfel sunt f.galagiosi , dar cand ne amintim ca-s cu totii racolati politic....

  Raportează
 • postat de Zola Sâmbătă, 12 Aprilie 2014 13:19 5.13.135.*** Link la comentariu
  1
  27

  Spuneti NU !, mafiei din politica ce ne afecteaza pe noi toti!
  NU TREBUIE SA PERMITEM ASA CEVA !
  FALEZA ESTE A NOASTRA, A GALATENILOR. Vasul se poate amplasa si in alta locatie.
  OPRITI PROIECTUL ACUM ! NU puteti sa luati si farama de placere de a privi un pescarus sau de a sta si a admira Dunarea din acest loc.
  ONG-urile, ce pazesc?
  Sa faca front comun si sa ne scape de bataia asta de joc.
  HAIDETI SA NU PERMITEM ASTA !
  In caz contrar, se impun mai multe demisii din administratia locala sub protectia careia s-a ajuns aici.

  Raportează
 • postat de Valsan Georgiu Sâmbătă, 12 Aprilie 2014 12:08 5.13.150.*** Link la comentariu
  1
  33

  Stiti cumva cum arata Faleza ?...ma urcam pe malul abrupt in care erau gauri de cuiburi de ciori si puneam cite o tigara marasesti in ciocul puilor care cu pofta trageau din tigara....asa era....Noi care am contribuit prin munca voluntara si am facut ceea ce vedeti acu va cerem sa respectati frumusetea locului. Ati luat LIBERTATEA vasul luat moaca si trecut in profitul snapanilor, ati postat la chei pontoane si constructii care mai de care suburbane luate de la fiare vechi ati imputit locul dar gata pina aici ...pontonul daca nu dispare are soarta Transilvaniei nici voi nici noi....Opritiva si mutati marea investitie....ca mai e loc pima la granita cu Braila sau Prut Nu va credeti zei...

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Sâmbătă, 12 Aprilie 2014 11:12 5.13.140.*** Link la comentariu
  1
  22

  Supravietui nu traim intr-o lume in care sefii (NOI) avem agajati platiti pe salarii enorme (ei) sa ne gestioneze bunurile! Progeniturile ce fac? Ne fura pe toate partile, ne pun nou taxe noi fara sa ne consulte si in paralel ne fura banii adunati pe toate caile... construiesc illegal, iar noi dam vina pe niste grupe de litere! Monstrul conteaza nu eticheta de pe haina lui! Lupul isi schimba parul dar naravul ba! Macar un proverb nu stiu sa inteleaga unii!
  Pe scurt:
  Pontonul ala trebuie sa dispara... altfel umbriti si firimitura de turisti care ne colinda acest catun distrus!
  Imi si imaginez cloaca de golani pesti, pacanisti si pierde-vara cum urla din toti rarunchii "mai nele"! JALNIC!
  Vrem si noi numele cretinului care a semnat autorizatia pentru ponton in zona 0 a dunarii????!!!!!!!!!! AFARA CU EL SI CEI CE SUNT DIRECT IMPLICATI PRAMATIILOR! CAND? NICIODATA!

  Raportează
 • postat de fresnescu ionel Sâmbătă, 12 Aprilie 2014 05:27 86.127.16.*** Link la comentariu
  25
  7

  Propunere istorica pentru Galati. Daramati toate blocurile construite de comunisti ,pentru ca sub ele se afla superbe relicve istorice. Apoi construiti noul Galati in zona Brailei. Am auzit ca in zona Galatiului s-ar gasi multe urme de animale preistorice. Va rog votati.

  Raportează
 • postat de Necunoscut Vineri, 11 Aprilie 2014 22:29 5.13.235.*** Link la comentariu
  43
  2

  Observ aici numai comentarii de postaci care n-au nici o treaba doar ca au o capsa pusa pe PSD ,asta e conceptie tipic basista,disperarea cuprinde toata dreapta din Romania.

  Raportează
 • postat de calmeazate.nuteagita Vineri, 11 Aprilie 2014 22:05 5.13.189.*** Link la comentariu
  17
  3

  IP: 5.13.236.233 ..esti departe de civilizatie,iti trebuie un ponton ptr respect..esti inrait rau tare - o fi de la masea?

  Raportează
 • postat de Numai creiere crete printre postacii astia ai PSD Vineri, 11 Aprilie 2014 21:42 5.13.236.*** Link la comentariu
  3
  26

  @Mihaila G. Nu, ma fraiere, pontonul asta e dpoar un alt scuipat unei gasti din PSD (ca astia-s la putere acu, asta e) in obrazul tau.. Cand ai sa intelegi asta vei castiga un vot. Al tau...

  Raportează
 • postat de Numai creiere crete printre postacii astia ai PSD Vineri, 11 Aprilie 2014 21:39 5.13.236.*** Link la comentariu
  2
  20

  @Punja Da , mai, ai dreptate. Io zic sa facem si un talcioc la Sindicate, ca sa nu mai mergem pana la mama dreq, si niste tarabe in fata la Spicu, cum era odata, si niste magazine de haine vechi pe Domneasca, sa aiba si loseri ca tine de unde se-mbraca in "centru", poate si un service pe Brailei, ca deh! masina nu ti se strica doar la periferie. Ce zici , bre, logica de fier ruginit?

  Raportează
 • postat de calmeazate.nuteagita Vineri, 11 Aprilie 2014 21:24 5.13.189.*** Link la comentariu
  21
  5

  cate persoane de aici urasc psd-ul indiferent de titlu ca e pozitiv sau negativ?..cat despre ponton ,va trebuie documentatie..e foarte usor sa scrii dupa niste zvonuri si presupuneri..o seara buna

  Raportează
 • postat de Elena Udrea Vineri, 11 Aprilie 2014 21:17 5.13.137.*** Link la comentariu
  14
  4

  Pentru noi şi orice cetăţean simplu, însă, mai puţin contează temerile acestora, deoarece, logic, un competitor în plus nu poate duce decât la creşterea calităţii serviciilor oferite şi, poate, şi la preţuri ceva mai accesibile.Sa se faca ceva mai frumos decat restul,mai putin ne intereseaza licitatia lor.Dar ne place sa aruncam cu praf in ochii altora.

  Raportează
 • postat de Libertatea 2000 Vineri, 11 Aprilie 2014 21:04 89.137.220.*** Link la comentariu
  1
  31

  ..va mai amintiti de scandalul aparut atunci ,cand se construia hidosenia cealalta de carciuma din apropiere Libertatea 2000 ?. Atunci ,patronul a sistat lucrarile cateva luni (pana s-au linistit lucrurile) si apoi si-a terminat lucrarea.
  Probabil ca acelasi lucru se va face si acum : se va sista o perioada amplasarea vaporului eventual pana dupa alegeri ,ca sa nu se strice imaginea PSD+PC aici la Galati , iar apoi cand noi prostimea vom mai uita ,nesimtitii vor tufli vaporul in locul respectiv , eventual intr-o noapte.

  Raportează
 • postat de Mihăilă G. Vineri, 11 Aprilie 2014 20:46 5.13.130.*** Link la comentariu
  23
  5

  Până la urmă ce vrea să facă articolul de mai sus? Să ne explice despre problema amplasării vasului-restaurant sau să lovească în PSD? Pentru că sincer, ăsta nu pare decât un articol prin care VL încearcă din nou să lovească în PSD.

  Raportează
 • postat de Avem contorizator de ip-uri. Cat o fi salariul? Vineri, 11 Aprilie 2014 20:22 5.13.175.*** Link la comentariu
  6
  16

  @Marius Stanica probleme psihice are cel care jigneste un om doar pentru ca pune diferite nume atunci cand posteaza. Cu ce deranjeaza acest lucru, chiar nu inteleg. Dar numele matale este acela? Asa scrie in buletin, Marius Stanica? Sau ai preluat identitatea primarului? Probleme psihice? Cu siguranta!
  Iar ca fapt divers, postarea ip-urilor este un fel de abuz din partea VL. Niciun alt site nu face acest lucru. Un hacker poate face multe lucruri cu un ip.

  Raportează
 • postat de Punja Vineri, 11 Aprilie 2014 20:15 92.82.251.*** Link la comentariu
  26
  4

  bai...eu nu am inteles nimic din reportaju asta...de fapt pe voi (viata libera) voiati sa fiti chemati in sedinta si sa votati odata cu edilii amplasarea restaurantului...sau de ce sunteti asa indignati?
  care e problema daca va apare un vas frumos cu care sa ne mandrim si unde sa ne ducem sa mancam si sa bem o cafea?
  de ce ar fi trebuit sa fie amplasat in alta zona a falezei cand toata lumea dupa ce se plimba pe faleza se opreste la zid? ... si haideti sa fim seriosi...pe timp de vara si nic-nic si malnas sunt arhi pline, deci chiar era nevoie de inca un restaurant frumos in acea zona... pe langa toate astea mai aduc si ceva bani la buget si mai ofera si cateva locuri de munca...

  Raportează
 • postat de dan d. Vineri, 11 Aprilie 2014 20:08 89.137.136.*** Link la comentariu
  1
  25

  Adevarul este ca si pe vremea primarului Mormaila si acum cu Stan la primarie, sforarul sef este contaranul lui Dan Nica, adica Florin Popa. Din gasca lui face parte si Ardean si ceilalti lachei si slugi. La vremea aceea, precum vedeti, Ardean era uns mare director la Urbanism. Dar nu pt mult timp, pt ca institutia prefectului s-a sesizat ca acest post nu putea fi ocupat de un subinginer, asa cum este Ardean. Drept urmare, Popa cu Nicolae l-au mutat director adjunct la Directia Tehnica. Dupa venirea lui Stan la primarie, era logic ca isi va pierde ciolanul, asa ca Florin Popa a avut grija ca Ardean sa ajunga asazis director la Gospodarirea Apelor, ce conteaza ca nu are studii in domeniu, partidul e in tot si in toate. Si pt ca asta nu era de ajuns, beizadeaua lui Ardean, angajat de tac-su in primarie, cica este membru PPDD, dar Popa a avut grija sa ii puna beizadeua astuia intr-un CA la o societate ce apartine Consiliului Local, ce conteaza ca nici macar consilier in grad superior nu este, ca nimeni nu stie ce expertiza profesionala are, dar e baiatul lui tata si tata e in gasca lui Popa. Caracatita este intinsa la toti golanii astia ce se autointituleaza politicieni. In curand vin europarlamentarele si ii vom vedea din nou printre oamenii de rand, le vor promite trai mai bun, locuri de munca, numai minciuni sfruntate, se vor porcai intre ei ca la usa cortului (dar numai de ochii lumii, pentru ca in spatele cortinei toti, de toate culorile sunt frati in ale hotiei). La cat trafic de influenta si matrapazlacuri fac leprele astea, DNA-ul si SRI-ul chiar nu vad nimic? Prin alte judete vedem ca se mai misca ceva in acest sens.

  Raportează
 • postat de Made in Galați Vineri, 11 Aprilie 2014 19:02 86.124.200.*** Link la comentariu
  1
  21

  @Observator
  Nu e o eroare de fond. Fiindca daca ar fi vorba de partide, țara asta n-ar arăta chiar așa... E vorba de niște găști, în mare parte, și niște grupări de interese care încearcă (pe cât de mult se pricep, pot sau sunt lăsate) să se sedimenteze ca niște partide. Acuma, ce să facem? Să căutăm noi nume acelor găști dacă ele vor să-și spună partide? Ar fi o idee.

  Pe de altă parte, ținând cont că nu sunt chiar de capul lor, se mai înfrățesc și cu partide adevărate de prin Europa și aiurea, e mai bine să le spunem pe numele de și l-au ales, poate-i recunosc „confrații” pe holuri, pe la Bruxelles, și le mai bat obrazul. Fiindcă altă șansă n-avem... Doar din interior, de 25 de ani, nu prea-i eficientă lupta... Tu nu te-ai bucura s-o tragă de atenție „coledzii” din Parlamentul European pe madam Țicău când vine cu goange despre europenizarea Dunării pe sectorul românesc și, în realitate, tovarășii ei de la Galați umplu malurile de bodegi ca pe Gange?...

  Raportează
 • postat de Observator Vineri, 11 Aprilie 2014 18:18 5.13.194.*** Link la comentariu
  3
  15

  Am citit cu atentie toate comentariile viabile (vreau sa fac o clara diferentiere de comentariile scrise pe hartie igienica, cu mirosul specific!). A formula critici la adresa unui partid sau a altuia este o eroare de fond! Si argumentez prin faptul din cei 25 ani de democratie si pluripartidism, avem peste 20 ani de migratie politica. Ubi bene, ibi patria este sloganul lui homo politicus de Galati!...si nu numai, din pacate...Personal, inca din 1995 am sesizat interesul crescut al fostilor bisnitari, deveniti businessmani, de a intra in viata politica; inca de atunci discutam, in cercul restrans de prieteni, ca daca partidele vor permite astfel de ascensiuni, POLITICA VA PROSTITUA VIATA IN ROMANIA, SUB TOATE ASPECTELE EI ei! Ei bine, am ajuns sa traim intr-un bordel patronat politic, in care manariile se fac numai cu...sprijin politic! Singura sansa de a spune raspicat adevaruri incomode poate fi numai coagularea societatii civile si in Galati, care, vorba mereu actualului Caragiale, "este admirabila, este sublima, dar lipseste cu desavarsire!". Gogoritzele aruncate din partea primariei galati (sic!!!) privind "Vasul va putea face şi curse Galaţi – Brăila sau Galaţi – Tulcea, atunci când vor fi destule cereri." nici copiii de gradinita nu o cred! Dupa ce amplasezi o ruginatura (bine si frumos piturata, sa ia fata consilierilor mituiti!) lunga de aproape 70 m in singurul loc cu deschidere la Dunare, cu vedere spre celalalt mal, nici dracu' nu te mai scoate de acolo! Multumesc galatenilor care au pierdut un minut pentru a-mi citi comentariul si ii rog sa sacrifice o jumatate de ora pentru a face o plimbare in acest weekend pe Faleza, sa vada, poate pentru ultima data, perspectiva Dunarii din zona centrala a falezei...si sa-si formuleze propriile pareri.

  Raportează
 • postat de MD-ul Vineri, 11 Aprilie 2014 18:03 193.226.56.*** Link la comentariu
  6
  2

  Ma bucura foarte mult sa vad cum se inflameaa lumea pentru subiecte aruncate spre mestecat in timp adevaratele subiecte unde se toaca milioane de euro trec neobservate. Dar se pare ca asa am fost invatati sa aruncam cu noroi rapid unii spre altii doar pe criterii ca tu esti dintr-un partid deci automat esti o mizerie. Din prea mult superficialism am ajuns atat de departe.

  Raportează
 • postat de Observator Vineri, 11 Aprilie 2014 17:42 5.13.194.*** Link la comentariu
  3
  14

  D-le Marius Stanica, mai adaugati pe lista latratorilor si I.P 86 124 204 11. care posteaza sub nume diferite, Dana si Miruna comentarii favorabile mizeriei urbane aruncate din galeata politicianismului de Galati in capul alegatorilor!

  Raportează
 • postat de stefan Vineri, 11 Aprilie 2014 17:07 84.117.40.*** Link la comentariu
  2
  24

  Mai nemernici si penali ca in PSD-PC nu gasesti nicaieri.

  Raportează
 • postat de Marius Stanica Vineri, 11 Aprilie 2014 16:29 213.218.53.*** Link la comentariu
  4
  13

  @Vineri, 11 Aprilie 2014 15:27 postat de Avem contorizator de ip-uri. Cat o fi salariul?

  Dvs spuneti :
  "De fapt acolo la "nume" eu pun subiectul discutiei, iar daca am mai multe idei schimb numele."

  adica aveti personalitati multiple ? probleme psihice ?

  hai lasa-ne.

  Raportează
 • postat de Avem contorizator de ip-uri. Cat o fi salariul? Vineri, 11 Aprilie 2014 15:27 5.13.175.*** Link la comentariu
  20
  6

  @Marius Stanica si care e problema? Tu cand intri pe site faci verificarea ip-urilor sau ce? Si eu am postat de mai multe ori cu nume diferite. De fapt acolo la "nume" eu pun subiectul discutiei, iar daca am mai multe idei schimb numele. Mie nu mi se pare nimic anormal, ca atare nu schimb ip-ul. Am ip dinamic, si pot posta 30 de comentarii cu ip-uri diferite daca vreau, dar nu o fac. iti doresc contorizari fericite in continuare! :)))

  Raportează
 • postat de gălatean disperat Vineri, 11 Aprilie 2014 14:25 92.80.145.*** Link la comentariu
  4
  27

  ați furat gălățenilor petecul de dunăre, de limpezime și liniște! gălățenii dacă ar fi uniți ar ieși în stradă pentru gogomănia asta! FALIMENT! să nu intre nimeni în bodega voastră plutitoare și să dați faliment! primarul doarme pe banii jmekerilor. dărâmi garajele oamenilor amărâți care își țin varza la murat iarna și construiești mizeriile jmekerilor care te plătesc bine! să îți fie rușine! dacă gălățenii înghit rahatul ăsta sunt proști! turismul și banii aduși la visteria primăriei galați nu se face așa, nu se fac așa! să-și ducă bodega plutitoare în aval sau în amonte și să lase gura de liniște, oaza de priveliște gălățenilor și fără bani șicu bani care vin weekend de weekend pe faleză ca să mai uite de sărăcia instituită tot de voi! HUOOOOO! să vă acoperiți de rușine!

  Raportează
 • postat de MiG Vineri, 11 Aprilie 2014 13:55 91.216.52.*** Link la comentariu
  4
  10

  @Marius Stanica
  Cauta-ne si pe FB atunci. Poate-o punem de-o colaborae pe teme civice. Ca suna bine Marius Stanica... ;)

  Raportează
 • postat de Marius Stanica Vineri, 11 Aprilie 2014 13:55 213.218.53.*** Link la comentariu
  3
  24

  si uitati-va cum 3 postari pupincuriste la adresa acestui ponton, cu nume diferite, dar cu acelasi ip !!!!

  Vineri, 11 Aprilie 2014 13:26 postat de nicu IP: 86.124.204.30
  Vineri, 11 Aprilie 2014 13:29 postat de cristina IP: 86.124.204.30
  Vineri, 11 Aprilie 2014 13:38 postat de silvia IP: 86.124.204.30


  Nu v-ar fi rusine nesimtitilor.

  Raportează
 • postat de silvia Vineri, 11 Aprilie 2014 13:51 109.166.141.*** Link la comentariu
  9
  5

  Mi-aplacut ideea de mai jos ca faleza este a galatenilor si asa trebuie sa ramana. Dar de facut ceva acolo cine face??? Fiecare arr treaba lui e ocupat si faleza...a cui ramane? De mancat, oricum mananca toti care se perinda pe acolo

  Raportează
 • postat de Marius Stanica Vineri, 11 Aprilie 2014 13:42 213.218.53.*** Link la comentariu
  4
  20

  @Made in Galati, v-am votat.

  Relativ la

  "Într-altă ordine de idei, trebuie spus că, din câte știm noi, Pontic Trans nu are acord de mediu pentru un restaurant, fie el și plutitor. Ci doar pentru „Amplasare ponton acostare nava pasageri 300 locuri”.

  as vrea sa adaug ceva, chiar daca NU O SA FIE ADUS VASUL de 300 LOCURI si nu o sa i se dea autorizatia, sau daca o are si chiar daca o sa i se suspende, anuleze TOTUSI RAMANE IDIOTENIA AIA DE PONTON IDIOT !!!

  Cu sau fara vas, tot o ABERATIE COLOSALA, alta dovada de prostie crasa in acest oras, pe langa vestita GROPZILLA dovada incompetentei alesilor politicieni si numiti politici ai urbei Galati, ramane si acest PONTON IDIOT alta dovada a coruptiei nesimtitilor alesilor politicieni si numiti politici ai urbei Galati !!! !! !!

  TREBUIE NEAPARAT nu sa nu aduca nici vasul de 300 locuri, CI SI SA REFACA LOCUL LA STAREA INITIALA !
  Sa duca draqului pontonul ala in Ucraina sau in oricare alta parte si sa refaca malul in locurile unde a amplasat punctele de prindere a pontonului, EXACT CUM ERAU INAINTE !

  Raportează
 • postat de silvia Vineri, 11 Aprilie 2014 13:38 86.124.204.*** Link la comentariu
  38
  4

  Ma bucur sa aud k se va construi ceva frumos pentru Galati

  Raportează
 • postat de dana N Vineri, 11 Aprilie 2014 13:35 86.124.204.*** Link la comentariu
  27
  5

  Poate ca ceva trebuie facut pt orasul asta fara a ne mai crampona ca ala face ala drege... faleza trebuie imbunatatita din toate punctele de vedere estetic, economic...pana la urma SA SE FACA CEVA FRUMOS!! Pe mine nu ma intereseaza ca e Popa, ca e Ciumacenco...ca e stan...

  Raportează
 • postat de cristina Vineri, 11 Aprilie 2014 13:29 86.124.204.*** Link la comentariu
  36
  7

  ar fi ceva frumos sa avem si noi galatenii un restaurant mai select pe Dunare

  Raportează
 • postat de nicu Vineri, 11 Aprilie 2014 13:26 86.124.204.*** Link la comentariu
  33
  4

  Decat mult si fara gust,mai bine putin si frumos...

  Raportează
 • postat de irina Vineri, 11 Aprilie 2014 13:22 86.127.214.*** Link la comentariu
  20
  4

  bine ar fi daca s-ar ocupa si de ceva, nu numai de darmat... ar fi bun un ponton pentru galateni. Cat despre amplasare ar trebui mai multa atentie acordata.

  Raportează
 • postat de miruna Vineri, 11 Aprilie 2014 12:51 86.124.204.*** Link la comentariu
  24
  5

  O afacere la malul Dunarii? pai sa aduca si niste bani la buget, sa faca si niste anagajari si sa reprezinta si un punct de atractie pentru turisti, macar sa fie ceva de bun gust si cu rol economic si estetic pentru oras? Poate ca da, amplasarea lui ar putea fi o problema.... pe noi de fapt asta ar trebui sa ne intereseze, ca daca am avea bani am vrea si noi sa investim intr o afacere care sa aduca bani si la bugetul orasului si sa contribuie la infrumusetarea lui, Daca ne opintim de fiecare data, ca ala face ca ala vrea ca ala trage penrtu el, nu se va mai face nimic... ca pe vremea lui Nicolae..

  Raportează
 • postat de crystal Vineri, 11 Aprilie 2014 12:43 89.137.136.*** Link la comentariu
  5
  29

  1. De ce majoritatea scandalurilor de coruptie, mita, abuz in serviciu , santaj economic, nepotism trebuie sa fie din PSD ? pentru ca o au in ADN , de 24 de ani o au imprimata genetic si se transmite pe calea aerului odata ce au pasit pragul sediului partidului. Nu vedeti oameni buni ca PSD-ul ne face mai mult rau decat bine . A ajuns romanul sa se hraneasca cu vise si sperante , pentru ce, cu ce au gresit oamenii de rand ? Cati electricieni mai trebuie sa se arunce de la balconul parlamentului ? Cati oameni amarati trebuie sa isi mai dea foc ? Cate mame infometate sa mai planga ca nu au ce sa le mai puna in farfurie la copii ? Nu mai trebuie votat PSD sub nici un chip, orice alta formatiune sa ia majoritatea dar locul PSD e de 2% procente sa se invete minte . Nu avea nimeni nimic cu ei daca tara progresa incet dar sigur iar coruptia era limita la un procent decent al bunului simt. Cati de la guvernare stiu macar sa dea "Buna Ziua" in engleza sau cati stiu ca un salariu decent demn de UE de €1000 se poate obtine din exporturi mari de produse cu valoare adaugata , astfel sustinand productia de utilaje agricole,utilaje, masini, masini auto nu exportul de cereale. M.E.H.I.D-ul ar fi putut sa aduca orasului venituri masive.

  2.s-au strans 59 semnaturi la petitia online http://www.petitieonline.com/cerem_repoziionarea_viitorului_restaurant_plutitor_de_la_zid pana acum....numai la 59 de oameni le pasa de ce se intampla in oras ?
  Nu-i de mirare ca va fura la ochi politicienii si nu puneti piciorul in prag.

  3. Faleza nu este a mea, nu este a PSD-ului, nu este a lui Marius Stan sau Doru foi-de-varza , este a noastra, a galatenilor si ce facem cu un bun comun pentru a nu-l strica si supara pe nimeni ? Il protejam, il conservam , il reparam si ne bucuram de el in limita bunului simt cu mic cu mare , mai ales ca zona de relaxare, socializare . Multe tari si orase si-ar dori asa ceva dar nu au, iar unii isi bat joc de ea. Asa-i cand ai.Faleza Dunarii TREBUIE adaugata la patrimoniul mondial UNESCO si declarata zona protejata prin lege speciala.

  4.@ Dnei Corina Dobre si "investitorilor" de pe Faleza :
  Concurenta crasmelor si restarantelor pe Faleza ? Hai nu serios ! Ei uite ca chiar daca se umple faleza de crasme si restaurante tot nu o sa apara preturi competitive.Asta e faza 1(nr. participantilor) dar mai sunt alte faze de trecut . Vor fi tot timpul umflate profitand de zona . Un om instarit nu isi va plimba amanta sa caute un loc mai ieftin unde sa manance o portie de cartofi prajiti iar fiecare patron va tine cu dintii de preturi sub pretextul ca el cumpara cartofii feliati congelati mai buni, altul va folosi unt sau ulei mai bun la prajire, altul consuma mai mult curent electric la prajire si tot asa se aplica la garnituri, ketchup, etc. Concurenta la preturi, adica Faza 2 se intaleaza cand toti folosesc aceiasi cartofi la punga, acelasi ketchup la bidoane, atunci patronul se vede nevoit sa umble la adaosul comercial.Aici nu vorbim de consignatiile din cartier unde poti gasi aceiasi marca de biscuiti.Nu o sa vedeti ca intra clientii intr-un restaurant pe faleza, intreaba cat costa o portie de cartofi prajiti si pleaca, chiar daca "s-au ars" la pret sau calitate.Pe asta mizeaza toti , un client intrat e un client agatat, ca doar traim in romania. Si asta ne mananca tot timpul, banii si nervii.
  Nu se va ridica romania in vecii vecilor atat timp cat prefera toti sa vanda putin dar foarte scump.Sau sa vanda mult dar tot foarte scump, in cazul regiilor monopol de stat.

  Raportează
 • postat de Marius Stanica Vineri, 11 Aprilie 2014 11:55 213.218.53.*** Link la comentariu
  1
  29

  „S-a primit documentaţia şi de la o a treia firmă. (...) În fază de obţinere a certificatului de urbanism se află un vas-restaurant care va fi (am)plasat în faţa restaurantului „Valurile Dunării”. Vasul va putea face şi curse Galaţi – Brăila sau Galaţi – Tulcea, atunci când vor fi destule cereri.


  cu alte cuvinte aprobarea este pentru un vas de croaziera, dar care de fapt o sa stea PE LOC TOT TIMPUL !
  Sa fim seriosi, nici macar un vas mai mic, cum este cel de la vega, nu are clienti si sta chiar in stanga acestei zone, si nu pleaca nicaieri cu lunile, saptamanile si are o capacitate de 80 locuri daca nu ma insel, si daca pleaca face o tura de 30 minute - max 60 de minute si gata

  daramite un vas de 300 locuri.

  ESTE DOAR UN PRETEXT PENTRU PROSTI PENTRU A EVITA LEGEA SI A INCADRA ALTFEL VASUL !

  Niste marlani ordinari in frunte cu toata primaria Galati plina de corupti si incompetenti !!

  Raportează
 • postat de NORDA Vineri, 11 Aprilie 2014 11:20 86.35.62.*** Link la comentariu
  5
  20

  PINA CIND SE VA FACE CEVA PT ORAS VA MAI TRECE MULT TIMP.S-AU URCAT PORCII IN COPACII SI DE ACOLA TOTUL SE VEDE ALTFEL.CLASA POLITICA PE ZI CE TRECE REALIZEAZA CA CEI CARE SI-AU DAT VOTUL PT EI SUNT CEI MAI MARI DUSMANII SI DE ACEEIA NU FAC NIMIC CONSTRUCTIV PT ALEGATORUL DE RIND.LUMEA A VOTAT PT A SCAPA DE PSD NICIDECUM CA CEI DE ASTAZI SUNT MAI BUNI .PE ZI CE TRECE REALIZEZ CA TOTUL NU ESTE DECIT O MASCARADA DIN CIRCUL CRE SE CHIAMA ROMANIA.PRIMIM CEIA CE MERITAM SI CE AM VOTAT.

  Raportează
 • postat de razvan Vineri, 11 Aprilie 2014 10:02 5.13.208.*** Link la comentariu
  10
  19

  diversiune , marca " stan "
  aceasta , aprobare este de la începutul lui Martie 2014.
  adică , primar ...stan .
  papusarul de galati, sau asa cum este poreclit prin birourile din primărie..."VIOREL. LIS de galati ".

  Raportează
 • postat de Akbar Vineri, 11 Aprilie 2014 09:52 86.127.208.*** Link la comentariu
  1
  36

  Ca fosta administratie locala dorea "progresul orasului" am vazut cu totii. Interesant este de aflat care sunt motivele pentru care actuala administratie a prelungit autorizatia de construire si de ce "specialistii actuali" au tacut ca melcul.
  De ce a mai fost nevoie de "avantul revolutionar" al Primarului pentru initierea acelei anchete, cand tocmai institutia pastorita de dansul si-a dat acordul ?
  Sa emiti CU si AC pentru o activitate privata e OK, insa pentru o "magaoaie ruginita" spoita in carciuma, plantata fix in zona centrala a Falezei Inferioare e cu totul altceva. Se puteau emite avizele cu amendamentul relocarii amplasamentului, insa probabil tot "progresul orasului" a fost determinant.
  Demolam garaje, visam frumos la subtraversari, poduri, parcari supraetajate in schimb "placam" malul Dunarii cu mormane de fier vechi. Zilele Marinei vor putea fi vizionate, de pe malul celalalt, intr-o feerica atmosfera "country" inconjurati de vaci ce-si astampara setea din batranul fluviu.
  Foarte frumos, Tovarasi !!!

  Raportează
 • postat de Noul Galati vechile escrocherii Vineri, 11 Aprilie 2014 09:21 79.116.110.*** Link la comentariu
  31
  7

  Nu cred ca Popa Florin are vreo treaba cu acest business.Pare a fi o diversions murdara marca Stan pentru a deturna atentia de la sifonarea banilor pentru studiul de fezabilitate al tunelului.Cat despre Cosoreanu,toata lumea stie ca este terminat.

  Raportează
 • postat de balerinu Vineri, 11 Aprilie 2014 08:43 109.166.141.*** Link la comentariu
  8
  7

  De vină e ăla care ne-a unit să-l dăm jos. Așa au ajuns ăștia la putere.

  Raportează
 • postat de CERNEA Vineri, 11 Aprilie 2014 08:11 193.230.156.*** Link la comentariu
  9
  14

  CE LEGATURA ARE FLORIN POPA ???? PAI CINE ESTE IN CLICA LUI ARDEAN ,COSOREANU SI CEI CARE PUN MANA PE TOATE AFACERILE DECAT CEI DIN CLICA HOTILOR?????INTRE ACESTIA NU SUNT LEGATURI DECAT FINANACIARE IN REST NU AU NIMIC COMUN, BANUL SA IASA SI AFACERILE. SI NU SUNT NISTE NENOROCITI??????

  Raportează
 • postat de cetatean platitor de salarii inclusuv celor care dorm Vineri, 11 Aprilie 2014 08:06 193.230.156.*** Link la comentariu
  1
  25

  Ganditi adevarat si bine.Florin Popa este maestru in dirijat contractelele de achizitii publice din care de altfe s-a si imbogatit.O estimare corecta de cei de la DNA a averilor celor de la primarie ar duce la concluzia ca toate aceste zbateri sunt doar pentru a se imbogati. O analiza a averii acestora de cand au functii ar dovedi cat de mult au furat de la stat , adica de la noi ,cat timp au ocupat aceste functii.Oare PSD ul inseamna numai hoti si infractori????De ce isi bat joc de acest pardit????

  Raportează
 • postat de gicanul 47 Vineri, 11 Aprilie 2014 07:23 5.13.169.*** Link la comentariu
  2
  41

  daca un durbaca, un nechita si altii au fost alesi senatori ,cand ei practic n-au nici o treaba cu bunastarea oameniilor ,ci doar sa mananca si ,,copchilul lor o pane"(cozonac)pardon

  Raportează
 • postat de eu Vineri, 11 Aprilie 2014 07:10 5.13.218.*** Link la comentariu
  4
  54

  Suntem un oras populat in mare parte cu prosti, condus de niste nesimtiti tupeisti si hoti calificati!

  Raportează
 • postat de cetatean Vineri, 11 Aprilie 2014 06:19 89.136.3.*** Link la comentariu
  9
  55

  Galateanule...de vina esti tu cel care te socotesti superior lui si iti dai voie, la cel mai prostesc mod cu putinta (si il acuzi pe el ca este prost?), sa fii scarbit de clasa politica, sa nu te intereseze politica (aiurea!!!), sa stai deoparte, sa nu te duci la vot. Atunci de ce nu esti in stare sa accepti ca o minoritate electorala sa nasca o majoritate politica submediocra, ipocrita, corupta, mincinoasa, parvenita, arivista, neamuri proaste care te sfideaza, constantinesti care, beti morti fiind, se pise pe ei si adorm in intersectie la semafor, sau electricieni, chelneri, tot felul de bisnitari, copii si nepoti de fosti securisti sau fosti inalti activisti ai PCR ajunsi presedinti de consilii judetene, politicieni de prim rang, ministri sau orice alt demnitar care iti hotarasc tie soarta? Nu te mai plange! Nu ai niciun drept atat timp cat tu nu vrei sa te duci la vot. Ti-ai delegat dreptul tau de vot unei minoritati pe care o dispretuiesti in mod nedrept: are exact acelasi drept de vot ca si tine. Si voteaza chiar daca are numai maxim opt clase. Nu, eu nu te indemn sa votezi un partid sau altul. Eu te indemn sa votezi in asa fel incat niciun cizmar sa nu iti mai hotarasca soarta. Eu te indemn sa votezi in asa fel incat in permanenta sa existe un echilibru fragil intre partidele care acced la guvernare si cele din opozitie. Te indemn sa votezi in asa fel incat sa nu mai fie posibila o majoritate politica de 80% impusa de o minoritate electorala de 25%. Te indemn sa votezi in asa fel incat sa nu mai fie posibila o majoritate de neamuri proaste (nu, nu am uitat-o nici pe parasuta aia aroganta, neam prost fara limite, care spunea “ciocul mic ca acum noi suntem la guvernare”) pentru ca majoritatile covarsitoare devin discretionare iar derapajul dat de puterea absoluta nu mai tine cont de legalitate si drepturi cetatenesti. Ar fi bine ca toti politicienii, toti cetatenii sa invete din ceea ce s-a intamplat in acesti ultimi doi ani. Pentru ca toti cercetatii si condamnatii din ultimul timp sunt doar partea vizibila a ghetarului care pluteste in voie in apele tulburi pe care tu, alegatorule care il dispretuiesti pe votantul “prost” (iti repet faptul ca are exact acelasi drept ca si tine sa voteze, numai ca el voteaza iar tu nu), le-ai creat prin neparticiparea ta la viata cetatii, prin neparticiparea ta dispretuitoare la vot. Asuma-ti propria prostie in momentul in care il injuri pe prost.....si altadata tot pe ei sa-i votezi !!!

  Raportează
 • postat de Bataie de joc Vineri, 11 Aprilie 2014 06:07 5.13.139.*** Link la comentariu
  8
  35

  Frumos,gest ,cap de minge,are impresia ca a castigat capital politic pe tema daramarii garajelor,si crede ca poate face orice in primarie.Cu tunelul a luat-o scurt peste bot,dar cum ramane cu studiul de 10 milioane de euro,care se plateste din banii prostilor votanti galateni,si nu numai,pentru ca sufera toata lumea.Omul,este expert,in a da tunuri mari si a sifona bani publici,dar nu-i in stare sa arunce cateva lopeti de asfalt,in hartoapele de pe mai toate strazile orasului( nu includ aici falezo-groapa),care dupa analiza comparativa cu Clujul,imi dau seama, ca suntem cu multi ani in urma,si ce-i mai grav,este faptul ca nu avem nici o sansa si ca-i, vai de mama noastra.Apropo,cu cartierul de locuinte sociale dupa modelul Mazare cum stam,poate calca si el pe urmele mascariciului de Constanta.

  Raportează
 • postat de galatean, nu venetic Vineri, 11 Aprilie 2014 02:50 5.13.162.*** Link la comentariu
  10
  36

  Stan, Popa si restul gastii ar trebui impuscati. Altfel nu-i departe ziua in care vor ajunge sa ne omoare ei pe noi.

  Raportează
 • postat de Made in Galati Vineri, 11 Aprilie 2014 01:04 5.13.236.*** Link la comentariu
  2
  61

  Într-altă ordine de idei, trebuie spus că, din câte știm noi, Pontic Trans nu are acord de mediu pentru un restaurant, fie el și plutitor. Ci doar pentru „Amplasare ponton acostare nava pasageri 300 locuri”. Una e să acosteze o navă de pasageri din când în când și alta e să funcționeze un restaurant 16 din 24, cu toalete, apă uzată deversată la greu, poluare fonică etc.

  În articolul din 2009 al VL, autorul nota că, lângă Malnaș, mai apăruseră „două remorchere reabilitate, ele completează de agrement al burţii”. Asta nu fără a observa că „autorizaţia de construcţie s-a emis pe numele unei singure persoane, Răzvan Avram, director . Iată că şi bugetarii pot face rost de bani!”.

  Evident, dacă homo pecistus a putut, cum să nu poată și homo pesedistus? Și continua autorul articolului: „S-a primit documentaţia şi de la o a treia firmă. (...) În fază de obţinere a certificatului de urbanism se află un vas-restaurant care va fi (am)plasat în faţa restaurantului „Valurile Dunării”. Vasul va putea face şi curse Galaţi – Brăila sau Galaţi – Tulcea, atunci când vor fi destule cereri. Proiectul este al unui fost navigator, Lucian Crăciun, prin firma navigator Pontic Trans SRL.”

  Ei și acum apare amănuntul care, citit cu atenție, poate conduce la ideea că o a patra firmă a fuzionat în cele din urmă cu cea de-a treia la nivelul ideii vasului restaurant-hotel-pasager. „În prova vaselor lui Avram se pregăteşte un alt proiect, şi acesta în fază de obţinere a certificatului de urbanism. El aparţine unui nume celebru în lumea restaurantelor: Cosoreanu.” Conform direcvtorului de Urbanism de atunci, Ionel Ardean, actualmente director la Apele Române, investiţia lui Cosoreanu urma a fi cea mai mare, pentru că va fi şi hotel. „Va fi ceva inedit: un ponton cu hotel şi restaurant. Ataşat la un remorcher, va putea fi folosit şi în călătorii de agrement”.

  Bun. Și care e legătura lui Florin Popa cu toate astea? Foarte simplă. Iată ce susținea Ardean atunci: „Erau foarte mulţi oameni interesaţi, însă momentul propice a fost acum (august 2009, n.n.), după apariţia unui city-manager la Primărie: Florin Popa. El a avut energia să dezlege, cum se zice, calul de la gard. Este meritul lui… Eu am fost lângă el, şi viceprimarul Ciumacenco a acceptat de asemenea ideea.”

  Doar că nu se spunea nimic și de Dumitru Nicolae. Primarul care, în somnolența lui a realizat probabil că lucrurile merg prea departe. Nu-i nimic. Astăzi, sub administrarea liberalului Marius Stan, aripa „îndrăzneață” a PSD are în sfârșit mână liberă la dezmăț.

  Deci chestia cea mai interesantă este că pontonul reprezintă o victorie a PSD-ului. Mai precis, a lui Florin Popa, viceprimarul fost city manager, tartorul licitațiilor din Primăria Galați încă de pe vremea ultimului mandat al lui Dumitru Nicolae.

  Deci, cetățenii pot sta liniștiți: Noul Galați nu va fi Galațiul de până acum. Ci și mai și!...

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.