Fonduri pentru infrastructura rutieră din Moldova

Fonduri pentru infrastructura rutieră din Moldova
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Majoritatea fondurilor alocate pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) merg în zona Moldovei, a declarat joi, 24 iunie 2021, la Iaşi, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, citat de Agerpres.

Ministrul susţine că fondurile vor fi destinate construirii autostrăzilor A7 şi A8, care leagă regiunea Moldovei de sudul ţării şi, respectiv, de vest.

"Personal, am fost la Bruxelles în luna aprilie şi am argumentat nevoia de a include aceste autostrăzi în PNRR. Europa şi-a construit infrastructură acum 20, 30, 40, 50 de ani. Priorităţile la nivelul continentului sunt un pic altele. Ştiţi foarte bine cât ne doare infrastructura în România şi mai ales în Moldova. Am încercat să aduc aceste argumente în discuţiile de acolo. Am discutat despre economie, siguranţă, poluare, pentru că în momentul în care tot acest trafic nu mai trece prin localităţi, nu mai avem poluare. Cred că am reuşit să conving, astea sunt semnalele pe care le avem. Bineînţeles, o să fim mulţumiţi în momentul în care avem programul aprobat, ceea ce urmează în lunile următoare", a afirmat Cătălin Drulă.

Citit 1077 ori Ultima modificare Joi, 24 Iunie 2021 19:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.