Harababură şi Complicitate (VII)

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

"Nu vă mai spun, stimabile Calomfir, despre sinistrele zgomote produse şi răspândite de colţarii scăpaţi de sub orice control. În pofida faptului că şeful Poliţiei vorbea, mai zilele trecute, despre subţierea bandelor care-şi fac veleatul şi obrăznicia pe unde vor muşchii lor, cartieriştii sunt peste tot, prin faţa magazinelor, prin jurul chioşcurilor, pe la scările blocurilor, prin ganguri, prin tot felul de locuri obscure şi mizere.

Cu ce se ocupă? Se ştie foarte bine: beau alcool, sparg seminţe, scuipă, urlă, zvârle gunoaie la întâmplare, sfărâmă liniştea cu boxele date la maxim prin limuzine. Cine-i dă mai încet? Cine-i opreşte? Cine-i civilizează?...Nu vă mai zic, mărite pârcălab, despre locatarii cu nesimţirea la zi. Când vor, pornesc tot felul de instalaţii şi cică ascultă muzică. De fapt, aceşti neteziţi de lene şi lipsă de instrucţie inundă cu decibelii manelelor tot ce mai însemnează oleacă de respect.

În prăvălirea zgomotului peste tot, îşi bagă şi-şi scot cot la cot cu nevestele şi amantele, chefuiesc şi zbiară, se smulg din balamale şi din încheieturi, trântesc scaune şi pahare...de parcă ar fi singuri în bloc şi de parcă liniştea altora n-are nici o valoare pentru înalta lor nesimţire. Cine-i pune la punct pe aceşti gealaţi? Cine-i educă pe aceşti măscărici? L-am rugat pe unul dintre ei să-mi respecte dreptul la linişte, i-am spus că mă obligă să chem poliţia, iar dumnealui s-a răstit lăudându-se că-l doare-n curbura mofturilor sale, că face ce vrea în casa lui!...Să facă, dar să nu-i deranjeze pe ceilalţi! Cică aşa se simt ei bine, numai aşa îşi pot propune şi afişa trista lor personalitate! Ce bestialitate...să te simţi bine pe răul făcut altora!...Dar pe cei care accelerează motoare în miez de noapte, cu boxele până la refuz, şi fac raliuri, şi ţipă, şi trivializează tot ce mai înseamnă fond principal de cuvinte, şi opresc să-şi consume gloria şi imbecilitatea în urechile celor care mai sunt normali...cine-i cheamă la ordine? Cine le bagă în tărtăcuţe ceea ce trebuie băgat în situaţii de urgenţă? Cine-i adună să-i ducă în cabinetele de specialitate ale Purificării, în spaţiile de terapie intensivă ale Ministerului Psihologiei Naţionale? Nu există acest fel de Minister?! Nu există, dar trebuie înfiinţat numaidecât! Nu trebuie admis nici un răgaz, fiindcă doamna Demos Kratos a umplut străzile cu liberul arbitru, cu samavolnicie, dezdumnezeire, rebuturi şi indiferenţă!...Sigur că da! Asta se organizează şi se petrece în cartierele Cetăţii! Iar Valsul care anunţă ora exactă...s-a stins!”...(O clipă, vă rog!)

Citit 663 ori Ultima modificare Marți, 09 Octombrie 2018 19:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.