Strict Autentic (III)

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

În Germania, bibicul din Micro 17 a fost amendat cu 50 de euro pentru că a parcat motocicleta pe trotuar. În Belgia, pompierii au pus furtunurile cu apă pe un nesimţit care-şi lăsa urina printre pubele. Aţi auzit/văzut să se fi luat (în Galaţi) vreo astfel de măsură împotriva imbecililor de tot soiul? E peste puterile autorităţilor să-l sancţioneze pe cei care, spre pildă, tulbură liniştea cu tot felul de scule "performante", sparg pereţi, sfărâmă, dărâmă, bortelesc, taie, cară, distrug, vandalizează. Ce au făcut şi ce fac cei de la "urbanism" contra cestor vandali? Stricătorii au făcut şvaiţer şi varză din sărmana şi docila alcătuire a clădirilor/blocurilor, iar responsabilii năimiţi în "rezistenţa" Cetăţii stau cu mâinile-n... sâni, se pot plânge că nu au legi, nu au prerogative, nu au pârghii...!... Să-şi facă legi, prerogative şi pârghii, şi să le aplice, să nu mai lase oraşul în raza de acţiune a creierului mărunt!... Nu?

Mă aflu de întrebare fără răspuns şi de răspuns fără întrebare cu simpatica doamnă Lucia Păduraru, într-un magazin mixt de pe Frunzei. Ea vinde tot ce cumpăr, chiar dacă eu nu cumpăr tot ce vinde. Ea vinde foarte corect şi frumos, iar eu o respect frumos şi corect. Ne uităm oleacă peste stradă, la "umbra" salcâmului de atunci... din care, într-o iarnă, o pasăre cioară (s)-a căzut (bocnă) dintre celelalte sute de surori... şi, ca şi cum s-ar fi spart o oglindă, pământul s-a umplut cu puzderie de oacheşe, spre bucuria şi spre vacarmul insolent al (supra)vieţuitoarelor în (marş)alergare/zbor către cel de mult aşteptat/pândit succes majoritar!... Nu?

Dinspre nordul Frunzei, pe partea stângă a străzii cu tramvai şi hărmălaie, apar doi tâmpi pe biciclete. Nimic important, veţi zice. Ba, vă zic. Cei doi îşi opresc vehiculele şi se pişă pe gard, unul în stânga şi unul în dreapta clădirii "Golden House", pe care Cristian Mormânt (cum îl alintă prietenii pe simpaticul patron al "Cristian Company") o pune la discreţia ecteniilor de comând!... Apoi, la fel de neruşinaţi, alde haplea scuipă triumfal şi se pierd în aglomeraţia de pe Esplanada Tristeţii, unde lumea se "distrează" cu mâncători de microfoane, cu "artişti" zbierători la cer!...

Îl citez pe Carlo M. Cipolla, din "Legile fundamentale ale imbecilităţii umane", Ed. "Humanitas", 2014: "Zi de zi, într-o continuă monotonie, te vei găsi asaltat de imbecili care apar pe neaşteptate în cele mai incomode locuri şi în cele mai improbabile momente!"... Nu?

Citit 355 ori Ultima modificare Duminică, 14 Aprilie 2019 16:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.