Maria şi Cărţile (XV)

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sigur că da!...Oare chiar nu se putea altfel? Oare chiar şi aici, într-această mult căutată/aşteptată „pustietate”, trebuia să (ne) deranjeze ceva/cineva?...Doamne, câtă lipsă de Respect pentru acest Pământ! Pământule, câtă lipsă de dumnezeire pe Aria ta, pe Sufletul tău, pe Răbdarea ta!...Sigur că da! La vro câteva case mai încolo, sub lumina speriată a unui bec de uliţă, un stol de baragladine desfăşoară manele din boxele difuzoare ale limuzinei! Şi zbiară, şi „dansează”, şi fluieră, şi comit gesturi obscene, şi haşurează văzduhul nopţii cu suduituri şi „reflecţii” de la uşa cortului!...Ne punem palmele-n creştet, ne crucim, încercăm rugăciuni de oprire a balamucului! Invocăm ajutor Celest, poate trimite vrun ozeneu/asteroid pe tărtăcuţele l-alde michiduţă!...Nici vorbă! Stolul de „melomani” se comportă după chipul şi asemănarea acidului dezoxiribonucleic atavic, „integrat” perfect pe coordonatele emisferei nordice a cestui biet Gogoloi de Lut! Şi nu se aude şi nu se vede nici măcar o roată a maşinii/patrulei de Poliţie Rurală, să-i strângă de „apucături” pe aceşti neghiobi, să-i dea mai încolo, mai încolo...spre Răsărit!

Sigur că da!...Vasile Cherpedin înşfacă mătărânga din dosul uşii, ne roagă să nu ne facem gânduri negre, să nu mai stăm ca nişte proiectile nerăbdătoare...fiindcă dumnealui se întoarce „cât ai fierbe un ou de găină”, cum Ştefan cel Mare de la „întâlnirile amicale” cu hoardele tătare!...Şi chiar aşa se şi întâmplă! Exact după 3,14 minute, avalanşa decibelilor încetează! Mintenaş, apare şi Vasile în pragul uşii, zâmbind persuasiv!...E cât se poate de clar şi bine pentru toţi! Liniştea bate din palme şi se aşterne-n jurul nostru, dedesubtul nostru, deasupra noastră...gata să (ne) asculte ce suntem în stare să înţelegem din „Prima lege fundamentală a imbecilităţii umane”... şi, mai ales, ce măsuri se „impun” pentru descurajarea şi neutralizarea cestor manifestări epidemice, distrugătoarea CONDIŢIEI umane programate/poruncite de domnul DEMIURG!

Clinchetul păhăruţelor cu „tescovină” certifică o stare de alb şi o contrastare de negru, o blândeţe şi o netezire cum numai OBRAZUL PĂMÂNTULUI câştigă sub atingerea părinţilor noştri, cu sapa şi cu sufletul şi cu gândul, uite aşa, chiar aşa, SĂ NU SE ÎMPIEDICE APA ÎN CARE A PLÂNS DUMNEZEU!...Sigur că da! Mă simt iscodit de Şase Ochi! Semn că am ajuns la semn cu Aşteptarea! Semn că trebuie să-mi pun glasnicele în mişcare şi să DECRETEZ!...(Stai aşa!)

Citit 1624 ori Ultima modificare Duminică, 22 Decembrie 2019 19:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.