Şomaj tehnic cu repetiţie la LTG 2 şi LBR

Şomaj tehnic cu repetiţie la LTG 2 şi LBR
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Siderurgiştii au mai primit marţi o veste proastă. În cadrul unei întâlniri cu sindicaliştii de pe platformă, şefii ArcelorMittal Galaţi au anunţat când vor trimite din nou în şomaj tehnic angajaţi de la Laminorul de Tablă Groasă 2 (LTG2) şi de la Laminorul de Benzi la Rece (LBR).

Deocamdată sunt multe necunoscute legate de perioada în care va fi aplicată această măsură, dar şi de numărul angajaţilor care vor fi afectaţi.

„Ni s-a comunicat în cadrul acestei întâlniri faptul că în următoarea perioadă, angajaţii de la LBR şi LTG 2 vor fi trimişi în şomaj tehnic, motivul fiind lipsa de comenzi pentru produsele realizate aici în această perioadă”, ne-a declarat Adrian Adăscăliţei (foto), liderul FSS Metarom de la ArcelorMittal Galaţi.

Potrivit sindicalistului, cei din administraţie nu au comunicat date precise legate de numărul angajaţilor care vor pleca în şomaj tehnic, dacă acest lucru se va face în mai multe etape şi nici pentru ce perioadă se va recurge la măsură.

„Sunt date pe care le-am solicitat şi aşteptăm un răspuns. Cel mai probabil se va folosi această perioadă pentru reparaţii la cele două obiective, din acest motiv este posibil ca angajaţii de la mentenanţă, cei care se ocupă de întreţinere şi reparaţii să nu fie afectaţi de această măsură”, a mai spus Adrian Adăscăliţei.

Contactaţi, reprezentanţii ArcelorMittal au confirmat faptul că a existat o întâlnire între ei şi reprezentanţii salariţilor în cadrul căreia s-au discutat aspecte legate de şomajul tehnic la cele două laminoare, fără a face însă şi alte comentarii.

Există informaţii potrivit cărora salariaţii de la LTG 2 şi LBR vor beneficia de aceleaşi condiţii aplicate de către ArcelorMittal Galaţi şi în momentul în care, anul acesta, s-a decis trimiterea tuturor angajaţilor Combinatului în şomaj tehnic.

Mai precis, angajaţii ar putea beneficia de 85 la sută din salariu dar şi de prevederile unei ordonanţe de guvern în vigoare care asigură înlesniri pe perioada şomajului tehnic în ceea ce  priveşte plata contribuţiilor sociale.

Citit 1163 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.