Cifre financiar-contabile la Căminul ”Sf. Ilie”

Cifre financiar-contabile la Căminul ”Sf. Ilie”
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Căminul pentru Persoane Vârstnice ”Sfântul Ilie” din Galaţi este un centru rezidenţial care funcţionează ca serviciu social al Asociaţiei „Șerban și Asociații”, începând cu luna noiembrie 2016. Potrivit datelor furnizate pe website-ul căminului, asociația este furnizor privat de servicii sociale, acreditat în condiţiile legii, având personalitate juridică proprie.

Mai exact, în septembrie 2016, Judecătoria Galați a admis conform legii cererea formulată de petenta Asociaţia „Şerban şi Asociaţii”, cu sediul în Şendreni (județul Galaţi) și a dispus acordarea personalităţii juridice şi înscrierea sa în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor aflat la grefa Judecătoriei Galaţi.

Conform Ministerului Finanțelor, asociația aplică OMEF nr. 1.969/2007 privind aprobarea reglementărilor contabile pentru persoanele juridice fără scop patrimonial. Cifrele arată că, în anul 2017, ”Șerban și Asociații” a realizat venituri și cheltuieli identice, în valoare de aproximativ 2,257 milioane de lei, efectivul de personal privind activitatea fără scop patrimonial fiind în număr de 36. Ultimele cifre date publicității, pentru anul 2018, arată o creștere a veniturilor până la 3,37 milioane de lei, cheltuielile totale fiind de circa 2,45 milioane de lei. Totodată, asociația a raportat capitaluri proprii de 922.140 de lei, efectivul de personal privind activitatea fără scop patrimonial scăzând la 30.

În fine, potrivit propriului raport de activitate, în anul 2019 la Căminul pentru Persoane Vârstnice ”Sfântul Ilie” au fost reintegraţi familial trei beneficiari și au decedat alți 67.

Citit 4158 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Aprilie 2020 20:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.