Apa din Dunăre a ajuns în zona Matca

Apa din Dunăre a ajuns în zona Matca
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Conform informațiilor primite de la Filiala Teritorială de Îmbunătățiri Funciare (FTIF) Galați din cadrul ANIF, rețeaua de canale de aducțiune din Amenajarea Câmpia Covurlui a fost umplută pe o lungime de 120,15 kilometri, ca urmare a solicitărilor de apă pentru irigații venite din partea beneficiarilor. Mai exact, apa pentru irigații preluată prin pompare din Dunăre și repompată în Terasă cu stația SRP1 Vânători, a ajuns în plotul SPP 54 aferent beneficiarului OUAI Lupa.

Cu această ocazie, directorul FTIF Galați, Adrian Sorin Pîrvu, a precizat că "pentru beneficiarii din zona Matca, ANIF - FTIF Galați promovează o soluție alternativă de alimentare cu apă din râul Siret, la acest moment apa pentru irigații parcurgând peste 100 de kilometri, după ce este pompată din Dunăre, pentru ca cei din zona respectivă să poată iriga".

Conform aceleiași surse, până la această dată, de la debutul campaniei, la finele lunii martie și până la începutul lunii mai, în județul Galați a fost irigată o suprafață de 3.194,75 hectare.

Citit 10414 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Mai 2022 14:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.