Creștere a afacerilor din industrie

Creștere a afacerilor din industrie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă) a crescut, în primele două luni din acest an, comparativ cu perioada asemănătoare din 2022, în termeni nominali, cu 6,8 la sută, informează Institutul Naţional de Statistică (INS). Această creștere a fost generată de creşterea industriei prelucrătoare (+7,5 la sută). Industria extractivă a scăzut cu 5,7 la sută.

Pe marile grupe industriale, creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria bunurilor de uz curent (+17,5 la sută), industria bunurilor de capital (+13,1 la sută) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+2,0 la sută). Scăderi s-au înregistrat în industria energetică (-3,4 la sută) şi în industria bunurilor intermediare (-0,8 la sută).

Cifra de afaceri din industrie a crescut în termeni nominali, în luna februarie 2023, comparativ cu luna precedentă, pe total, cu 6,2 la sută, datorită creşterii înregistrate în industria prelucrătoare (+7,3 la sută), în vreme ce industria extractivă a scăzut cu 12,4 la sută.

Citit 788 ori Ultima modificare Sâmbătă, 22 Aprilie 2023 10:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.