Regiunea îi cere UE peste 50 de milioane de euro pentru conservarea ariilor protejate
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Regiunea îi cere UE peste 50 de milioane de euro pentru conservarea ariilor protejate
Pădurea Gârboavele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trei consilii judeţene, trei autorităţi de mediu şi 15 organizaţii non-guvernamentale din regiunea noastră cer peste 50 de milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru conservarea ariilor protejate din această parte a ţării. Proiectele, 23 la număr, vizează în principal elaborarea sau revizuirea planurilor de management, dar şi activităţi de informare sau publicitate pentru arii naturale între care se numără Pădurea Gârboavele, Delta Dunării şi Subcarpaţii Vrancei. Cererile de finanţare au o valoare totală de 241,6 milioane de lei, adică 52,6 milioane de euro, a anunţat Organismul Intermediar din Regiunea 2 Sud-Est pentru Programul Operaţional Sectorial Mediu.
Proiectele, care vor fi supuse analizei şi aprobării înainte de a fi finanţate de către UE, au fost depuse în cadrul celei de-a cincea şi ultimei sesiuni de depunere de proiecte pe axa 4, dedicată protecţiei naturii. Pentru acest ultim apel sunt disponibile circa 50 de milioane de euro la nivelul întregii ţări, ceea ce înseamnă că doar proiectele întocmite în regiunea noastră pot genera consumarea întregului fond, dacă sunt aprobate.

Citit 1569 ori Ultima modificare Miercuri, 01 August 2012 19:53

5 comentarii

 • postat de Partidul Verde
  Joi, 02 August 2012 18:29
  Vasile Dănăilă Pazvante, vicepreşedinte PV, persecutat politic de USL
  Comunicat de presă
  Vasile Dănăilă Pazvante, vicepreşedinte al Partidului Verde din România, cetăţean de onoare al Municipiului Tecuci, consilier municipal, candidat la funcţia de Primar al Municipiului Tecuci la alegerile locale din 10 iunie a.c. este supus unui întreg şir de şicane şi persecuţii , toate cu substrat şi conotaţii politice, atît el personal cît şi afacerea sa – administrarea Parcului Central din Tecuci, parc recunoscut pentru caracterul său unic, adevărat „colţ de rai”, singurul brand turistic tecucean – de către primarul ales al Tecuciului, Daniel Gerhardt Ţuchel (USL-PNL).
  Ultima acţiune a lui Gerhardt Daniel Ţuchel, profund anti-democratică şi aflată periculos la limita legalităţii, în dispreţul şi sfidarea întregii comunităţie tecucene, o reprezintă Proiectul de retragere a titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Tecuci, proiect avînd ca iniţiator pe Gerhard Daniel Ţuchel şi aflat pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a CL din 3 august a.c.
  Invocarea nerespectării Regulamentului de acordare a tltlului de Cetăţean de Onoare al mun. Tecuci („vot deschis” în loc de „vot secret”) este o dovadă peremptorie a spiritului revanşard meschin, politic şi partinic, cu care Gerhardt Daniel Ţuchel, viciază şi intoxică relaţia de respectare a valorilor şi drepturilor cetăţeneşti. Protestăm vehement şi fără şovăială împotriva lui Gerhardt Daniel Ţuchel şi gravităţii stării de lucruri pe care a generat-o şi solicităm public autorităţilor abilitate în respectarea legalităţii, reacţii imediate, nemijlocite şi categorice.

  Partidul Verde din România
  Ovidiu Iane, Preşedinte
  0
  0
  Raportează
 • postat de contra
  Joi, 02 August 2012 14:36
  Fassss!
  0
  0
  Raportează
 • postat de gălățeanu
  Joi, 02 August 2012 14:34
  Mai spune-ne, dnă Mișcalencu, ce proiecte a depus C.J. Galați, cine la va gestiona, ce șanse avem să fie aprobate? Care e al treilea județ, în afară de Vrancea? Ar fi grozav să reușească. Ține-ne la curent!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mihai
  Joi, 02 August 2012 12:24
  "vizează în principal elaborarea sau revizuirea planurilor de management, dar şi activităţi de informare sau publicitate"
  Deci vor sa toace bani ca de obicei fara sa faca nimic concret. Mi-e sila.
  0
  0
  Raportează
 • postat de George...
  Joi, 02 August 2012 07:02
  Cum naiba aveti tupeul sa va caciuliti la mrea poarta cand nu starpiti coruptia care a distrus tara ... Chiar puteti fii atat de INDOLENTI ... Cati bani a cheltuit UDREA si NEMERNICI CLASEI POLITICE , INDIFERENT DE CULOAREA POLITICA IN ULTIMI 3 si implicit 22 DE ANI ... Se dau TUNURI DE MILIARDE DE EURO LA NIVEL NATIONAL SI VOI CA NISTE RETARDATI , CERETI IMPRUMUT DE LA U.E de MILIOANE EURO ... Activati O JUSTITIE INDEPENDENTA SI RECUPERATI SUMELE FRAUDATE DE NEMERNICII ROMANIEI ... La U.E mergeti DRACULUI CU PROECTE CONSISTENTE FINANCIAR , CA DE ASTA NE-AM INTEGRAT SI COTIZAM CA NISTE FRAERI ... Sunteti de rasul CURCILOR ... Chiar nu inteleg , CLASA POLITICA A ROMANIEI PARCA AR FII FORMATA DIN FOSILELE COMUNISTE , PE CARE CEAUSESCU LE-A UTILIZAT PE POST DE PORTARII COMITETULUI CENTRAL SI RETARDATII EMANATI DIN INVATAMANTUL , ULTIMILOR 22 DE ANI . Suntem chiar atat de PROSTI ???
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.