Se caută ingineri şi lucrători la textile, în ţară

Se caută ingineri şi lucrători la textile, în ţară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La nivel naţional erau vacante, ieri, 9.418 locuri de muncă, potrivit celui mai recent raport al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Dintre aceste oferte de angajare, 1.031 li se adresau persoanelor care au absolvit studii superioare, restul de 8.387 aşteptând să fie ocupate de absolvenţi de studii medii şi de muncitori calificaţi sau necalificaţi.

Diplomă de inginer să fie!

Cele mai căutate meserii pentru licenţiaţi erau: inginer mecanic (44 de posturi), inginer construcţii civile, industriale şi agricole (30 de posturi) şi inginer de sistem software (27 de posturi). Mult mai slabă era oferta pentru reprezentanţi medicali (12 posturi), directori de vânzări (11 posturi) şi manageri (10 posturi). Mai era nevoie şi de programatori, asistenţi medicali sau consultaţi în contabilitate. 

Fără facultate, ajungi la textile!

Pentru absolvenţii de studii medii, cele mai multe locuri de muncă erau vacante, ieri, în domeniul textilelor. Astfel, dintre cele 8.387 de posturi vacante, 605 erau pentru confecţioner - asambleor de articole textile, 467 pentru muncitori în industria confecţiilor şi 304 pentru operatori confecţioneri industriali de îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje şi materiale sintetice. Ofertă săracă era pentru vânzători (191 de posturi), sudori (177 de posturi) şi agenţi de securitate (168 de posturi).      

Citit 1897 ori Ultima modificare Marți, 04 Septembrie 2012 16:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.