În ce afaceri ar băga bani gălăţenii

În ce afaceri ar băga bani gălăţenii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii au idei de afaceri şi unii dintre ei chiar şi le-ar pune în practică în cel mai scurt timp, dacă ar găsi şi banii de care ar avea nevoie.

„Cred că aş deschide ceva în zona Galaţiului istoric. Mi se pare că există un foarte mare potenţial aici. Dintre cele 260 de monumente istorice listate în judeţ anul trecut, vreo sută sunt în oraş şi cele mai multe în această zonă. Ar merge şi cafenele şi restaurante, dar poate şi ceva legat de teatre şi muzee. Sigur că ar fi nevoie de măcar câteva sute de mii de euro, dar, dacă nu am eu aceşti bani, mă bucur totuşi când văd că cei care au încep să investească. Pentru susţinere, aş vorbi şi cu Primăria, să oprească traficul pe această porţiune de stradă Domnească, măcar în weekend, aşa cum se întâmplă la Focşani”, a declarat Valentin Bodea, profesor de istorie, în vârstă de 30 de ani. (foto).

„Nu mi-am propus să-mi deschid o afacere. Dar, ipotetic, dacă aş fi pus în situaţia asta, mi-aş deschide, probabil, un restaurant în zona aceasta de centru, de pe Domnească. Aici ar merge. Ca investiţie iniţială, cred că aş avea nevoie măcar de 100.000 de euro. Posibil chiar mai mult. Şi n-aş face-o o afacere de familie. Nu zic că nu aş lucra cu nimeni din familia mea, dar cu siguranţă n-ar fi un loc în care să-mi angajez toţi verii şi ceilalţi membri ai familiei”, ne-a declarat domnul M.C., în vârstă de 30 de ani.

„La vârsta mea, nu ştiu dacă aş mai începe o afacere mare, în adevăratul sens la cuvântului. Eu am lucrat mai mult de 20 de ani în străinătate şi am văzut cum stau lucrurile, şi acolo, şi aici. La noi, investitorii mici, oameni care vor să se ridice şi să construiască ceva, nu primesc ajutor. Mie mi-ar plăcea să încep o afacere în apicultură şi chiar mă gândesc serios la acest lucru. Pot să cumpăr mai multe familii de albinbe şi să încep fără să cheltuiesc prea mulţi bani. Acum învăţ, citesc cărţi de specialitate şi vorbesc cu oameni care au deja experienţă în acest domeniu. Apoi vom vedea cât de bine va merge. Este genul de afacere care nu mi-ar mai permite să mă ocup şi de altceva”, a apreciat Paul Lungu, în vârstă de 50 de ani.

Citit 1848 ori Ultima modificare Duminică, 03 Februarie 2013 16:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.