Creşterii salariale condiţionate la ArcelorMittal Galaţi/ S-a semnat Contractul Colectiv de Muncă

Creşterii salariale condiţionate la ArcelorMittal Galaţi/ S-a semnat Contractul Colectiv de Muncă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Salariile siderurgiştilor de la ArcelorMittal Galaţi vor creşte în 2014 cu doar 50 de lei. Este singura majorare a veniturilor necondiţionată prevăzută în contractul colectiv de muncă (CCM) pentru anul care abia a început. Administraţia mai propune două bonusuri, condiţionate însă de realizarea profitului sau creşterea siguranţei şi securităţii în muncă. Contractul a fost semnat seara trecută de patronat şi reprezentanţii sindicatului Siderurgistul. 

"ArcelorMittal Galaţi anunţă încheierea negocierilor Contractului Colectiv de Muncă (CCM) pentru anul 2014 prin semnarea acestuia cu partenerul social, Sindicatul Siderurgistul AMG. Noul C.C.M. prevede creşterea salariilor în sumă fixă şi două bonusuri noi pentru obţinerea de rezultate bune în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi pentru revenirea pe profit a Unităţii. Pentru muncitori şi maiştri pachetul echivalează cu o creştere medie a veniturilor de 6% inclusiv o creştere a salariului de bază de până la 5,2%", a declarat Dorian Dumitrescu, purtător de cuvântal administraţiei ArcelorMittal Galaţi. 

De fapt, cele spuse de către oficialul combinatului se pot traduce în cifre concrete cu o majorare a salariului de 50 de lei. Angajaţii ArcelorMittal Galaţi ar putea primi şi câte o primă de 150 de lei la sfârşitul anului 2014 dacă ArcelorMittal Galaţi nu va mai încheia anul cu pierderi. Un alt bonus este cel de 120 de lei care ar putea fi acordat de Ziua Sănătăţii şi Securităţii în Muncă, dacă în departamentele din care muncitorii fac parte nu se vor înregistra accidente de muncă, au declarat surse sindicale. 

Citit 3967 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014 12:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.