Creşterii salariale condiţionate la ArcelorMittal Galaţi/ S-a semnat Contractul Colectiv de Muncă

Creşterii salariale condiţionate la ArcelorMittal Galaţi/ S-a semnat Contractul Colectiv de Muncă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Salariile siderurgiştilor de la ArcelorMittal Galaţi vor creşte în 2014 cu doar 50 de lei. Este singura majorare a veniturilor necondiţionată prevăzută în contractul colectiv de muncă (CCM) pentru anul care abia a început. Administraţia mai propune două bonusuri, condiţionate însă de realizarea profitului sau creşterea siguranţei şi securităţii în muncă. Contractul a fost semnat seara trecută de patronat şi reprezentanţii sindicatului Siderurgistul. 

"ArcelorMittal Galaţi anunţă încheierea negocierilor Contractului Colectiv de Muncă (CCM) pentru anul 2014 prin semnarea acestuia cu partenerul social, Sindicatul Siderurgistul AMG. Noul C.C.M. prevede creşterea salariilor în sumă fixă şi două bonusuri noi pentru obţinerea de rezultate bune în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi pentru revenirea pe profit a Unităţii. Pentru muncitori şi maiştri pachetul echivalează cu o creştere medie a veniturilor de 6% inclusiv o creştere a salariului de bază de până la 5,2%", a declarat Dorian Dumitrescu, purtător de cuvântal administraţiei ArcelorMittal Galaţi. 

De fapt, cele spuse de către oficialul combinatului se pot traduce în cifre concrete cu o majorare a salariului de 50 de lei. Angajaţii ArcelorMittal Galaţi ar putea primi şi câte o primă de 150 de lei la sfârşitul anului 2014 dacă ArcelorMittal Galaţi nu va mai încheia anul cu pierderi. Un alt bonus este cel de 120 de lei care ar putea fi acordat de Ziua Sănătăţii şi Securităţii în Muncă, dacă în departamentele din care muncitorii fac parte nu se vor înregistra accidente de muncă, au declarat surse sindicale. 

Citit 3766 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014 12:13

11 comentarii

 • postat de florin
  Duminică, 12 Ianuarie 2014 16:16
  5.13.183.***
  Pentru a se schimba ceva in traiul muncitorilor simpli este necesar sa se schimbe ceva in atitudinea lor.Daca ei asteapta ca unul ca Bezman sau Eftimie sa cistige ceva in favoarea lor atunci se inseala.Prima solicitare catre administratie ar fi ca acestia imediat sa treaca imediat in productie.Fara salariu personalizat fara masina data de catre administratie fara libere auto .....bezman sa fie clar pentru toata lumea :este omul administratiei si trebuie ca muncitorul roman sa fie destul de timpit sa nu inteleaga acest amanunt!!!!!Cu toti la saiba.Problema nu este la administratie.Administratia se foloseste admirabil in folosul ei de indiferenta omului simplu,de frica lui .S-a ajuns in combinat ca frica sa domine mai mult ca in anii comunismului.Atunci aveai curaj sa pui intrebari secretarului de partid si culmea primeai si raspunsuri....
  Cresterea salariului este datorata statului roman carea modificat in sus valoarea salariului minim cu 50 de lei.Deci trebuiau si astia ai nostri sa faca ceva ca salariul minimsa nu ajunga din urma salariul unui muncitor calificat.
  0
  12
  Raportează
 • postat de Sustenabilul
  Duminică, 12 Ianuarie 2014 16:02
  192.240.96.***
  Prime mai mari NU,bonusuri NU,indemnizatie marita pentru salvatori NU,spor de antena NU,indexarea sumelor din capitolul protectie sociala NU,majorarea salariului cu 15 procente NU,sambete si duminici platite cu spor de 50,respectiv 100% NU,imbunatatiri ale contractului colectiv in favoarea angajatului NU.
  Astea sunt rezultatele negocierii tale d-le Bezman ! Ti-a trebuit 2 luni ca sa fii de acord cu administratia,semnand NU tuturor cerintelor tale ? Daca asta e rezultatul inseamna ca esti tampit si n-ai stiut ce sa ceri !
  Intrebare: Ce s-ar fi intamplat cu mosneagul de Crisan(trantor sindicalist din 1998),Bezman si toata clica lor,daca negociau cu acelasi insucces,ani in sir,salariul minerilor (de ex.) ?
  Inteleg ca situatia economica nu permite minuni insa tot aceiasi situatie n-ar ingadui ca o sleahta de trantori sa fie scosi din productie si remunerati cu triplul salariului unui otelar.
  0
  11
  Raportează
 • postat de tutu
  Duminică, 12 Ianuarie 2014 12:28
  5.13.232.***
  120 lei de Ziua Sănătăţii şi Securităţii în Muncă s-ar putea sa ia dor cei de la Turn si de prin anexe.Aici e buna zicala “Cine nu munceşte nu greşeşte, iar cine nu greşeşte merită recompensat” ca doar nu cred ca vrea cineva sa se accidenteze si in plus se stia dinainte la cati o sa le dea bani ca se stiau de accidentele din 2013.
  1
  8
  Raportează
 • postat de ss
  Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014 19:44
  79.116.104.***
  o luam in sens invers.....5,2% - 50 lei ==> salariul mediu 961 lei. Ca intotdeauna numai minciuni de la jalnicii oficiali din combinat! Mereu calculele sunt ajustate ca sa denatureze adevarul, cresterea cu 50 lei a salariului nu inseamna 5,2% iar salariul mediu a marii majoritati a salariatilor din combinat nu se apropie de cel mediu national de aprox. 1.600 lei!
  3
  12
  Raportează
 • postat de ss
  Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014 19:23
  79.116.104.***
  crestere salariala fixa e o metoda corecta insa cu 50 de lei dupa o pauza de cativa ani e tot o bataie de joc!
  2
  18
  Raportează
 • postat de Cetecista de serviciu
  Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014 18:43
  5.13.214.***
  să ne retragem in masă din sindicate și apoi să ....... ce?
  nici voi nu știți ce vreți de fapt
  10
  5
  Raportează
 • postat de Mos Craciun
  Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014 17:35
  195.2.253.***
  @Sergiu

  Pentru mine,cuvintele celor mentionati de tine valoreaza ZERO din moment ce la actiunea "spontana" dar programata din timp,nedorita dar acceptata...anul trecut,au putut debita in fata multimii urmatoarele cuvinte :

  "Va e frig ? Sa rasturnam o masina,sa-i dam foc si sa ne incalzim...
  Va e foame ? Sa pradam masina cu prajituri de la Cuky's....
  Sa spargem cateva geamuri la turn sa ne stie de frica"

  Doar niste indivizi limitati,cu neuronii scurtcircuitati pot gandi astfel.

  Cat de viteji si bine intentionati sunt am vazut anul trecut,cand imediat dupa imprastierea multimii au semnat ccm in forma dorita de administratie.Adica 0% majorare salariala.Probabil luasera ceva pastile ptr tupeu si intre timp disparuse efectul :-)
  2
  15
  Raportează
 • postat de Onofrei Sergiu Gabriel
  Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014 15:51
  92.80.141.***
  @Mos Craciu, de-asta ti-am dat like!
  Bai frate, de ceva timp, sindicatele la fiecare negociere se intorc la 180 grade!!! De ceva zile, un lider de sindicat de la Otelarie zicea ca oprim turnarea, ca facem ca dregem, inghetam tot, prostestam,....Unde este actiunea???? Eu, m-am oferit din start!!! De ce nu s-a continuat???? Pai stai frate asa,....atunci cand imi inseli INCREDEREA, repet...IN-CRE-DE-REA, SINGURA SOLUTIE RAMANE, retragerea in masa DE LA SINDICAT !!!!!!!!! Punct!!! Ce atat amagire si bataie de joc??? Pana cand???? De prosteala sunt satul!!!! Ce ziceti???? ESTE CORECT???? Eu nu cred.,...!!!
  2
  25
  Raportează
 • postat de gopo
  Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014 15:50
  188.26.25.***
  marirea cu 50 de lei oricum se facea anul asta din cresterea salariului minim.Asa ca marii sefi de sindicat n-au obtinut nimic prin puterea lor de negociere ci doar prin efectul legii.
  1
  23
  Raportează
 • postat de Mos Craciun
  Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014 15:36
  195.2.253.***
  Daca astea au fost negocieri inseamna ca eu sunt popă.Ce negocieri se pot numi astea cand tu,Bezman,creier luminat ceri majorarea salariului cu 17% pentru ca mai apoi sa accepti mai putin de 5% fara a cere si parerea truditorilor pe care ii reprezinti ? Oricum,taberele au fost dezechilibrate.Pe de o parte fete frumoase,destepte,ce aparau interesul patronului iar dincolo niste marlani sadea.Probabil,taranii au intrat in fibrilatii cand le-a facut cu ochiul Mirela Stanciu si n-au mai stiu ce semneaza.
  2
  31
  Raportează
 • postat de dan
  Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014 14:27
  5.13.157.***
  Au scapat si ei cateva frimituri ,decat de loc .............,profit nu o sa declare francezii astia imputiti nici odata !!
  5
  24
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.