Evaluaţi acest articol
(17 voturi)
68 comentarii

De la începutul lunii, nu mai avem nevoie de permis de muncă pentru a lucra, legal, în Marea Britanie. Totuşi, după cum a remarcat până şi presa tabloidă din Regatul Unit, românii n-au luat cu asalt graniţele englezeşti din prima zi a lui 2014. Poate că o vor face mai târziu sau poate că nici măcar nu vor catadicsi să privească spre oportunitatea londoneză. Întrebarea momentului este: merită sau nu să plecăm la muncă în ţara lui Shakespeare, în 2014?
Adrian Ţapu are 28 de ani şi a terminat Facultatea de Jurnalism-Engleză la „Dunărea de Jos”. A plecat în Regatul Unit în august 2011 şi s-a întors în noiembrie, anul trecut. Adică tocmai înainte ca piaţa muncii să se liberalizeze. În cei doi ani, a învăţat să supravieţuiască în Londra, un oraş cu peste opt milioane de locuitori veniţi din toate colţurile lumii. Spune că, deşi a revenit în ţară din motive personale, nu exclude posibilitatea de a se reîntoarce, la un moment dat, să trăiască în Marea Britanie. Mai ales acum, după ce şi-a creat acolo un drum şi după ce angajatori nu îi vor mai cere permis de muncă.
- Sunt chiar atât de multe locuri de muncă, în Marea Britanie, încât să-ţi poţi găsi repede ceva de făcut?
 - Da, sunt multe joburi, mai ales în Londra. Este un oraş mare, cu peste opt milioane de locuitori. Sunt 32 de borroughs, plus City-ul (unităţi administrative - n.r.) şi fiecare are sistem administrativ propriu. Sunt foarte multe fast-food-uri, magazine şi restaurante. Se construieşte mult.
- Cum îţi găseşti de muncă? Pe cine trebuie să întrebi?
- Ai două soluţii. Fie mergi de la o firmă la alta şi întrebi dacă au nevoie de forţă de muncă. Îţi vei găsi ceva destul de repede. Fie apelezi la serviciile unei agenţii de plasare a forţei de muncă, dar atunci va trebui să plăteşti comisioane.
- Cât câştigi în Londra?
- Depinde de jobul pe care ţi-l găseşti. Într-o cafenea, te aştepţi să câştigi în jur de cinci lire pe oră. În restaurant, la low-level, cum ar fi spălatul vaselor, ar trebui să ajungi cam la 30 de lire pe tură. Un ospătar câştigă şi 200 de lire într-o săptămână cu şase zile de muncă, iar uneori reuşeşti să ajungi şi la 380 de lire pe săptămână. Se plăteşte bine în securitate, de la opt sau nouă lire în sus pe oră, dar îţi trebuie un curs prealabil de calificare. Şi în construcţii se câştigă foarte bine şi sunt joburi căutate de români. Eu am lucrat în construcţii, dar la un fel de curăţenie şi finisaje. Urma să lucrez şi în condiţii grele, însă între timp am decis să renunţ la job. De obicei, 300-400 de lire pe săptămână tot câştigi în construcţii. Sunt multe, multe alte joburi pe care le poţi face. Faci cursuri, te specializezi şi aplici. Unii angajatori îţi oferă chiar calificarea, înainte de angajare. Pe mine mă interesa, spre exemplu, un post de şofer de autobuz. Numai că locurile la cursuri se rezervă cu vreo jumătate de an înainte.
- Cât cheltuieşti lunar ca să supravieţuieşti?
- Englezii ştiu că est-europenii vor veni în Regat, aşa că preţurile chiriilor cresc. Când am ajuns eu acolo, în 2011, dădeam maxim 70-80 de lire pentru ceea ce ei numesc „double room”, pe săptămână. Vorbim despre o cameră cu pat dublu, ceva spaţiu şi loc pentru un şifonier mare. În noiembrie 2013, când am părăsit eu Londra, chiriile pentru „double room” porneau de la minim 80-90 de lire. Greu este şi din cauză că gazda îţi cere o garanţie substanţială, atunci când te cazezi. Îţi iei acei bani înapoi, dar să dai câteva sute de lire din buzunar te destabilizează financiar, mai ales când eşti proaspăt venit. Calitatea camerei pe care o găseşti de închiriat depinde şi de noroc. Uneori găseşti camere curate şi familii cumsecade în casa cărora locuieşti. Baia şi grupul sanitar sunt de multe ori comune, aşa că e important cum sunt educaţi oamenii cu care împarţi spaţiul. Anunţurile de închiriere le găseşti în ziare sau pe geamurile magazinelor de cartier. În plus, ca totul să meargă bine, trebuie să-ţi plăteşti taxele. Dacă faci mai mult de 6,5 lire pe oră, trebuie să dai 20 la sută la stat. Dar există avantaje. Eu am număr de asigurare socială şi toate documentele mele sunt în regulă, în cazul în care m-aş întoarce să trăiesc acolo.
- Mâncarea şi hainele cât costă? Cât îţi poţi permite, dacă o iei de la zero?
- Mâncarea costă cam la fel ca la noi. Găseşti, la orice oră, sendvişuri de două sau trei lire, la magazinele de cartier. Sunt foarte multe fast-food-uri cu mâncare bună. Iar dacă îţi găteşti acasă, îţi rămân şi bani. Haine găseşti de la sute sau chiar mii de euro, cum sunt cele de la Burberry, până la câteva zeci de euro. Eu mi-am cumpărat o geacă de la un magazin de cartier, să-i spunem aşa, cu vreo 60 de lire. Transportul este, însă, foarte scump. Şi durează, în cazul în care munceşti în altă zonă decât cea în care locuieşti, aşa că trebuie să-ţi alegi cu grijă mijloacele de transport.
- Per total, merită să pleci la muncă în Anglia?
-Cred că merită. Cum spuneam, m-am întors în România din motive personale, dar viaţa e acceptabilă acolo. Dacă vrei să te descurci şi munceşti, n-ai de ce să nu reuşeşti să trăieşti în Londra în condiţii bune. Dacă se putea şi înainte de 1 ianuarie, ar trebui să fie cu atât mai uşor acum, când nu ni se mai cere permis de muncă şi putem, teoretic, să aplicăm pentru orice job.

Citit 204516 ori Ultima modificare Vineri, 17 Ianuarie 2014 10:11

68 comentarii

 • postat de manole Sâmbătă, 16 Aprilie 2016 08:15 178.156.196.*** Link la comentariu
  1
  1

  Am 100.000 euro și am de gând sa mi cumpăr un tir.Am B+C+D+E..Toate atestatele.+Agabaritic+ADR CLASA 1 si 7..Dar nu vb engleza. Și nu am condus ...upss..vreau s a vin în Anglia .mă angajez 3/4 luni pt a învăța tot mersul după îmi deschid o firma .cumpăr tirul ..și ce vrea dumnezeu...îmi puteți da sfaturi și idei dacă e ok.???

  Raportează
 • postat de Iosif Sâmbătă, 05 Decembrie 2015 18:17 188.24.96.*** Link la comentariu
  3
  16

  Tot ce pot spune e ca daca ai un salariu apropiat de cel mediu si ai un loc cat de cat stabil, nu te risca. Nu merita, vin din UK si credeti-ma nu e nici pe departe asa cum credeti multi ca e. Daca iti gasesti ceva in domeniul IT,daca te iau aia in programare, sau te angajeaza ca manager sau pe ceva post mai "normal". Da atunci evident trebuie sa fii prost sa nu pleci, altfel e de 1000 de ori mai bine acasa. Nu ma refer la Romania,ca tara e un jeg de la partidele politice pana la lipsa de infrastructura,ma refer ca aici ai deja un cerc de prieteni,ai familie,ai cunostinte,acolo pe cine ai? Crezi ca vei merge seara rareori cu fetele la distractie sau cu baetii la o bere? Vise placute,nu vei avea timp,vei munci ca un negru pe plantatie acum 300 de ani.

  Daca nu ai pregatire pentru a avansa in viata,poate nu ai sanse, poate asa iti este menit ca aici in tara sa nu gasesti nimic peste feliator la shaorme sau chelner cu minim pe economie sau undeva la o spalatorie auto....ok te inteleg,atunci inteleg si motivul pentru care mai bine mergi in UK sa speli vase decat sa speli vase acasa. Altfel pentru ceilalti va recomand sa va ganditi mult si bine ce faceti,riscul e mare,banii nu ai sa ii faci tu chiar asa de usor cum crezi si in primele 3 luni va fi foarte greu doar sa te mentii,pana te obisnuiesti cu ritmul,pana te obisnuiesti sa pornesti de la 5 dimineata de acasa si te intorci rupt la 9-10 seara. Britanicii aia care traiesc acolo sa nu credeti ca lucreaza la ore la care lucreaza romanii,ungurii,ukrainienii,polonezii si tot asa, aia au un program normal de 8 ore si in alea 8 ore/zi castiga de 2 ori mai mult cat castigi tu din 13-14 ore muncite pe zi. Foarte mare grija la contract,cititi cu mare atentie ce scrie acolo,ce inseamna "zero hour contract" ce inseamna gross salary si net salary si multe altele,nu plecati din tara pana nu cititi contractul,daca nu stiti bine limba engleza atunci cereti ajutorul cuiva sa va ajute la tradus sa intelegeti exact ce scrie,sa nu aveti surprize neplacute cand ajungeti acolo.

  Aici este coruptie,si acolo este coruptie,diferenta ca acolo esti doar un imigrant,mai ales de prinzi ca la firma la care lucrezi sa fie vre-un pakistanez ca manager sau ca seful tau, care acuma se crede mai britanic decat insusi regina si te trateaza cu un dispret si cu o golanie pe care nici acasa nu o vei intalni. Apropo sa nu credeti ca pe aici veti da de multi britanici,aia nu prea intra in contact cu cercurile cu care intri tu in contact. Majoritatea vor fi imigranti,pakistanezi,indieni,africani, colegii tai de lucru vor fi romani,rusi,polonezi,unguri,bulgari,depinde de domeniu si de zona unde esti repartizat. Daca intri in un domeniu anume sau vii la un job nu la munca de sclav,evident e total altceva,dar acolo nu primesti sub 3000 de lire/ luna. Aici astia care sunt cu salariu de 1200-1600-1800 lire, nu e cum cred multi ca va fi,credeti-ma ca va fi mai rau si mai greu decat pare asa la prima vedere.

  Raportează
 • postat de fuck england Marți, 15 Septembrie 2015 20:39 86.8.17.*** Link la comentariu
  4
  27

  Salut.Nu merita viata aici,nici chiar pe un salariu mai mare!Tot ii aud pe altii laudand tara asta ca ar fi civilizata...Pe dracu'!Coruptie este si aici,nu va speriati si nu mai spun cat e de bine sa lucrezi pentru niste rapeni de pe cine stie ce coclauri de pe planeta...Am o prietena care a terminat dreptul si de patru luni cauta de lucru pe masura calificarii ei si nu a gasit decat casierita sau cleaner pe santier....Anglia e un mare shit nicidecum o tara a fagaduintei...Daca aveti un loc de munca in Romania faceti bine si tineti-va de el,e greu dar macar esti acasa,langa familie si prieteni.Mie tara asta mi-a lasat un gust amar si ma voi intoarce cat mai repede in Romania.Nu vreau sa traiesc o viata in chirie si sa-mi numar banii permanent sa vad daca ajung pana la urmatorul salariu.Va doresc numai bine.

  Raportează
 • postat de ramsey dickson Miercuri, 26 August 2015 01:18 108.59.10.*** Link la comentariu
  21
  4

  Ai nevoie de bani pentru a achita facturile și de a soluționa datoriile dacă da

  Raportează
 • postat de Satul de Anglia Joi, 30 Aprilie 2015 16:39 188.173.96.*** Link la comentariu
  6
  30

  Alex, sa o crezi tu ca numai oamenii aceia posteaza aici! Cunosc personal cel putin 4 persoane care au terminat de un an, doi ani, o facultate acolo IN ANGLIA, si nu isi gasesc de munca nimic pe specializarile de la facultatile pe care le-au terminat. Cineva pe care il cunosc eu a fost la 9-10 interviuri , o persoana CU FACULTATE FACUTA SI TERMINATA IN ANGLIA, si e o persoana foarte inteligenta si motivata, si n-au facut decat sa isi bata joc de el la interviuri! Alta fata pe care o cunosc eu a terminat facultatea IN ANGLIA si nu a putut gasi altceva decat casierita la TK MAXX.
  Azi noapte in autobuz am intalnit o femeie, romanca din oras cu mine, se intorcea din Anglia, si am auzit-o la telefon ce vorbea cu sotul ei, apoi am intrat eu in vorba cu ea. femeia aceea este asistenta medicala generalista, calificata, cu scoala de asistente terminata, diploma etc, agentia de recrutat DIN ANGLIA i-au spus ca va munci ca asistenta medicala, si cand a ajuns acolo au pus-o sa munceasca ca si ingrijitoare necalificata (cu sters batrani la c*r, da) , i-au zis ca asa se face la ei ca sa poata munci intr-un final ca asistenta, si au cazat-o in niste conditii oribile.
  Stati voi in jegul ala de tara gri si sinistra si mintiti-va ca o duceti bine, prostilor. Nici cu 5000 de lire pe luna nu as vrea sa stau in jegul ala de tara.

  Raportează
 • postat de tibi Miercuri, 29 Aprilie 2015 15:41 79.114.88.*** Link la comentariu
  6
  5

  vreau sa muncesc an anglia cu calificare

  Raportează
 • postat de Alex Duminică, 26 Aprilie 2015 11:51 80.5.113.*** Link la comentariu
  16
  43

  Salut ... cred ca 95% din cei care posteaza aici sunt scursurile societatii de la noi , adica oameni fara educatie, care nici in Romania nu erau in stare sa castige decat banii necesari pentru a supravietui de pe o zi pe alta .. oamenii care fac parte din acest tipar o vor duce rau ORIUNDE in lumea asta , deci nu va mai lamentati atat ca e greu in Anglia , ca e scump, etc ... e scump pentru voi ... doar nu va asteptati sa munciti necalificati si sa duceti un trai luxos .. si inca ceva , multi dintre voi au plecat din Romania cu gandirea tipica a romanului sarac , sa strangeti bani si sa ii trimiteti la Cucuietii din Deal unde sa va faceti cea mai tare casa din sat , ca deh, romanul nu e prost daca nu e si fudul :) ... in loc sa incercati sa va faceti un viitor aici , intr-o tara cu adevarat civilizata , singurul vostru gand este sa strangeti bani si sa plecati in cativa ani ... este si normal sa va simtiti respinsi cand munciti doar printre pakistanezi cu creierul cat bobul de fasole in cele mai oribile joburi posibile .. e normal sa nu aveti contact cu oameni cu adevarat de calitate pentru ca nu aveti unde sa ii intalniti , atunci cand universul vostru se rezuma la o camera infecta la marginea Londrei intr-o casa impartita cu alti 10 fomisti si la un job platit cu minimul pe economie unde lucrati printre toti retardatii ..

  Raportează
 • postat de Satul de Anglia Vineri, 24 Aprilie 2015 17:05 81.101.185.*** Link la comentariu
  10
  40

  Am sa va spun eu cum sta treaba in Anglia cu cea mai mare sinceritate. Vorbesc aici pentru oamenii simpli, ce nu dispun de calificari inalte. In primul rand nici macar sa nu va treaca prin cap sa veniti aici daca nu cunoasteti limba engleza.
  In al doilea rand nu prea mai sunt multe job-uri si acelea care sunt sunt part time, minnimum wage, zero hours contract, prin agentie. Adica muncesti cand au ei chef si fara nici o siguranta a zilei de maine. Chiar daca printr-un mare noroc vei prinde un job serios cu ore garantate, salariul nu iti va permite mai mult decat strictul necesar supravietuirii: chirie la o camera, mancare, transport, cateva haine. Nu iti vei permite o familie, o casa, distractie. Si pe deasupra nu iti vei permite sa economisesti sume semnificative de bani cu care sa te intorci in Romania. Cu alte cuvinte, vii in Anglia pentru "privilegiul" de a locui in Anglia, a munci pentru ei, si a plati jumatate de salariu pe o singura camera infecta dintr-o casa nerenovata de zeci de ani si cealalta jumatate de salariu pe mancare si transport. Si in Romania poti sa traiesti asa si macar nu esti izolat de tara ta natala.
  Alcoolul si tigarile sunt extrem de scumpe. Poate veti spune ca acestea sunt vicii si nu sunt necesare dar ganditi-va ce fel de viata e asta sa locuiesti printre straini si sa nu poti iesi in weekend la o bauta noaptea fara sa iti numeri lirele.
  Clima e oribila si fara exagerare va spun ca 95 % din zilele din an cerul este gri si innorat.
  Nu mai ascultati si nu mai dati crezare povestilor celor ce lucreaza pe salarii sub 1500 de lire in Anglia si pretind ca duc o viata buna. Acestia sunt oameni care se autosugestioneaza sau se mint singuri si pe cei din jur ca o duc bine, de rusine sa le recunoasca celorlalti sau siesi ca nu prea au facut o alegere buna.
  Aceasta tara mizerabila si deprimanta este buna numai pentru cei cu calificari inalte, care pot castiga salarii de cel putin 3000 de lire pe luna si acesta este minimul absolut pentru a-ti putea permite un partener de viata si eventual UN singur copil. Si nici in cazul asta nu stiu daca o recomand. Pur si simplu aici, nu iti traiesti viata cu adevarat. Pe hartie poate vei simti ca totul arata bine, dar in sufletul tau vei stii ca esti printre straini departe de tara ta, nu poti interactiona "genuine" cu englezii, si cu calificari inalte poti castiga banuti decenti si in Romania, unde ai toti prietenii si parintii si de bine, de rau, o distractie si o vorba buna.

  Raportează
 • postat de flori Miercuri, 15 Aprilie 2015 17:03 82.137.10.*** Link la comentariu
  6
  17

  Oare de ce romania are cei mai multi emigranti?! La asta nu v-ati gandit?mai bine muncesti in anglia ..daca te descurci si stii sa traiesti o duci mai bine ca in tara asta care impinge oamenii sa plece din tara ..le da cu sutu!! Macar acolo daca ai drept de munk stii limba cat de cat gasesti de munk ...nu neaprat londra care e printre cele mai scumpe capitale!anglia e destul de mare unde poti sta linistit. Sa strangi si bani! Prietenul meu si cu mine suntem plecati in anglia zona de n-v traim cu salariul lui putin peste o mie si ne permitem sa stam singuri in chirie sa mancam si toate cele....nu-mi pare rau ca am parasit tara si nici nu o sa ma mai intorc vreodata unde e plin de hoti de sus in jos ..si salarii mici ... Tara asta se duce in jos pana se alege prafu..

  Raportează
 • postat de ioana iacob Luni, 09 Martie 2015 10:35 188.25.243.*** Link la comentariu
  2
  2

  Da incepe acum de luna viitoare perioada cand poti gasi delucri sezonier la cules delegume etc

  Raportează
 • postat de ALBASTROIU ALINA Joi, 26 Februarie 2015 14:44 82.78.141.*** Link la comentariu
  9
  14

  AJUTATI-MA VA ROG CARE PUTETI CA AM AJUNS LA CAPATUL PUTERILOR.FOSTUL MEU SOT ARE CONTRACT DE MUNCA LA LONDRA CA SOFER DE 3 ANI SI NU POT SA GASESC FIRMA LA CARE LUCREAZA PT CA SE ASCUNDE DE DATORII SI CA AVEM COPIL DE INTRETINUT. EU MI-AM PIERDUT TOATA FAMILIA IN ACCIDENT SI NU MAI AM PE NIMENI SUNT EXECUTATA SILIT IAR EL ISI BATE JOC DE PROPRIUL COPIL

  Raportează
 • postat de emanuela tarna Marți, 24 Februarie 2015 20:26 109.166.141.*** Link la comentariu
  18
  8

  Buna ziua oameni buni..va rog foarte mult pe cei ce sunt an anglia sa ma ajutati. Sotul meu este an Anglia de 1luna si nu reuseste deloc sasi gaseasca de lucru.El este constructor.Mentionez ca actele de munca sunt facute singura problema este ca nu stie engleza.Daca cineva al poate ajuta sami lase mesaj aici .va rog mult...ps el are gazda si sunt actele gata..va multumesc pentru antelegere.

  Raportează
 • postat de florin Miercuri, 04 Februarie 2015 12:09 86.122.22.*** Link la comentariu
  0
  13

  salut!am si eu o rugaminte pentru ce care sunt sau au fost plecat la munca in anglia in domeniul agriculturii.este bine sa pleci cu contract de munca prin intermediul unei firme,, Best opportunity,, care iti percepe un comision pt acte si contract de munca?va rog frumos sa imi raspundeti ca sa nu fac vreo prostie

  Raportează
 • postat de Mihai Luni, 26 Ianuarie 2015 16:55 86.127.212.*** Link la comentariu
  13
  8

  Salut. Sunt și eu interesat, sau mai bine zis nevoit sa plec pe meleaguri străine și mă gândeam la UK. Ca barman, cu cel puțin 2 ani experiență în pub-uri și cluburi, îmi pot găsi ceva prin jurul Londrei?

  Raportează
 • postat de cristina Duminică, 25 Ianuarie 2015 21:57 86.121.5.*** Link la comentariu
  0
  10

  am 47 de ani, studii medii , engleza nivel mediu si habar n-am ce inseamna sa pleci din tara.
  voi care sunteti acolo imi puteti spune ce sanse am sa ma angajez ca bona sau infirmiera ?
  sunt reale contractele incheiate prin firmele de pe net?
  multumesc tuturor celor ce vor sa-mi dea un sfat

  numai bine
  cristina

  Raportează
 • postat de PrintuNegru Marți, 20 Ianuarie 2015 06:53 86.20.197.*** Link la comentariu
  6
  42

  Salut, am 25 de ani, pe plan profesional sunt un ratat, in sensul ca am renuntat la studii in favoarea independentei, ceea ce acum observ ca a fost nu gresit, ci tragic. Provin dintr-o familie saraca de la tara, ai mei se descurca destul de greu. Fac parte dintre acei romani care au ajuns in UK dupa 1ian2014, cu planuri marete de autorealizare. Am plecat din Romania in mai, prin intermediul unei agentii de plasare a f de munca, comision 150 de lire, pe care i-am achitat in UK unui individ roman, doar pentru ca m-a introdus in "retea". Aici, in Wolverhampton (si sunt convins ca si in alte orase), este o mare escrocherie ce se desfasoara chiar sub nasul autoritatilor, dar cele cateva amenzi si masini confiscate nu ii sperie pe infractori. Se pare ca lituanienii si polonezii au populat mult inaintea noastra aceste meleaguri, facandu-si cuib in sanul legii, in sensul ca si-au creat propriul sistem de furat, colaboreaza cu agentiile din uk, plaseaza forta de munca, firma respectiva plateste agentia, agentia plateste romanul. Problema este ca romanul este platit cu minimul de 6.5/h, in timp ce agentia incaseaza 7, 8 sau chiar 10lire/h, in functie de natura jobului.
  *romanasii vin aici habar neavand de conditiile in care vor locui (in tara ni s-a spus despre conditii doar ca sunt "toate")
  *sunt cazati in casele acestor indivizi, cele mai nenorocite proprietati, ce arata ca dupa razboi dar au wifi, achita 150 de lire asa, ca i-a aratat unul pe ce strada sa-si care bagajul.
  *apoi plata in avans pe 2 sapt la chirie, plus garantia 55*2+100
  *sunt exploatati prin diferite plantatii de ceapa unde trebuie sa stai in genunchi toata ziua sa smulgi ceapa verde, crescatorie de pui unde alergi dupa gaini toata ziua, metal factory unde trebuie sa ridici greutati imense de zeci de kg etc
  *cei care au un minim de engleza sunt trimisi la depozite. Aici munca difera in functie de zona de activitate:
  -depozite de lapte unde incarci si escarci tirurile de/cu lapte timp de 12 ore (un tir contine aproximativ 17 tone de lapte)
  -alte depozite cum ar fi ASDA, Sainsbury's etc, acestia fiind gigantii lor in materie de hypermarket; in aceste depozite de obicei se cauta "pickeri", adica muncitorul este instruit sa manevreze un asa zis LLOP truck (Low Lift Order Pickers) un transportor de paleti; el se plimba prin imensitatea depozitului si aseaza pe acel palet doar anumite produse, ce ii sunt transmise direct din sistem prin intermediul unei casti. (ceea ce muncesc eu in momentul de fata)
  Tigarile foarte scumpe(un pachet de Marlboro costa 9 lire) alcoolul-relativ scump, carnea-relativ scumpa si mijloacele de transport f scumpe.
  Bineinteles opinia mea este una subiectiva, bazata pe experienta pe care am trait-o.
  Si anume, observand din exterior evolutia mea in aceasta tara, intr-un spirit autocritic, ma condamn pentru decizia aceasta.
  Pot afirma ca nu imi lipseste nimic, dar in acelasi timp, totul.
  Acum traversez o perioada depresiva, nu am prieteni, m-am indepartat si de parinti.
  Este monoton traiul pe aceste meleaguri si deprimant, mereu ploua si aceasta stare zici ca-ti intra in sange dupa o anumita perioada si te molipsesti. Englezii sunt foarte rasisti, iti zambesc in fata cu toata dentitia, dar le poti citi dispretul printre cuvinte, asta daca ai stat o anumita perioada printre ei ca sa devii receptiv la accentul lor oribil insotit de mancatul literelor din cuvinte, le e lene sa deschida gura si sa pronunte clar cuvintele.
  Sunt dezamagit si abia astept sa ajung acasa sa imi termin facultatea, multumesc UK.

  Raportează
 • postat de stefan Duminică, 18 Ianuarie 2015 11:26 92.17.40.*** Link la comentariu
  1
  8

  Dragilor nu mai fiti asa blocati pe Londra. La 10 lire pe ora ai viata de boschetar fiind totul asa scump. Eu sunt in bristol si la 725 de lire am casa cu 2 dormitoare gradina si garaj.desigur mai ai taxa locala de consiliu care nu e pomenita, si aia e 130 pe luna. Cam 105 la apartament mic. Depozitul e in general echivalentul la 6 săptămâni de chirie plus plata anticipata pe o luna (tot e ok, in Austria sau Germania e 3 luni anticipat).deci cam 2000 lire sa ai cheile la o casa, vreo 1100 la o camera. Garantia e mereu data înapoi integral daca esti civilizat si nu distrugi nimic deci bani salvati

  Raportează
 • postat de Mitza Vineri, 26 Decembrie 2014 23:01 188.27.167.*** Link la comentariu
  2
  3

  Eu , impreuna cu 2 prieteni vrem sa plecam in Anglia -Londra respectiv... plecam acolo pe baza de contract la un depozit de haine . Cel care ne ajuta sa plecam e o cunostinta a unuia dintre prieteni . La 2 saptamani luam 600£ . Primele 3 saptamani din cate am inteles ar fii chiria gratis . Pana reusim sa ne gasim ceva.
  500 £/pers ar fii de ajuns daca am gasi o chirie de 700-800 £ pe luna ? Cu tot cu mancare si chirie? Acolo o sa incercam sa ne gasim si al 2 lea job . Speram sa fie totul ok si sa nu se intample nimic. Pentru mine o sa fie o perioada scurta de 5 luni , atat imi doresc sa stau pentru a putea sa strang ceva banuti sa realizez ceea ce-mi doresc !

  Raportează
 • postat de maria Marți, 23 Decembrie 2014 17:27 92.86.219.*** Link la comentariu
  5
  2

  multumesc mult andreea ..eu am lasat nr tel si adresa mea email .te rog daca poti contacteaza-ma

  Raportează
 • postat de Andreea Luni, 22 Decembrie 2014 17:57 78.97.132.*** Link la comentariu
  2
  2

  @ Maria - Daca esti dispusa sa lucrezi ca bona si, posibil, menajera, iti poti gasi de lucru si sa ai si cazare asigurata. Cel putin pt inceput e mai bine asa pt ca nu mai ai grija cazarii care e f scumpa. Cauta anunturi de au-pair.

  Raportează
 • postat de maria Luni, 22 Decembrie 2014 01:46 92.82.37.*** Link la comentariu
  0
  1

  va intrebam daca m-ar putea ajuta cineva sa-mi gasesc si eu o chirie in londra..dispun de acei 1500£(toti banii mei)iar adresa mea email mariazanoaga@yahoo.it

  Raportează
 • postat de maria Luni, 22 Decembrie 2014 01:06 92.82.37.*** Link la comentariu
  0
  0

  toti banii mei sunt1500£ si as vrea tare mult sa vin in anglia(londra) am 44 ani iar ceea ce vreau este ca cineva cu intentii dintre cele mai bune sa ma poata ajuta sa-mi gasesc o chirie cat mai ieftina si modesta pentru inceput.mentionez ca nu excelez prin limba engleza..va multumesc anticipat..nr meu tel 0741994995

  Raportează
 • postat de kla-ro Vineri, 12 Decembrie 2014 21:22 79.116.122.*** Link la comentariu
  1
  2

  Am lucrat in Anglia in 2002-2003 la un hotel, ca si camersista, apoi m-am intors in tara
  , castigam bine, desi lucram printr-o agentie, cu carte de identitate falsa, italiana, in 2010-2011 am lucrat tot prin agentie, la un hotel de 5 *, castigam binisor si acolo, dar a fost o perioada de cateva saptamani, cand lucram doar 4 zile pe saptamana, si am hotarat sa plec in Italia, unde eram sigura ca o sa gasesc un job bun.Acum, as vrea sa ma intorc in Anglia, si probabil o sa o fac, pt ca , in tara cu un salariu de 800 de lei, nu poti intretine doi copii-adolescenti, ambii la liceu,ca si mama singura.... si cred ca voi cauta un job tot in industria hoteliera, unde, se castiga destul de bine,,, totusi, as vrea o parere,,,sau mai bine zis o informatie: se castiga chiar atat de bine ca baby-sitter sau ca ingrijitor batraini?

  Raportează
 • postat de UnOmSimplu Luni, 08 Decembrie 2014 16:51 31.221.80.*** Link la comentariu
  7
  19

  Sunt in Anglia de vreo 10 ani si asta e parerea mea sincera: daca sunteti disperati, veniti in Anglia. Daca nu, si aveti habar de ceva in viata (adica nu faceti "orice"), stati in Romania. Pentru o familie cu un copil, nu iti ajung £3,000, ce mai vorbim de 1,500. Asta daca vrei sa traiesti decent. Nu banii in sine sunt scopul vietii, ci calitatea vietii pe care o traiesti. Din motivul asta, noi ne vom intoarce in tara in trei luni. Si castigam mult peste cei 3,000, dar nu merita. Probabil ca as trai la fel cu€1,000 de euro castigati in tara pe luna, fara sa platesc chirie sau rate.
  Sa aveti bafta!

  Raportează
 • postat de Mihai - inginer industria auto Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014 09:34 5.14.35.*** Link la comentariu
  8
  27

  Exista pareri si pareri, de la oameni diferiti cu educatie diferita. Spre exemplu, un individ necalificat care pleaca la munca in Marea Britanie sa castige 1500 lire pe luna este un caz intalnit cu preponderenta la romani. Insa nu uitati ca exista si categoria high-class a romanilor calificati si educati. Pentru aceia, un salariu de 3500 lire pe luna este ceva mediu, iar in domenii precum IT, medicina, inginerie se castiga salarii incepand de la 4500 lire pe luna. Trebuie sa te gandesti inainte sa pleci ca emigrant, ce vrei sa faci. Asadar, pentru un salariu de 1500 lire, intr-o tara cu chirie de min 400 lire pe luna intr-o camera modesta, cu un sistem de transport extrem de scump (in special in Londra) si cu o competitie acerba de la toate etniile lumii venite acolo sa se "realizeze", sfatul meu este ca nu se merita. Eu, un absolvent in Marea Britanie, cu o experienta de individ calificat in inginerie pe piata muncii britanice, va spun ca, un salariu de 1500 lire pe luna te va tine in modestie si iti va limita viata daca alegi aceasta alternativa in UK. Pentru a trai decent si a te bucura de viata, in UK trebuie sa ai un castig de minim 3000 lire pe luna. Asta daca vrei sa-ti aduci familia, sa ai un copil, sa aveti un apartament decent pe care sa-l cumperi sau sa-l inchiriezi. Cu 1500 lire pe luna stai in UK precum un azilant nerealizat, care se multumeste ca are doar ce manca si unde dormi. Asadar, tineti minte: Daca vreti sa traiti bine in UK, trebuie sa aveti EDUCATIE, de preferat o institutie britanica. In tara asta satisfactia vine dupa ce ai scoala, nu e ca in Romania, prin spaga, relatii si nepotisme. Iar aici ma refer la a locui, munci si trai intre BRITANICI, nu printre ciurucurile societatii - tot felul de pakistanezi, nergrotei flamanzi si filipinezi ce ar lucra si pt 100 lire pe saptamana. Poate suna cam agresiv mesajul meu, insa doresc sa trezesc la realitate acei oameni indusi in eroare de diverse firme gata sa le ia comisionul si sa-i trimita pe un salariu de NIMIC, intr-o tara in care si aerul se plateste. Vii in Londra doar dara ai absolvit vreo institutie de invatamant a carei calificare la ei este cautata. Altfel, vei trai o viata mediocra, poate chiar mai grea decat acasa in Romania, unde ai un apartament de la parinti, ori vreo casa pe la tara unde sa stai si sa-ti duci traiul. In UK, fara o educatie si o calificare inalta, vei plati toata viata chirie, te vei ofili ca fiinta umana de la munca platita sumar care nu-ti va da dreptul la o viata de calitate, iar intr-un final te vei intoarce in Romania batran, amarat si fara un rost in viata.

  Raportează
 • postat de Dinut Ionut Cosmin Marți, 18 Noiembrie 2014 00:11 82.145.222.*** Link la comentariu
  8
  26

  Mai oameni buni,vorbiti de Anglia de parca este Irak!În August am ajuns aici cu 40£ în buzunar fara loc de munca,fara cunoscuti,fara prieteni,fara loc de dormit!Dar cu un mare avantaj cunosc bine limba si detin multa ambitie!Dupa 2 zile de orbecait pe strazi fara un ban în buzunar miam gasit de munca într-o spalatorie auto primele 2 saptamani am dormit în interiorul spalatoriei dupa care miam gasit o camera double sharing cu un pakistanez cu 160£ pe luna,pe luna mentionez!Iar acum dupa 3 luni am ajuns sa trimit acasa 800£ pe luna si castig lunar cu tot cu bacsis în jur de 1400£ pe luna ce credeti este bine sau nu?

  Raportează
 • postat de cineva Duminică, 16 Noiembrie 2014 16:38 81.101.185.*** Link la comentariu
  11
  18

  Nu mai mintiti oamenii ca este bine in Anglia. Este foarte rau!!! Decat la munca necalificata in Anglia mai bine la munca necalificata in Romania si stand cu parintii care nu iti cer jumate din salariu pe chirie pe o camera infecta. Nici nu mai sunt asa de multe job-uri. Este criza peste tot. Si chiar daca ai bani calumea, este o tara ORIBILA in care sa traiesti. Vremea infecta, oamenii infecti, nu se fumeaza in baruri, bautura scumpa ca dracu tigarile scumpe si NU AI PRIETENI! Este o viata de sclav! Eu nu am vazut om oricat de sarac in Romania care sa nu isi poata permite o distractie, o bere intr-un bar, dar daca vii in Anglia asta se va intampla. Vei merge de la munca acasa la munca si iar acasa intr-o tara urata . Sa va mai zic de ZERO HOURS CONTRACT? Adica contracte de munca care iti garanteaza ati ghicit ZERO ore de munca si ZERO bani. S-a terminat mirajul strainatatii, reveniti la realitate!

  Raportează
 • postat de cristi Vineri, 31 Octombrie 2014 08:57 79.119.193.*** Link la comentariu
  4
  2

  imi poate spune cineva o firma serioasa care duce oameni in constructii in uk lucrez in finisaje de 13 ani vbsc engleza la nivel conversational.va multumesc.

  Raportează
 • postat de ionut Luni, 27 Octombrie 2014 12:34 188.24.60.*** Link la comentariu
  3
  8

  despre job -uri in domeniul security , imi poate da cineva detalii ??

  Raportează
 • postat de www.EscorteDinRomania.ro Vineri, 03 Octombrie 2014 23:46 79.119.104.*** Link la comentariu
  9
  3

  EscorteDinRomania.ro -- masaje erotice si escorte din Romania pe judete

  Raportează
 • postat de www.EscorteDinRomania.ro Vineri, 03 Octombrie 2014 23:45 79.119.104.*** Link la comentariu
  8
  0

  www.EscorteDinRomania.ro -- masaje erotice si escorte din Romania pe judete

  Raportează
 • postat de www.EscorteDinRomania.ro Vineri, 03 Octombrie 2014 23:44 79.119.104.*** Link la comentariu
  7
  2

  http://www.EscorteDinRomania.ro -- masaje erotice si escorte din Romania pe judete

  Raportează
 • postat de address_unique Vineri, 15 August 2014 19:25 90.209.225.*** Link la comentariu
  28
  4

  Ajut persoane care vor să vină pentru prima dată la în Anglia și sunt dispuși sa muncească de preferat în domeniul construcțiilor. Cerințele de bază sunt cunoașterea limbii engleze la nivel minim și o sumă de aprox. 1000 de lire pentru început (~500 chiria+depozit, 150 permis de lucru în construcții, 100 abonament autobuz+cartela telefon, minim 200 bani de buzunar ).
  Comisionul meu este salariul pe o săptămână. Având în vedere că aici plata se face săptămânal, comisionul îl voi lua în a 2-a sau a 3-a săptămână de lucru . Garantez cu job în construcții, mai ales meseriași, dar în alte domenii va fi mai dificil.
  Dacă nu respectați cele 2 cerințe: engleza și o sumă minimă pentru a vă descurca, atunci vă rog frumos nu sunați sub nici o formă. De asemenea, dacă ajungeți în Anglia și nu stăpâniți cât de cât limba engleză sau nu dispuneți de această sumă de bani, va fi greu de găsit un job stabil și veniți pe riscul vostru.
  Pentru mai multe detalii, informații și clarificări las nr. de contact din al surorii mele din România 0040760618103. Mai departe, pentru cei care sunt pregătiți să vină vor lua legătura cu mine.

  Raportează
 • postat de ciburel Duminică, 10 August 2014 00:22 188.213.167.*** Link la comentariu
  2
  5

  am stat in Spania aproape 13 ani si asa vrea sa pot pleca in Anglia impreuna cu sotia mea.de cati bani am avea nevoie sa putem pleca.eu am lucrat in domeniul fructelor si al legumelor si as vrea sa stiu daca in acest domeniu se gaseste de munca si daca se plateste bine.=== un salut si multumesc

  0

  Raportează
 • postat de ionut Duminică, 03 August 2014 13:37 86.105.151.*** Link la comentariu
  3
  1

  buna ziua suntem o familie tanara,muncitoare,dorim sa fim ajutati de cineva pentru a gasi un de lucru la bucatarie,spalat vase,curatenie,etc,mentionez ca sotia amai lucrat in anglia legal cu acte acum 5 ani cunoaste lbengleza f.bine,eu nivel mediu,avem calificare turism.mentinez ca v-om oferi comision din primul salariu.multumim

  Raportează
 • postat de ionuit Vineri, 18 Iulie 2014 20:50 46.214.87.*** Link la comentariu
  0
  12

  salut.lucrez in londra de 6 ani si va zic eu sincer cum sta treaba.pana acum vreo 2 ani era binisor insa in ultimul timp au venit extrem de multi romani(dimineata in mijloacele de transport auzi doar romaneste) si e mai greu sa gasesti un loc de munca sa merite.o chirie plus facturi depaseste 500 pe luna,mancarea nu e chiar foarte ieftina,metroul ajunge si la 52 de lire pe saptamana etc.dca gasesti un job sa iei peste 1500 pe luna mai merita,daca nu,sincer chiar nu merita.auzi mereu in metrou discutii intre romani veniti din alte tari dezamagiti de mirajul 'londonez'

  Raportează
 • postat de Zapototchi Ionut Duminică, 13 Iulie 2014 03:02 82.35.200.*** Link la comentariu
  9
  27

  Buna ziua , numele meu este Zapototchi Ionut . Imi pare nespus de rau sa vad ca exista atati de multi oameni care isi iau tepa sau ajung in cine stie ce tari si sunt tratati ca sclavi . Eu am avut un noroc enorm dupa cum se vede , avand in vedere cate se intampla , si an ajuns cu bine in anglia si muncesc in conditii legale platit binisor zic eu si totul este bine si frumos . Am platit si eu 200 lire comision unei firme intermediare de aici plus chiria in avans pe 2 saptamani , va zic sincer ca am avut si eu emotii dar acum dupa 3 saptamani de munca sunt mai mult decat multumit . Prin aceasi firma mi-am facut card bancar aici si chiar NINO mi-a fost acceptat . Am avut ieri interviul . Oricum din discutiile avute cu reprezentantii firmei inetrmediare de aici am inteles ca mai au nevoie de oameni . Cel mai mult eu activeaza pe domeniul manipulant marfa in depozite .SI eu lucred de asemenea ca manipulant marfa . Asa ca orice om care e vorbitor de limba engleza care doreste sa vina aici sa imi zica si va pun in legatura cu acesti intermediari de aici . Momentan nu angajeaza persoane ce nu vorbesc de loc limba . E necesar de minim conversational .Va doresc din suflet tuturor numai bine si nu mai dati bani la toti smecherii . Mult succes si sanatate . Profilul meu de facebook e pe numele meu real . Il puteti gasi si va voi contacta pentru mai multe detalii chiar daca imi lasati un nr va sun eu

  Raportează
 • postat de Zapototchi Ionut Duminică, 13 Iulie 2014 03:00 82.35.200.*** Link la comentariu
  6
  15

  Buna ziua , numele meu este Zapototchi Ionut . Imi pare nespus de rau sa vad ca exista atati de multi oameni care isi iau tepa sau ajung in cine stie ce tari si sunt tratati ca sclavi . Eu am avut un noroc enorm dupa cum se vede , avand in vedere cate se intampla , si an ajuns cu bine in anglia si muncesc in conditii legale platit binisor zic eu si totul este bine si frumos . Am platit si eu 200 lire comision unei firme intermediare de aici plus chiria in avans pe 2 saptamani , va zic sincer ca am avut si eu emotii dar acum dupa 3 saptamani de munca sunt mai mult decat multumit . Prin aceasi firma mi-am facut card bancar aici si chiar NINO mi-a fost acceptat . Am avut ieri interviul . Oricum din discutiile avute cu reprezentantii firmei inetrmediare de aici am inteles ca mai au nevoie de oameni . Cel mai mult eu activeaza pe domeniul manipulant marfa in depozite .SI eu lucred de asemenea ca manipulant marfa . Asa ca orice om care e vorbitor de limba engleza care doreste sa vina aici sa imi zica si va pun in legatura cu acesti intermediari de aici . Momentan nu angajeaza persoane ce nu vorbesc de loc limba . E necesar de minim conversational .Va doresc din suflet tuturor numai bine si nu mai dati bani la toti smecherii . Mult succes si sanatate . Profilul meu de facebook e pe numele meu real . Il puteti gasi si va voi contacta pentru mai multe detalii chiar daca imi lasati un nr va sun eu

  Raportează
 • postat de paul Vineri, 11 Iulie 2014 05:55 85.73.6.*** Link la comentariu
  0
  1

  Nu am calificare da am experienta ca instalator mai multe tipuri de instalatii electrice apa '' sanitare ; centrale gaz etc cat as castiga ?? As avea pentru un trai decent ?? Nu am mai lucrat cu lire doar cu euro '' 6 anii in Spania da nu mai tine figura si ma uit spre alte orizonturi cum ar fi Anglia Germania '' Multumesc Ast raspuns !!

  Raportează
 • postat de mihail.b Miercuri, 09 Iulie 2014 13:08 149.210.103.*** Link la comentariu
  2
  4

  Celtuielile mele lunar sunt 100 euro casa.25.€lumina.si mincarea150--200€ mai pe scurt es la 400 cheltuelile restul imi ramin in buzunar.600 de euro mii string...face sa ma duk in alta tara...cine imi zice e bine sau nu ca eu in anglia nu stiu cit tre sa cheltuesti si citi bani iti ramin in buzunar

  Raportează
 • postat de mihail.b Miercuri, 09 Iulie 2014 13:00 149.210.103.*** Link la comentariu
  1
  11

  Buna...de 4 ani traesc in grecia...aveam 2 joburi 1-job 8 ore 800 de euro plus ca imi platea asigurarea medicala si al 2-job mmumceam 2 ore si luam 15 euro cam in total 1250 de euro la luna.mincarea e ca peste tot.chiriea e foarte eftina..casa cu 5 odai si bucatariea 300 euro...din care plateam doar 100 de euro caci lokueam cu 2 surori..si am lasat totul balta si mam pornit in anglia.cind am ajuns in aeroport prietenul care trebuea sa ma intimpine a disparut...si mam intors inapoi..am facut concluzia ca in grecia se plateste mai putin dar traesc ca un rege in grecia fara obligari si chestii din partea statului...

  Raportează
 • postat de maria Joi, 03 Iulie 2014 12:48 213.233.88.*** Link la comentariu
  2
  5

  e firma serioasa?

  Raportează
 • postat de Florea Robert Duminică, 01 Iunie 2014 01:58 185.26.180.*** Link la comentariu
  6
  14

  Salutare lume!!! Eu am aterizat in Londra de 2 zile fara nici un ban. Am mers pe incredere si am luat teapa chiar daca mi sa platit biletul. Stau in Aeroport si dorm pe unde apuc. Cu buna vointa voastra...ma puteti ajuta cu un job aici? Problema e ca nu stiu limba, o inteleg cat de cat si ma pronunt fara sa leg cuvintele. Astept un raspuns pe facebook sau pe email. Daca as fi avut o cartela cu nr de Londra...era ok.
  Facebook: Florea Robert si emailul: robert_iluzionist@yahoo.com
  Mai am si site-ul meu personalizat.
  http://www.robertmagic.com
  Orice mic ajutor sau orice cuvant pt mine conteaza. Va multumesc! Cu respect pentru voi...Robert!

  Raportează
 • postat de constantin Joi, 08 Mai 2014 10:50 81.196.92.*** Link la comentariu
  1
  6

  am sunat si eu la ei si mi-au raspuns, eram curios in ce domenii fac angajari si se pare ca au cam in toate domeniile, eu sunt interesat sa plec in constructii cred ca ma duc pana le ei sa fac un contract..

  Raportează
 • postat de constantin Marți, 06 Mai 2014 13:07 82.208.147.*** Link la comentariu
  6
  1

  stiu de firma asta ca a plecat un verisor in austria la o ferma cu aceasta firma.. da nu stiu in ce domeniu au de munca numa daca vb cu ei, mai incearca poate o sa-ti raspunda

  Raportează
 • postat de Alexandru Joi, 01 Mai 2014 10:52 188.173.26.*** Link la comentariu
  1
  1

  constantin asa serioasa e firma de ai mentionato u? nici la telefon nu raspund...si apropo in ce domenii fac contracte?

  Raportează
 • postat de Alexandru Joi, 01 Mai 2014 10:51 188.173.26.*** Link la comentariu
  2
  0

  constantin asa serioasa e firma de ai mentionato u? nici la telefon nu raspund...si apropo in ce domenii fac contracte?

  Raportează
 • postat de Alexandru Joi, 01 Mai 2014 10:51 188.173.26.*** Link la comentariu
  1
  0

  constantin asa serioasa e firma de ai mentionato u? nici la telefon nu raspund...si apropo in ce domenii fac contracte?

  Raportează
 • postat de Alexandru Joi, 01 Mai 2014 10:51 188.173.26.*** Link la comentariu
  0
  1

  constantin asa serioasa e firma de ai mentionato u? nici la telefon nu raspund...si apropo in ce domenii fac contracte?

  Raportează
 • postat de constantin Vineri, 25 Aprilie 2014 09:59 82.208.147.*** Link la comentariu
  2
  2

  buna onisei aceasta firma sc.Human Resources Premium Selection este din sibiu, daca te intereseaza iti dau un numar de tel de la aceasta firma, adica au 3 numere 0734.194.386 ; 0742.998.194 ; 0760.445.125 bafta

  Raportează
 • postat de qwertys10 Joi, 24 Aprilie 2014 22:32 188.27.107.*** Link la comentariu
  2
  7

  Se pare ca parerile sunt foarte impartite,uni spun ceva alti altceva.E clar nimeni nu poate da un raspun clar la intrebarea existenta......E bine sa incercam sau nu?!Cred ca totul tine de norocul fiecaruia.Eu consider ca daca nu ai nimic de pierdut aici in tara,ma refer la un serviciu"bun",se merita sa incercam.Pai daca in clipa de fata am un salariu de 1000 ron,si platesc o chirie-intretinere rezonabila 500 ron(in buc)ce am de pierdut daca las totul aici si fac o incercare???"Cel ce nu are nimic de pierdut e cel mai greu de invins".

  Raportează
 • postat de Onisei Joi, 24 Aprilie 2014 16:17 188.213.172.*** Link la comentariu
  3
  1

  A-si dori sa stiu de unde este aceasta firma care face contracte de munca,cum pot sa iau legatura cu ei,multumesc.

  Raportează
 • postat de constantin Joi, 24 Aprilie 2014 12:20 82.208.147.*** Link la comentariu
  6
  3

  eu zic ca e mai bine sa pleci la munca sigura cu un contract de munca serios este o firma sc.Human Resources Premium Selection care duce oameni in strainatale la munca la locuri sigure

  Raportează
 • postat de darkboy Luni, 07 Aprilie 2014 08:55 89.34.19.*** Link la comentariu
  2
  14

  eu unul am plecat in londra de unul singur avand in buzunar 1000 lire si daka ma crede-ti am gasit de munca si ma descurc binisor!!este mai scump intradevar ca in alte tari dar daka te du-ci cu putere de munca si putina limba gasesti!!!acuma m 3 ani de cand lucrez si imi merge bn nu ff bn dar strang bani deoparte!!!!dar nu e chiar aja de roz precum pare!!patronii trag de tn de parca esti un cal si nu au mila de loc!!!dar daka esti sigur pe tn si vrei sa pleci trebuie sa ai pe cineva sa te ajute!!iar cum am vazut mai sus romanii nu te ajuta,nu sunt multi rar!!cei care au fost plecati vor stii ca romanul te fute in strainatate nu strainul!!o zi bunaaaaa

  Raportează
 • postat de ANTI-MANELE Duminică, 23 Martie 2014 00:44 88.0.14.*** Link la comentariu
  3
  12

  Prietenasi, pe langa faptul ca am dat o tura prin londra de vreo 20 de zile, si cum sunt mare fan al cazinourilor, am pierdut banii de cazare la un ´´Ladbrokes´´si am vazut tot centrul Londrei,dormind afara,:))) unde Picadily si Oxford street sunt pline de ´´zombii´´ adica romani ce dorm afara si mananca din gunoaie, acum sunt si spanioli exploatatzi pe 4 lire ora de kitchen porter, Am 10 ani de cand sunt in Spania si mi-a ajuns cutitul la os, stiu cam tot ce misca in jumatate de europa. Acum daca nu ai o meserie, decat sa emigrezi mai bine iti bagi un batz in cur si dormi pe perna ta muncind pe 7 mil si asteptand urmatoarea viatza in care poti avea o casa si o familie.
  Problema principala este ca pe langa noi ca natie, mai sunt si altii care pana acum stateau linistiti in tara lor precum spaniolii care chiar daca sunt praf si nu se descurca, au agentii de plasare a fortei de munca care spre deosebire de noi la ei nu sunt tzepe, deci pornesc cu sansa intai. Europa a fost o ´´fortareatza´´ care va cadea in timp, sutele de negrii din Ceuta si Melilla, care dau busna in Europa precum la revolutia din 1989, spune totul.
  Imi scuza-ti greselile de ortografie avand in vedere ca am 10 ani de cand nu mai stiu ce este romania si nici nu cun vreun concetatzean de-al meu pe aici....de daca nu am venit la capsuni ce sa ii faci...:)))

  Raportează
 • postat de nume Miercuri, 19 Martie 2014 01:02 94.1.89.*** Link la comentariu
  8
  14

  personal,nu as recomanda nimanui aceasta tara infecta.
  job uri nu prea mai gasesti,mai ales daca esti absolvent de facultate,englezii nu dau doi bani pe studiile din Romania.daca inceci sa le echivalezi,exista sanse,dar foarte mici,sa fii recrutat.
  chiriile mari,igrasie si sobolani in toate casele englezesti.
  o capitala cosmopolita,intalnesti toate rasele pamantului,mirosuri ciudate prin autobuze,statii de tren s.a
  te izbesti la tot pasul de aroganta englezilor,rasismul si xenofobismul lor.
  taxa pe confort e scumpa,viata la Londra e scumpa si nu vad de ce ati veni aici,unde vremea e oribila,mancarea proasta.englezii rasisti....etc.
  ganditi-va bine inainte de a face acest pas.

  Raportează
 • postat de roxana Sâmbătă, 15 Martie 2014 16:57 92.86.149.*** Link la comentariu
  3
  3

  buna,vreau sa merg si eu in londra ,in tara asta chiar nu-i nimic de facut daca nu esti fiul sau fica unui influent om ,nu am multi bani sa-mi duc cu mine probabil undeva la 500 lire ,crede-ti k m-as putea descurca ,merg cu o prietena care o mai fost ,a si lucrat acolo la menaj si imi spunea ca se castiga undeva la 1000 si ceva de lire pe luna
  Chirie a gasit cu 500 lire /camera .Cand ajung de unde pot sa incep sa-mi caut de lucru ?
  Romani de aacolo am auzit k nu ii ajuta pe ceilalti romani ,sunt foarte rai si invidiosi .

  Raportează
 • postat de Renegatul Luni, 20 Ianuarie 2014 21:42 70.209.69.*** Link la comentariu
  0
  24

  Ce-am ajuns noi romanii...sa fim sclavii altora...si la noi in tara si pe alte meleaguri...

  Raportează
 • postat de midu Luni, 20 Ianuarie 2014 17:17 84.117.42.*** Link la comentariu
  6
  22

  In Anglia se face foame mai mult ca in Romania! Acolo e totul foarte scump si daca nu ai serviciu esti ca si mort si trebuie un serviciu bun ca daca te duci ca scalv doar muncesti de dimineata pana seara pentru mancare. S-au dus vremurile cand te duceai dupa revolutie in strainatate si veneai cu bani si cumparai apartamente si masini! E saracie mare si criza peste tot! Nici cu cersitul nu mai merge ca nu maida lumea! Cel mai bine puneti mana si invatati o meserie, faceti niste cursuri si stai aici si dormiti in patul vostru la caldura unde macar aveti si televizor, o masa calda! In strainatate esti privit ca ultimul om si vei fi umilit si batjocorit de toti nesimtitii de occidentalii betivi si curvari! Nu se merita sa pleci in strainatate pt ca 800 lire castigate acolo e ca si cum ai avea aici 900 ron. Nu mai ai cum sa pui deoparte! Cu greu traiesti din banii astia acolo! Invatati carte ca sa aveti salarii mari si frumoase si calificativa altfel nimeni nu va plateste bine! Cei care se duca sa fure mai devreme sau mai tarziu tot vor fi prinsi si pentru un pumn de bani stau ca fraierii 5 ani in inchisoare si apoi iar fura si iar mai stau ca fraierii 6-7 ani in inchisoare si le-au trecut viata si ce au realizat in viata?! Nimic! Hotul tot hot va fi! Cu.rva tot cu.rva va fi! Nu poti face din cocos gaina si nici din cu.rva gospodina!

  Raportează
 • postat de unu Duminică, 19 Ianuarie 2014 00:15 5.13.237.*** Link la comentariu
  6
  10

  ,,Transportul este, însă, foarte scump" (in Anglia) iar galatenii vor transport gratis(si mai spunem ca vrem transport ca in alte tari).Cam multe gratuitati vrem noi iar cand e vorba de treaba, pauza.....(lenea e mare).

  Raportează
 • postat de john doe Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014 09:39 5.13.191.*** Link la comentariu
  1
  7

  Apropo: de ce nu stergeti si comentariul postat de un galatean ?
  Si ca sa fiu si constructiv : London, Ari si Londonez au explicat foarte bine ce inseamna Londra.

  Raportează
 • postat de john doe Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014 09:31 5.13.191.*** Link la comentariu
  1
  7

  Mai da ce smecheri sunteti ! De ce stergeti comentariile negative la adresa ziarului ?!?!?!?
  Avand in vedere ca articolul este de doi lei, fara nici o documentare, ci pur si simplu o parere a unui "jurnalist" (poate viitor angajat al VL, si are nevoie de reclama ), fara o nota documentata a autorului -- consider ca ziarul isi asuma toata responsabilitatea pentru informatiile eronate promovate!

  Raportează
 • postat de Londonez Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014 02:19 80.2.122.*** Link la comentariu
  0
  10

  COMPLETARE: cand vorbesc despre chirii de £450-500/luna ma refer la chiria pentru o singura camera dubla (care insa este aproape cat un dormitor dintr-un apartament comunist. Chiria pentru o casa intreaga variaza intre £1200-£1700/luna. Iar o casa cu doua camere duble si, eventual, una single intr-o zona buna costa de la £350.000 in sus.

  Raportează
 • postat de Londonez Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014 02:12 80.2.122.*** Link la comentariu
  0
  28

  De acord cu London si Ari!

  Cine vine in Londra pentru joburi platite sub £10/ora ar face bine sa se razgandeasca pentru ca banii pe care ii va castiga practicand un astfel de tarif sunt insuficienti pentru a trai decent (nu mai spun ca majoritatea vin cu gandul sa economiseasca). Cine aude povesti de genul "in Londra traiesti bine cu un salariu de chelner, cleaner, spalator de masini etc.) ar face bine sa le ignore total, altfel va ingrosa numarul celor care stau la usa marilor hipermarketuri pentru a cersi bani pentru biletul de avion spre casa. Viata in Londra daca ai nesansa sa nu lucrezi constant se transforma subit in calvar...

  Chiriile in zona in care locuiesc eu sunt in jurul valorii de £450-500 fara utilitati si council tax... care iti mai rup inca aproximativ £150/luna din salariu. Mancarea, daca iti gatesti te costa in jur de £300/luna. Transportul este foarte scump in jur de £2.10-£2.30 pe calatorie cu autobuzul, un abonament nu stiu cat costa... iar metroul este si mai scump (eu nu folosesc mijloacele de transport in comun in mod curent, avand masina). Combustibilul este £1.3-£1.5/litru de motorina (functie de cotatia barilului de petrol pe bursa). Haine se gasesc la preturi ok.. dar depinde de gusturi... articolul mentioneaza bine - preturile variaza de la niveluri de budget pana la valori de-a dreptul fabuloase pentru branduri consacrate. Pe langa toate astea mai trebuie sa ai grija sa-ti pastrezi bani de buzunar macar £300/luna si sa ai grija sa ai o suma buffer pentru cheltuieli neprevazute care sa-ti asigure un anumit confort financiar la nevoie...

  Iar cel mai important lucru este ca trebuie sa fiti foarte atenti pentru ca daca lucrati ca self employed si va imbolnaviti ati patit-o: cine nu munceste nici nu castiga bani... asadar daca stai o saptamana sau mai mult pe tusa... te destabilizeaza total. Asa ca fiti siguri ca sunteti sanatosi tun si ramaneti asa... altfel e bai.

  Apoi, cine castiga bani frumosi, de regula are doua joburi ori lucreaza si ziua foarte mult.

  In fine, peste toate, ai nevoie de noroc. Daca ai norocul sa fii la momentul potrivit, in locul potrivit si ai inteligenta sa folosesti oportunitatea poti realiza multe. DAR, asta e un calcul al probabilitatilor, nu e o regula. Cine vrea sa vina trebuie sa fie decis sa o ia de jos (dar nu prea de jos) si sa munceasca, sa lupte mult pentru a reusi. In final, sunt sanse sa-i iasa, dar sa fie pregatit pentru ce-i mai greu la inceput.

  Raportează
 • postat de un galatean Vineri, 17 Ianuarie 2014 13:55 5.13.169.*** Link la comentariu
  8
  8

  Producătorul spaniol de piese auto Antolin va ridica o fabrică de 13.000 metri pătraţi la Sibiu

  Grupo Antolin din Spania, care produce la Sibiu corpuri de iluminat pentru autovehicule, îşi va extinde în acest an operaţiunile din România printr-o investiţie greenfield, ridicând o nouă fabrică de 13.000 metri pătraţi în apropierea unităţii existente.

  Grupo Antolin-CML, divizia de corpuri de iluminat a companiei spaniole, anticipează că noua unitate va fi operaţională până la sfârşitul acestui an, potrivit publicaţiei de specialitate European Plastics News.

  Construcţia fabricii a început deja în aceeaşi zonă industrială unde este amplasată unitatea existentă, în apropierea aeroportului Sibiu.

  În cursul anului, Antolin vrea să mute liniile de producţie de la fabrica existentă, aflată într-un spaţiu închiriat, către noua unitate, majorând totodată capacitatea.

  Fabrica Antolin de la Sibiu are în prezent 357 de angajaţi şi deserveşte mai mulţi producători auto.

  Grupul spaniol a preluat fabrica de la Sibiu în anul 2011, când a cumpărat producătorul francez de corpuri de iluminat pentru automobile CML Innovative Technologies.

  Potrivit datelor raportate către Ministerul Finanţelor, CML Innovative Technologies Sibiu a avut în 2012 afaceri de 14,8 milioane lei şi un profit de 646.000 lei, cu 163 de angajaţi. Activitatea unităţii a fost extinsă în cursul anului trecut.

  Un exemplu demn de urmat! Noi galatenii cand ?

  Raportează
 • postat de Ari Vineri, 17 Ianuarie 2014 13:41 95.83.253.*** Link la comentariu
  6
  22

  Roman care a terminat Facultatea de Jurnalism-Engleză la „Dunărea de Jos” si care listeaza ca joburi 'acceptabile' joburi in restaurante, hoteluri, constructii, adica foarte aproape de piata neagra a fortei de munca..necalificata? E ceva in neregula cu joburile in ..jurnalism in UK?! Apoi, nivelul de trai descris este foarte.. basic, daca nu tiganesc:
  - Imparti camera cu cineva, la 28de ani cand ai nevoie de intimitate, daca nu si de o familie proprie, nu mai comentez de un plan de cariera pe termen lung unde de regula incepi tot de a talpas ptr un nr de ani;
  -imparti facilitatile (ie baie, bucatarie) cu cineva, insa ca sa economisesti poti sa-ti faci de mancare 'la tine', daca nu te imbolnavesti de la..fast-food!
  -mentalitatea de a 'economisi' e ..depasita de prin anii 2000 si putin dupa: preturile noastre sunt aliniate cu cele din UE, sau poate mai sunt persoane care vor sa-si puna pielea pe bat ca sa-si cumpere 'proprietati' ..in Romania, lucrand 'in afara'?!
  -nu mentioneaza confuzia roman=roma in UK si respingerea generalizata a romanilor, care tin fara motiv prima pagina a stirilor tv, radio, presa scrisa de luni de zile si fenomenul o sa continue pana la alegeri;
  Personal cred ca Uk este ptr cei care au o meserie in ceva care se cere acolo (doctori, asistente medicale, ingineri, project manageri, consultanti de diferite tipuri, arhitecti, IT, avem si noi din astia nu?!) care pot castiga decent cat sa-si permita sa dea 'numai' 3lire sterline pe o cafea la pranz; eventual sa aiba masina proprie si program flexibil sa se miste in trafic la ore altele decat cele de varf:)
  Altfel, nu credeti ca romanii au fost forta de munca necalificata abuzata suficient pana in 2014, ceea ce ne-a adus 'renumele' de cleaners, waiters etc? Poate acum ca nu mai sunt restrictii, e timpul sa facem big buck si din meserii de top? Sa avem numai vesti din astea!:)

  Raportează
 • postat de Nu uitați să vă decuplați, debranșați, deconectați....se poate pierde apartamentul sau să fiți încărcați aiurea de asociația de proprietari. Au fost cazuri. Vineri, 17 Ianuarie 2014 11:13 109.98.106.*** Link la comentariu
  4
  18

  Nu uitați să deconectați, decuplați, debranșați de la utilități când plecați, astfel riscați prin grija ''prietenească'' a asociației de proprietari și a Apatermului să vă pierdeți apartamentul și neapărat să un proces verbal în dublu exemplar, unul la dumneavoastră și unul la ei, înregistrat și ștampilat cu administrația din cadrul asociației prin care să rezulte că ați părăsit domiciliul. Administrația de proprietari au obiceiul să-i încarce pe cei în lipsă de la domiciliu, bașca penalități de întârziere de plată.

  Raportează
 • postat de London Vineri, 17 Ianuarie 2014 09:05 89.122.189.*** Link la comentariu
  8
  36

  Hehe.... Nu stiu cat de acceptabila e viata cand imparti camera cu altcineva, desi nu mai esti student, si ai nevoie de intimitate. E acceptabil sa mananci fast food si sa stai intr-o camera de maxim 8 mp? Apartamentele galatene au camere cu suprafete foarte generoase comparativ cu apartamentele londoneze. Un trai decent in Londra pe perioada lunga presupune un castig net mai mare de 1500 de lire pe luna. Chiriile sunt muuult mai scumpe de atat. Preturile chiriilor date in articol cred ca sunt pe saptamana. Asta daca vorbim de Londra. In suburbii si in cartierele dubioase se poate sa fie mai ieftin.
  Articolul nu este deloc realist. Vorbiti de supravietuire si nu de trai decent. Nu mai vindeti gogosi!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.