Cât spun gălăţenii că dau pe masa de Paşte

Cât spun gălăţenii că dau pe masa de Paşte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vi se pare că am exagerat, atunci când am făcut calculele pentru masa de Paşte? Ei bine, oamenii cu care am vorbit ieri dimineaţă, în Piaţa Centrală, spun că dacă n-ai, deh!, te descurci aşa cum poţi. Dacă vrei, totuşi, o masă decentă spre îmbelşugată, porneşti de la minim 200 de lei şi ajungi cam până pe la 500 de lei. Şi asta, aşa, ca să fie în casă bucate de Paşte, nu ca să-ţi pui la masă toate rudele şi toţi cunoscuţii! Într-o privinţă sunt de acord toţi gălăţenii: e scump, dom'le, scump!

"Părerea mea e că preţurile sunt mai mari decât ar trebui. Dar aşa-i la noi, când vine o sărbătoare, toată lumea profită! Uitaţi-vă numai la scrumbie. A apărut acum din belşug, dar se dă la 30 de lei kilogramul! Foarte scump! Bun, n-a apărut încă pe piaţă carnea de miel, dar când va ieşi, va fi de asemenea foarte scumpă. După părerea mea, nu faci masă de Paşte fără 200 de lei, dar dacă vrei să ai de toate te duci până spre 500 de lei!", ne spune domnul Vasile, în vârstă de 60 de ani.

"Aş zice că minimul de cheltuială pentru o masă de Paşte a urcat până pe la 300 de lei. Se poate şi cu mai puţin, dar pentru o aprovizionare corectă, cam asta ar fi suma, având în vedere că toate sunt scumpe", ne spune domnul Ghiţă (foto), în vârstă de 56 de ani.

"Piperate preţurile în acest an. Dacă scrumbia se vinde cu 30 de lei, credeţi că mielul se va da ieftin? Să spunem că iei două kilograme. Tot dai 50 de lei sau mai mult. Ouă? Tot faci vreo 20, aşa ca să fie în casă. Dacă socotim la 20 de bani oul… Şi legumele sunt scumpe. Una peste alta, se adună, fără 300 de lei nu prea ai cum să scapi", este de părere domnul Gheorghe, în vârstă de 63 de ani.

Citit 1012 ori Ultima modificare Duminică, 13 Aprilie 2014 16:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.