Altă adunare generală la Solidaritatea

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi se află în plină campanie de proteste împotriva celor din conducerea ArcelorMittal Galaţi şi a deciziei acestora de a închide Uzina Cocso-Chimă, reprezentanţii Sindicatului Solidaritatea continuă lupta şi în interiorul sindicatului.

După ce credibilitatea lor s-a rupt în două, iar jumătate a rămas la preşedintele Gheorghe Tiber, cealaltă jumătate atribuindu-se Ilincăi Diaconu, acum se încearcă pentru prima dată de la apariţia conflictului o conciliere. Printr-un comunicat semnat de Gheorghe Tiber se anunţă o nouă adunare generală în 17 iunie, la ora 10:30, întrunire la care ar putea participa ambele părţi.

"În această adunare generală pot participa dacă doresc toţi liderii sau viceliderii care au fost suspendaţi sau excluşi, dar dreptul lor de vot sau de a candida va fi stabilit abia după clarificarea situaţiei lor, aspect care se află pe ordinea de zi a acestei adunări. Încercăm prin această adunare generală să tranşăm odată pentru totdeauna problema, fără să mai aşteptăm decizia instanţei pentru că poate trece mult timp până se vor clarifica lucrurile astfel. Mai există un punct pe ordinea de zi cu privire la oportunitatea continuării sau dizolvării Sindicatului Solidaritatea al Metalurgiştilor, în contextul actual. Odată trebuie rezolvat, nu mai putem continua astfel", a declarat Gheorghe Tiber, liderul grupării sindicale.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii părţii adverse au susţinut că nu au informaţii despre adunarea generală, dar că o decizie urmează a fi luată după ce vor fi informaţi oficial în legătură acest lucru.

"Nu am primit încă nici o informare cu acest lucru, aşa că nu vă pot spune dacă vom lua parte sau nu. Chiar şi dacă o primim, depinde de cine este semnată, pentru că dacă e semnată de domnul Tiber, nu ştim pe cine mai reprezintă dumnealui", ne-a spus Ilinca Diaconu, reprezentantul celeilalte grupări din Solidaritatea.

Rămâne de văzut dacă această nouă adunare va însemna şi deblocarea crizei din sindicat, însă fiind bine cunoscute temperamentele celor doi lideri, este puţin probabil ca sfârşitul serialului să fie aici.

Citit 900 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.