Internetul Galaţiului, mai prost decât cel din Brăila

Internetul Galaţiului, mai prost decât cel din Brăila
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Rapiditatea conectării la care au acces gălăţenii, atât prin cablu cât şi prin conexiunile mobile, e mai mică decât media naţională

Galaţiul ocupă un loc de pluton, în funcţie de viteza de internet pe care o pot asigura, pe plan local, providerii. Ziarul Financiar a realizat de curând un top al judeţelor în funcţie de viteza de internet pe care o pot asigura principalii furnizori care îşi împart piaţa naţională: Rcs Rds, Orange, Vodafone şi Telekom.

La viteza internetului prin cablu, spre exemplu, suntem pe locul 10 în ţară, cu o viteză de download de 58,2 Mbps şi una de upload de 32,1 Mbps. Pe primele trei ale topului poziţii se situează: Bucureşti (viteză de 88 Mbps la download şi de 36,5 Mbps la upload), Iaşi (viteză de download de 76,1 Mbps şi de upload de 39,7 Mbps) şi Oradea (viteză de download de 72,6 Mbps şi de upload de 47,5 Mbps).

Merită menţionat că Brăila este cu patru poziţii peste Galaţi în acest top, având o viteză de download prin cablu de 66,5 Mbps şi una de upload de 27,9 Mbps.

Viteza medie naţională, la traficul prin cablu este de 61,8 Mbps la download şi 31,9 Mbps la upload. Galaţiul se află, deci, sub media naţională.

În topul judeţelor după viteza de internet prin conexiune mobilă, judeţul nostru ocupă tot locul zece, cu o viteză de download de 13,39 Mbps şi una de upload de 5,2 Mbps. La acest capitol, de cele mai bune servicii au parte utilizatorii din: Bacău (viteză de 25,2 Mbps la download şi de 11 Mbps la upload), Ploieşti (viteză de 22,8 Mbps la download şi de 10,9 la upload) şi Sibiu (viteză de 22,75 Mbps la download şi de 4,7 Mbps la upload).

Media naţională a vitezei la traficul prin conexiuni mobile este de 18 Mbps la download şi 6,9 Mbps la upload. Şi la acest capitol, gălăţenii au parte de servicii de mai slabă calitate decât au românii, în medie.

Citit 2653 ori Ultima modificare Luni, 09 Martie 2015 16:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.