Sfinţire, lansare de carte şi prezentare de steag, de Ziua Întreprinzătorului
Foto: Foto: Gabriel Kolbay

Sfinţire, lansare de carte şi prezentare de steag, de Ziua Întreprinzătorului
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Manifestările destinate Zilei Întreprinzătorului şi împlinirii a 120 de ani de la înfiinţarea Societăţii Branşelor Galaţi au debutat, ieri, de dimineaţă, cu sfinţirea lucrărilor de restaurare a monumentului Societăţii Branşelor din Galaţi. Slujba a fost realizată de doi preoţi, printre care protopopul de Galaţi, părintele Eugen Buruiană. Au fost prezenţi la eveniment membrii Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (PIMM) din Galaţi, conducerea Asociaţiei Producătorilor Agricoli, dar şi alţi reprezentanţi ai instituţiilor şi mediului local de afaceri. Au luat cuvântul: preşedintele PIMM Galaţi, Marian Filimon, directorul filialei gălăţene a Arhivelor Statului, Adrian Pohrib şi descoperitorul acestui monument din cimitir, inginerul Sorin Ignat.

După încheierea serviciului religios, la Biblioteca V.A. Urechia a urmat un seminar, în cadrul căruia s-a lansat lucrarea „Societatea Branşelor din Galaţi. Scurt istoric şi documente (1896-1946)”, semnată de dr. Adrian Pohrib. Volumul este o colecţie de date şi documente care aduce detalii legate de Societatea gălăţeană a breslelor. Pe aceeaşi temă generală au venit cu alocuţiuni: jurnalistul şi scriitorul Victor Cilincă, directorul Bibliotecii V.A. Urechia, Ilie Zanfir şi cercetătorul Tudose Tatu.

În prezentarea sa, Victor Cilincă a explicat şi contextul istoric, dar şi motivele care au stat la baza înfiinţării unei astfel de societăţi, în vremea lui Ştefan H. Ştefan, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din istoria Galaţiului (care avea să devină şi primar). În cadrul aceleiaşi acţiuni, PIMM a prezentat drapelul Societăţii Breslelor.

La eveniment au participat şi fostul ministru pentru IMM-uri, Florin Jianu, care deţine funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) şi Liviu Rogojinaru, secretarul general al aceluiaşi organism. La finele seminarului, a avut loc o scurtă conferinţă de presă, în cadrul căreia reprezentanţii PIMM Galaţi şi Brăila, dar şi invitaţii de la Bucureşti  au făcut referire la situaţia întreprinderilor mici şi mijlocii, în România şi în Galaţi, la acest moment.

Pentru seară zilei de vineri a fost programată o festivitate de premiere a colaboratorilor PIMM, un spectacol şi un dineu care să se desfăşoare la Teatrul Dramatic din Galaţi.

 

Citit 1481 ori Ultima modificare Vineri, 13 Mai 2016 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.