O studentă din Galaţi, PREMIATĂ şi cu PROMISIUNI DE ANGAJARE, în urma unui proiect derulat cu o companie din Alba Iulia

O studentă din Galaţi, PREMIATĂ şi cu PROMISIUNI DE ANGAJARE, în urma unui proiect derulat cu o companie din Alba Iulia
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi a fost partener în cea de a III-a ediţie a proiectului „Debut în carieră”, o iniţiativă a unei companii din Alba Iulia, alături de Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu şi Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Proiectul a avut ca obiectiv principal atragerea tinerilor talentaţi şi motivaţi pentru performanţă cu scopul de a-i familiariza cu ceea ce se cere la un loc de muncă, în perspectiva angajării.

Proiectul „Debut în carieră” a presupus efectuarea unor stagii de pregătire practică pentru o perioadă de 45 de zile (iulie-septembrie 2016) pentru opt studenţi ai facultăţii, de la specializările Ingineria Produselor Alimentare şi Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare.

Studenţii care au efectuat stagii de pregătire practică în cadrul companiei sunt: Damian Alina (Departamentul Laborator), Violeta-Luciana Iancu (Divizia Food), Bianca Alexandra Munteanu, Andreea-Mădălina Baicu, Furtună Nicoleta Furtună, Lorena Larisa Păun, Bogdan Popa şi Andreea-Violeta Bobe (Departamentul Calitate). Stagiile de practică s-au desfăşurat sub îndrumarea profesorilor: Elisabeta Botez, Daniela Borda, Anca Nicolau, Nicoleta Stănciuc şi Gabriela Iordăchescu.

Marele Premiu ajunge la Galaţi

În perioada 19-20 octombrie, a avut loc faza finală a competiţiei, care a constat în evaluarea lucrărilor elaborate de concurenţi. Studenţii Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor au plecat acasă cu Marele Premiu, câştigat la categoria Food de Violeta Iancu, studentă în anul IV la specializarea Ingineria Produselor Alimentare, cu lucrarea „Cremă vegetală din lapte de soia”, coordonată de prof. Daniela Borda din partea Facultăţii şi ing. Radu Tiron din partea companiei din Alba Iulia. Violeta Iancu va beneficia şi de o bursă pe durata anului IV de studiu, care se va finaliza cu un angajament ferm de încadrare în companie. Alte două studente ale facultăţii, Andreea Baicu şi Nicoleta Furtună au impresionat comisiile de evaluare, şi ele câştigând burse de studiu acordate de companie, cu promisiunea angajării la sfârşitul anului IV.

"Studenţii noştri sunt creativi şi motivaţi"

„Experienţa pe care am dobândit-o la Alba Iulia a fost minunată şi a contribuit la dezvoltarea mea profesională şi personală. Sunt fericită că am câştigat Marele Premiu pe divizia Food şi că am demonstrat abilităţi teoretice, dar mai ales practice. Am întâlnit oameni care m-au ajutat să-mi transform dorinţa de a câştiga în realitate. A fost un drum greu, cu multe obstacole, pe care le-am depăşit prin multă muncă, cu dedicare şi cu ajutorul oamenilor pe care i-am avut aproape. Îi mulţumesc în mod deosebit lui Radu Tiron şi tuturor oamenilor din Divizia Food. Doresc să le mulţumesc profesorilor mei, în special doamnei Daniela Borda”, a declarat Violeta Iancu.

„Experienţa de la Alba Iulia a însemnat bucuria de a (re)descoperi că studenţii noştri iubesc profesia de inginer în industria alimentară, sunt creativi, motivaţi să câştige şi fac faţă provocărilor. Când din colaborarea student-profesor rezultă un câştigător, în cazul nostru cazul Violeta Iancu, ai dovada că munca de dascăl are rost şi ai curajul de a continua. Felicitări câştigătorilor şi participanţilor! Mulţumiri organizatorilor proiectului”, a declarat prof. Daniela Borda, coordonatorul temei care a câştigat Marele Premiu.

Citit 4614 ori Ultima modificare Marți, 25 Octombrie 2016 18:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.